Veterinere saldırmıştı… Emre Aşık’ın eşi Yağmur Aşık’a 2 yıl hapis

Veterinere saldırmıştı… Emre Aşık’ın eşi Yağmur Aşık’a 2 yıl hapis

Veterinere saldırmıştı… Emre Aşık’ın eşi Yağ... Futbolcu Emre Aşık'ın boşanma aşamasında olduğu eşi Yağmur Aşık'ın, veterinere saldırması ile ilgili görülen davada karar çıktı. Yağmur Aşık, 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.Eski milli futbolcu Emre Aşık'ın boşanma...

Futbolcu Emre Aşık'ın boşanma aşamasında olduğu eşi Yağmur Aşık'ın, veterinere saldırması ile ilgili görülen davada karar çıktı. Yağmur Aşık, 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Eski milli futbolcu Emre Aşık'ın boşanma aşamasında olduğu eşi Yağmur Aşık, sokakta bulduğu ve veterinere götürdüğü kulaklı orman baykuşunun kendisine geri verilmemesi nedeniyle veterinerlerle kavga edip tehdit, hakaret ve yaralama eylemleri gerçekleştirdiği gerekçesiyle yargılandığı davada, 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 26 Mart 2017'de yaşanan olayla ilgili Yağmur Aşık'ın, masaya vurduğu, veteriner hekim Dilara Tezel'e saçından tutup çektiği ve darp ettiği anlara ilişkin görüntüler dosyaya delil olarak girmişti.

YAĞMUR AŞIK KATILMADI

İstanbul 56. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, müşteki-sanık Yağmur Aşık katılmadı. Müşteki-sanık Dilara Tezel ve Berkay Güven ise duruşmada hazır bulundu. Duruşmada, tanık olarak dinlenen veteriner hekim Nilay Tezsay olayı görmediğini belirterek "Ancak Dilara'yı komisyonumuza üye olmasından dolayı tanırım. Bizim komisyonun whatsapp grubu vardır. Buraya Dilara kendilerine yabani hayvan teslim edildiğine dair paylaşım yaptı. Orman Bakanlığı'ndan Esra Dağlı, yabani hayvan gelmesi halinde paylaşım yapılması gerektiğini söylemişti. Bu sebeple paylaşım yaptı, bu paylaşımı gördüm" dedi.

"MASAYA VURDU, KÜFÜRLER ETTİ"

Tanık Ruhsare Senem ise kedilerin tedavisini veterinerde yaptırdığını belirterek "Olay günü Yağmur Aşık yanında birkaç kişiyle geldi. Masaya vurdu, ağza alınmayacak küfürler etti. Dilara'ya çok şiddetli saldırdı. Ayrıldıklarında Yağmur'u ben dışarı çıkardım. Orada tehditlerine devam etti. "Oraya bin kişiyi toplarım" şeklinde sözleri oldu. Hiç kimse Yağmur'a bir şey yapmadı" diye konuştu.

CEZALANDIRILMASINI TALEP ETTİLER

Müşteki-sanıklar Dilara Tezel ve Berkay Güven ise Yağmur Aşık'ın cezalandırılmasını talep ettiler. Mahkeme, müşteki-sanık Yağmur Aşık hakkında, Dilara Tezel'e yönelik "Basit yaralama" suçundan 8 ay hapis cezası verildi. Yağmur Aşık'a, diğer müşteki-sanıklar Faruk Yılmaz ve Berkay Güven'e yönelik "Tehdit" suçundan da 8 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı. Yağmur Aşık, üç müşteki sanığa yönelik "Hakaret" suçundan ise 7 ay 8 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Aşık'ın cezalarında olumsuz kişiliği dikkate alarak herhangi bir indirim uygulamadı veya hakkında hükmün açıklanmasını geri bırakmadı.

VETERİNER HEKİME BERAAT

Mahkeme, veteriner hekim Dilara Tezel hakkında ise "Basit yaralama", "Tehdit" suçlarından beraatine hükmetti. Müşteki-sanık Faruk Yılmaz'ın da "Basit yaralama" ve "Tehdit" suçundan beraatine karar verildi.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ DOSYAYA GİRMİŞTİ

Yağmur Aşık'ın yaklaşık 3 yıl önce sokakta bulduğu kulaklı orman baykuşunu özel bir veteriner kliniğine götürdüğü, tedavisinin ardından da geri almak istediği iddia edilmişti. Veteriner hekim Dilara Tezel ise yaban hayatına ait olan baykuşun, mevzuat gereği Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na teslim edilmesi gerektiğini belirterek bu isteği geri çevirdiği, bunun üzerine Yağmur Aşık'ın, veteriner hekim Dilara Tezel'i darp ettiği ve tehdit ve hakaretlerde bulunduğu öne sürülmüştü. Olayın güvenlik kamerası görüntüleri de dosyaya delil olarak sunulmuştu. Görüntülerde, Yağmur Aşık'ın Dilara Tezel'in saçından tutarak darp ettiği, ayrıca elini masaya vurduğu da görülüyor.

"KİMSE SESSİZ KALMASIN"

İstanbul Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan da veteriner hekimlere destek için duruşmayı izledi. Duruşma sonrasında veteriner hekimler Dilara Tezel ve Berkay Güven'in avukatları Tuba Gökçe, veteriner hekimlere kendisine güvendikleri için teşekkür ederek "Umarım bir daha hiçbir zaman karşılaşmayacakları ve kamuda da çok ciddi saygı görmelerine vesile olacak bir karar olur. Yargıya güvenimiz sonsuzdu. Kimse sessiz kalmasın, bir şiddete uğruyorsa mutlaka yargıya güvensin arkasında dursun" dedi.

"VETERİNER HEKİMLER SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI KAPSAMINA ALINSIN"

Öte yandan oda adına yazılı basın açıklaması yapan Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan mahkemenin kararını sevindirici bulmakla birlikte gerek beşeri, gerekse veteriner hekimlere bu tip saldırıların her geçen gün arttığını belirterek "Veteriner hekimlik en tehlikeli meslek grupları içinde yer alıyor. O nedenle veteriner hekimlerin de acilen sağlıkta şiddet yasası kapsamına alınması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"Veterinere saldırmıştı… Emre Aşık’ın eşi Yağmur Aşık’a 2 yıl hapis" haberi, 31 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Veterinere saldırmıştı… Emre Aşık’ın eşi Yağmur Aşık’a 2 yıl hapis haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Veterinere saldırmıştı… Emre Aşık’ın eşi Yağmur Aşık’a 2 yıl hapis 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Haberleri