Vuhan’dan gelen Türklerin kontrol altında tutulacağı hastane belli oldu

Vuhan’dan gelen Türklerin kontrol altında tutulacağı hastane belli oldu

Vuhan’dan gelen Türklerin kontrol altında tu... Vuhan'dan getirilecek 42 yolcunun Ankara’da kontrol altında tutulacağı öğrenildi.Yeni tip Koronavirüs salgını dolayısıyla Çin’den Türk vatandaşların tahliyesini yapacak Türk Silahlı Kuvvetlerine ait kargo uçağı, Çin’in...

Vuhan'dan getirilecek 42 yolcunun Ankara’da kontrol altında tutulacağı öğrenildi.

Yeni tip Koronavirüs salgını dolayısıyla Çin’den Türk vatandaşların tahliyesini yapacak Türk Silahlı Kuvvetlerine ait kargo uçağı, Çin’in Vuhan kentinden yola çıktı.

Tahliye uçağı ile Vuhan’dan getirilecek 42 yolcu ve mürettebatın 14 gün kontrol altında tutulacakları hastanenin Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim Ve Araştırma Hastanesi olduğu öğrenildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs salgını dolayısıyla Çin’den Türk vatandaşlarının tahliyesine ilişkin, “6 kişinin Türkiye’ye dönmekten kendi rızasıyla vazgeçmesiyle toplamda 42 yolcu uçağa alındı” bilgisini verdi.

"Türkiye ve Japonya dışında kimse Çin'e yardım etmedi"

Çin’in Wuhan kentinde tahliye edilmek üzere Türkiye’den gönderilecek olan uçağı bekleyen vatandaşlardan biri olan Neslihan Çimen Xu, Türkiye ve Japonya hariç Çin’e yardım eden ülke olmadığı söyledi.

Çin’in Vuhan kentinde görüldükten sonra hızla dünyaya yayılan koronavirüs salgınının ardından bu bölgede bulunan Türk vatandaşlar için tahliye süreci başladı.

Tahliye edilen vatandaşlardan biri olan Neslihan Çimen Xu, dün havalimanında beklediği sırada Habertürk’e açıklamalarda bulundu. Bekleyen herkesin çok iyi olduğunu belirterek söze başlayan Çimen Xu, tüm kontrollerden geçtiklerini söyledi.

Vuhan’ın adeta bir hayalet şehre dönüştüğünü, her yerde polislerin beklediğini ve havalimanına özel izinle girdiklerini aktaran Çimen Xu, kentin karantina altına alınıp olağanüstü hâl ilan edildikten sonra vakaların sayısında gözle görülür bir artış olduğunu aktardı. Çimen Wu'nun bildirdiğine göre Çin hükûmeti tarafından bir önceki geceye kadar Çin pasaportu taşıyan hiç kimseye ülkeden çıkış izni verilmezken Türkiye’den yapılan talepler sonucu izin alınabildi.

"HERKES BİRBİRİNDEN KAÇIYOR"

Herhangi bir vakayla birebir olarak karşılaşmadıklarını ancak sürekli geçen ambulanslardan korktuklarını sözlerine ekleyen genç kadın, durumun görünenden daha kötü olabileceği yönündeki endişelerini dile getirdi. Yiyeceklere ulaşımın dahi çok güç olduğunu ve ülkenin genelinde bir kaos yaşandığını bildiren Çimen Xu, herkesin birbirinden kaçtığını aktardı.

Türkiye’ye getirildiklerinde 14 gün karantina altında kalacakları bilgisini tekrarlayan Çimen Xu, “Kendi topraklarımda karantina altına alınmaktan hiç gocunmam, yeter ki kendi topraklarımda olayım. Burası inanın çok zor, sonuçta başka ülkenin vatandaşısınız. Bize birkaç evrak verdiler, onları dolduracağız. Çıkmadan önce de karantinaya alınacağımızın kabul edildiğine dair beyan vermemizi istediler” dedi.

Sözlerine son verirken Türkiye’nin desteklerinin Çin basınında çok güzel tepkilerle karşılandığını aktaran Neslihan Çimen Xu, Ersoy'un "Ailenizle iletişim kuruyor musunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Evet kuruyorum. Canım babam bizim için çok endişelendi, çok uğraştı. Sağ salim dönmeyi diliyorum. Tek istediğim bu çocuğum ve ailemle birlikte. Bir de şunu eklemek istiyorum, Türkiye ve Japonya'dan başka Çin'e yardım eden olmadı. Maske ve diğer teçhizat dahil olmak üzere. Çin'de bu çok güzel karşılandı, haber oldu. Çok duygulandılar. Kimse göndermedi. Dün İngilizler alındı götürüldü. Onların hiçbiri hiçbir şey getirmedi. Türkiye şu an tıbbi yardımla geliyor. Bu çok güzel karşılandı. Gerçekten bizim için gurur verici."

"Vuhan’dan gelen Türklerin kontrol altında tutulacağı hastane belli oldu" haberi, 01 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Vuhan’dan gelen Türklerin kontrol altında tutulacağı hastane belli oldu haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Vuhan’dan gelen Türklerin kontrol altında tutulacağı hastane belli oldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Haberleri