Volodimir Zelenskiy: Zafer havasına girmek için erken

Volodimir Zelenskiy: Zafer havasına girmek için erken

Volodimir Zelenskiy: Zafer havasına girmek i... Ukrayna lideri Zelenskiy, ordusunun son dönemde edindiği kazanımlara ve savaşın mevcut seyrine rağmen Rusya'ya karşı zafer kazanmış hissine kapılmak için çok erken olduğunu belirtti.

Zelenskiy, savaşın gidişatını belirleyen en önemli etkenlerden birinin de, "diğer ülkelerden yapılacak silah yardımlarının bir an önce tamamlanması" olduğunu vurguladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, dün Reuters'a verdiği röportajda Rusya'yı savaş suçları işlemekle suçladı ve Ukrayna kuvvetlerinin bu ay içinde hızla toprak kazanmalarına rağmen savaşın gidişatının döndüğünü söylemek için henüz çok erken olduğunu söyledi.

Zelenskiy, şu anda yedinci ayına giren Rusya ile savaşın sonucunun, ülkesine yapılacak silah yardımlarının hızlı bir şekilde teslim edilmesine bağlı olduğunu belirtti.

'SAVAŞ SUÇLARINA İLİŞKİN KANITLARIMIZ VAR'
Ukrayna lideri, "Bugün itibarıyla Harkov'da gömülü 450 ölü var. Ama başkaları da var, birçok insanın ayrı defnedilmesi var. İşkence gören insanlar... Belli bölgelerde bütün aileler..." derken savaş suçlarına ilişkin kanıt olup olmadığı sorulduğunda ise "Bütün bunlar orada... Ukraynalı ve uluslararası bazı kanıtlar var ve değerlendirmeler yapılıyor, bu bizim için, dünyanın bunu tanıması için çok önemli" dedi.


RUSYA İDDİALARI KABUL ETMİYOR
Kremlin, Zelenskiy'nin yeni iddialarına ilişkin yorum talebine yanıt vermedi.

Rusya, Ukrayna'ya yönelik başlattığı operasyonu "özel askeri operasyon" olarak niteliyor ve sivilleri hedef aldığı iddialarını reddediyor. Geçmişte insan hakları ihlalleriyle ilgili yapılan suçlamaların da bir karalama kampanyası olduğunu öne sürüyor.

'DAHA FAZLA SİLAH YARDIMI İSTİYORUZ'
Röportajdan kısa bir süre önce Kiev'de, füze saldırıları tehlikesine karşı uyarıda bulunan bir siren sesi duyuldu.


Çarşamba günü İzium'u ziyaret eden Zelenskiy, Batı ülkelerine ve diğer ülkelere Ukrayna'ya silah tedarikini artırma çağrısını da yineleyerek "Türkiye'den daha fazla yardım istiyoruz, Güney Kore'den, Asya'dan, Arap dünyasından..." dedi.

'ALMANYA YARDIM KONUSUNDA AYAK SÜRÜYOR'
Zelenskiy, Almanya'nın Nazi geçmişi nedeniyle askeri teçhizat tedarikinde "belirli psikolojik engeller" olduğunu da belirtti ancak bu tür malzemelerin Ukrayna'nın Rus "faşizmi" olarak adlandırdığı şeye karşı savunması için hayati önem taşıdığını söyledi. Berlin'i silah sağlama konusunda ayaklarını sürümekle sık sık suçladı.


'SAVAŞIN SONU HAKKINDA KONUŞMAK İÇİN ÇOK ERKEN'
Ukrayna lideri ülkesinin hızlı karşı saldırısını överken savaşın bir tür nihai oyuna girdiğine dair bir yorumda bulunmayı ise reddetti, "Bu savaşın sona ermesi hakkında konuşmak için çok erken" ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, Moskova'nın Ukraynalı savaş esirlerini Kiev'e geri vermesi durumunda Birleşmiş Milletler tarafından önerilen bir girişim olan "Ukrayna üzerinden Rus amonyak ihracatının yeniden açılması" fikrini destekleyeceğini de söyledi.

'RUSLARIN GERÇEKTEN RAHATLAMASINI İSTERİM'
Cuma günü Özbekistan'da konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın karşı saldırısını bir gülümsemeyle geçiştirmiş ancak birliklerine daha fazla baskı yapılması durumunda Rusya'nın daha güçlü yanıt vereceği konusunda uyarıda bulunmuştu.

Zelenskiy, Kiev karşı saldırı başlatmasaydı Ukrayna'ya yapılan yabancı silah tedarikinin düşeceğine ve toprak kazanımlarının diğer ülkeleri etkileyeceğinden emin olduğunu söyledi.

Savaşın 205. gününde dinlenmeye fırsatı olup olmadığı sorulduğunda Zelenskiy, "Rusların gerçekten rahatlamasını isterim" dedi.

"Volodimir Zelenskiy: Zafer havasına girmek için erken" haberi, 17 Eylül 2022 tarihinde yazılmıştır. 17 Eylül 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Volodimir Zelenskiy: Zafer havasına girmek için erken haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Volodimir Zelenskiy: Zafer havasına girmek için erken 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  2. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  3. 22:06 İstenmeyen tüylerden acısız nasıl kurtulunur?
  4. 22:05 Teknik direktör değişikliklerinin Beşiktaş'a fayda sağladığı görülüyor
  5. 22:02 Evde uygulayacağınız bu yöntemle herkes dişlerinizin beyazlık sırrını soracak!
  6. 21:56 Hamas, Blinken'ı İsrail'in yanında olmakla suçladı
  7. 21:44 Kızartma yapmadan önce yağa bir parça ekmek koyun
  8. 21:43 Koç Holding, Romanya'daki Ford Otosan Fabrikasında Seri Üretime Geçti!
  9. 21:37 Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırılıyor
  10. 21:36 ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı: “Refah’ta askeri operasyonlar desteklemediğimiz bir şey”
  11. 21:33 Pamuklu nevresimler nasıl düzgün şekilde yıkanır?
  12. 21:13 Galatasaray'ın hedefi 60 milyon avro
  13. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  14. 20:49 ECB Başkanı Lagarde açıkladı: "Dezenflasyon sürecinin devam etmesi bekleniyor"
  15. 20:49 Tarım Bakanlığı, çiftçilere yönelik yeni destekler açıkladı!
  16. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
  17. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  18. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
  19. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
  20. 20:37 Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!
Dünya Haberleri