Vincenzo Montella konuştu: “Kendi kalitemizle onların kalitesini kırmamız gerekiyor”

Vincenzo Montella konuştu: “Kendi kalitemizle onların kalitesini kırmamız gerekiyor”

Vincenzo Montella konuştu: “Kendi kalitemizl... A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Portekiz gibi Türkiye'nin de çok yetenekli futbolculara sahip olduğunu belirterek, "Sahada kendi kalitemizle onların kalitesini aşmalıyız," ifadelerini kullandı.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Portekiz gibi Türkiye'nin de çok yetenekli futbolculara sahip olduğunu belirterek, "Sahada kendi kalitemizle onların kalitesini aşmalıyız. Konsantrasyonumuzu, arzumuzu ve isteğimizi kaybetmeden sahada olacağız" dedi. A Milli Takım, EURO 2024 F Grubu'ndaki ikinci maçında yarın TSİ 19.00'da BVB Stadyumu'nda Portekiz ile karşılaşacak. Montella, maç öncesi düzenlenen basın toplantısında bu açıklamalarda bulundu.

"TOPA SAHİP OLMAK İSTİYORUZ"

Vincenzo Montella, milli takımın yarınki maçta topa sahip olmasının önemine değinirken, aynı zamanda sabırlı olmaları gerektiğini de vurguladı. Montella, "Sadece kendi performansımıza odaklanmalıyız ve yapmamız gerekeni en iyi şekilde gerçekleştirmeliyiz. Sabırlı olmalıyız ki kendi oyun planımızı sahaya yansıtabilelim. Topa sahip olmak istiyoruz çünkü Portekiz, topa sahip olmayı seven bir takım ve rakipleri topa sahip olduğunda huzursuz oluyorlar" dedi.

"ARDA GÜLER'İN UFAK BİR YORGUNLUĞU VAR"

Montella, Arda Güler'in yarın oynayıp oynayamayacağı ile ilgili kararı henüz vermediğini dile getirdi. İtalyan çalıştırıcı, "Yüzdesi çok yüksek bir futbolcu şutlarda. Kaleyi gördüğü anda gol bekleyebiliriz. Böyle güçlü, iyi futbolcuları yönetmek benim için zor değil. Ufak bir yorgunluğu var. Baştan mı sonradan mı oynaması gerektiğine beraber karar vereceğiz. İkinci maçımız. Riski de hesaplayarak ona göre karar vereceğiz," ifadelerini kullandı.

"DAHA İYİ BİR DEFANSİF DURUŞA SAHİP OLMAMIZ GEREKİYOR"

Montella, takımın savunmasını geliştirmeleri gerektiğini vurgulayarak, "Daha sağlam bir defansif duruşa sahip olmalıyız ve bu, ofansif oyuncularımızdan başlıyor. Sürekli birlikte hareket etmek, savunma açısından büyük önem taşıyor. Bu şekilde savunmada beklediğimiz sorunları yaşamayacağız. Savunmada güçlü olduğumuzda, ofansif oyuncularımızın yeteneklerini daha iyi kullanabiliriz. Hücum hattımızda da rakiplere zorluk çıkarabilecek oyuncular var" dedi.

Ayrıca Montella, İrfan Can Kahveci'nin yarınki maçta kadroda yer almayacağını, bunun dışında eksik oyuncuları olmadığını belirtti.

"GERÇEKLERE ODAKLANMAMIZ GEREKİYOR"

Türk taraftarların Gürcistan galibiyetinden dolayı coşkulu ve mutlu olduğunu vurgulayan 50 yaşındaki teknik adam, kendilerinin ise tüm konsantrasyonlarını yarınki maça verdiğini söyledi. Montella, "Onlar mutlu olabilirler, hayal kurabilirler ama bizler ayaklarımızı yerde tutmamız gerekiyor. Çok fazla abartırsanız gerçekliklerden uzaklaşırsınız. Gerçeklere odaklanmamız gerekiyor. İşimiz yapmak için en iyi şekilde sahada olacağız. Konsantrasyonumuzu, arzumuzu, isteğimizi hiçbir zaman eksik etmeden sahada olacağız," ifadelerini kullandı.

"YARININ ANAHTARI TABİİ Kİ DE KOMPAKT OYUN"

Vincenzo Montella, Portekiz karşısında kompakt bir futbol sergilemeleri gerektiğini belirtti ve şöyle devam etti:

"Yarının anahtarı tabii ki de kompakt oyun, rakibe mesafe bırakmamak. Bunu kaybetmezsek maç içesinde rakipler isterlerse 3'lü stopere de dönebilir. İstiyorlarsa Polonya'nın 3'lediği bir şekilde de oynayabilirler. Zaten onların nasıl oyun kurduklarını biliyoruz. Genel olarak 3'lü şekilde oyun kuruyorlar. Biz ona göre karşılığımızı vereceğiz. Onların zaaflarını da biliyoruz. Zaaflarını kullanarak istediğimiz performansı ortaya koyacağız."

"ÜLKEMİZDE OFANSİF OYNAMADIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORLAR"

Portekiz Teknik Direktörü Martinez'in Türkiye'nin ofansif bir takım olduğuna dair sözleri hatırlatıldığında, Vincenzo Montella, "Rakip hocamızın söylediklerini okudum. Kendisine büyük saygı duyuyorum. Ülkemizde zaman zaman forvetsiz oynadığımızı ve bu nedenle ofansif olmadığımızı düşünüyorlar. Ancak Martinez'in, bizim ofansif bir takım olduğumuzu vurgulaması beni mutlu etti. Portekiz'e karşı daha sıkı ve kompakt bir savunma yapmamız gerekiyor. Hangi bölgede oynadığımız önemli değil; doğru mesafeleri korumalı ve bloklar arasında boşluk bırakmamalıyız. Bunu başardığımızda, arzu ettiğimiz performansı sergileyebiliriz" dedi.

Montella ayrıca, Portekiz'in yanı sıra A Milli Takım'da da çok kaliteli oyuncular bulunduğunu belirterek, "Onların kalitesine karşı kendi kalitemizi ortaya koymalıyız. Her iki takımda da yüksek kaliteli oyuncular var, bu doğrultuda kendi oyunumuza odaklanarak mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.

"Vincenzo Montella konuştu: “Kendi kalitemizle onların kalitesini kırmamız gerekiyor”" haberi, 21 Haziran 2024 tarihinde yazılmıştır. 21 Haziran 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Vincenzo Montella konuştu: “Kendi kalitemizle onların kalitesini kırmamız gerekiyor” haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Vincenzo Montella konuştu: “Kendi kalitemizle onların kalitesini kırmamız gerekiyor” 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 28 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:06 Rusya, Ukrayna'daki hastaneyi İHA ile vurdu
  2. 13:02 Galatasaray eski yönetim kurulu üyesi Tarık Taşar hayatını kaybetti!
  3. 12:59 Cumhurbaşkanı Erdoğan: ”Karadeniz Bölgesi'nin jeostratejik önemi artacak”
  4. 12:57 Mansur Yavaş'tan dikkat çeken açıklama: “Artık bekleyebileceğimiz bir makam yok”
  5. 12:53 Ormanların turizm amaçlı kullanımı tartışma yarattı!
  6. 12:46 Antalya'da Forex Dolandırıcılığı: 133 Gözaltı, 79 Tutuklama
  7. 12:43 Kylian Mbappe’nin popülaritesi Fransa’da düşüşte!
  8. 12:40 Rus fenomen Tatiana Ozalina Muğla'daki kazada ölmüştü! Adli Tıp Kurumu raporu ortaya çıktı
  9. 12:32 Jose Mourinho "Gelişeceğiz kazanacağız"
  10. 12:28 İstanbul'da Zincirleme Kaza Anında Ortaya Çıkan Tartışma Kavgaya Dönüştü
  11. 12:25 Kemal Kılıçdaroğlu’na AYYAŞ diyen AKP’liye bir ihale daha
  12. 12:21 1 Ocak'tan itibaren tüm meslekler için zorunlu oldu
  13. 12:16 Erzurum'da Atatürk Büstüne Saldırı: Şüpheli Yakalandı
  14. 12:14 Çiftçiler İçin Son Uyarı: ÇKS Başvuruları 31 Aralık'ta Sona Eriyor!
  15. 12:13 Aziz Sancar’dan beyin kanserine umut!
  16. 12:11 Okul Kantinlerinde Fiyatlar Uçtu: Yıllık masraf asgari ücreti aştı!
  17. 12:08 Beyaz Eşya Satışları Ağustosta Sert Düştü! Sektör Zor Günler Yaşıyor!
  18. 12:04 Konut fiyatında fahiş artırıma giden emlakçılara ceza
  19. 12:01 İstanbul'da korkutan AVM yangını
  20. 11:58 Bugün hava nasıl olacak?
Spor Haberleri