Vural Avar’ın avukatından Bozdağ’a yalanlama! Erdoğan’ın af yetkisine başvurmadık

Vural Avar’ın avukatından Bozdağ’a yalanlama! Erdoğan’ın af yetkisine başvurmadık

Vural Avar’ın avukatından Bozdağ’a yalanlama... Bozdağ’a, Vural Avar’ın avukatından ve emekli Albay Alican Türk’ten yalanlama geldi.

28 Şubat Davası hükümlüsü emekli Korgeneral Vural Avar, geçtiğimiz günlerde Sincan Cezaevi’nde 84 yaşında yaşamını yitirdi. İleri seviye demans hastası olan Avar’ın, sağlık durumuna rağmen cezaevinde tutulması ve burada hayatını kaybetmesi tepkilere neden oldu.

Avar’ın yaşamını yitirmesinin ardından bugün açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendisine, Avar ile ilgili özel af yetkisini kullanmak istediğini ve süreci başlatma talimatı verdiğini belirtti.

bozdağ: rahmetli olmadan çok az bir süre önce müracaatı oldu

Bozdağ, açıklamasının devamında ise, “Biz merhum Avar’a bu dileği ilettik. Fakat başlangıçta müracaat etmedi. Rahmetli oluşundan çok az bir süre önce müracaatı oldu.” ifadelerini kullandı.

Avar’ın avukatı: Özel af yetkisiyle ilgili başvuru yapmadık

Ancak Vural Avar’ın avukatı Ümit Kara, Bozdağ’ın ‘müracaat oldu’ açıklamasına yalanlama geldi. Kara, TELE1’den Egehan Erkün’e yaptığı açıklamada, “Başvuru yok. Çıkan raporla ilgili bir müracaatı vardı. Hastalık sebebiyle infaza ara verilmesi başvurusuyla karışmıştır belki. Bizim Cumhurbaşkanının özel af yetkisiyle ilgili bir başvurumuz olmadı.” diye konuştu.

Biz kabahat işlemedik ki af isteyim diyerek reddetti”

Avukat Kara, Bozdağ’ın “Sürecin başlaması için Avar’ın müracaat etmesi gerekiyordu” açıklamasıyla ilgili ise şunları söyledi: “O da tartışmalı. Sayın bakanla geçen sene görüşmüştüm bir konferansta. Bu yetki nasıl kullanılır diye sormuştum. ‘O tartışmalı husus’ demişti. Dolayısıyla bu da tartışmalı. Literatüre baktım resen de bunu yapabilir lakin bir rapor gerekiyor. Kocamışlık nedeniyle Cumhurbaşkanı affedebilir diye bir rapor gerekiyor. Bakanın açıklaması doğru. Bir müracaat yapın, af istemeyin biz gereğini yaparız demiş. Ama Vural Avar, Erol Özkasnak ve Hakkı Kılınç ‘Biz bir kabahat işlemedik ki af isteyelim’ demişler ve konu bu şekilde kalmış. 3’ü de reddetti.”

Emekli Albay Alican Türk: Cemaat yanıtı ne kadar doğruysa, verdiği bu bilgi de o kadar doğrudur

TELE1’den Egehan Erkün’e konuşan ve Bakan Bozdağ’ın açıklamasına tepki gösteren emekli Albay Alican Türk, “Tamamen Adalet Bakanı’nın bir çarpıtması bu açıklama. 15 Temmuz öncesinde bir gazetecinin ‘Yargıda-poliste cemaat yapılanması var mı’ diye sorduğunda, ‘Olur mu öyle şey’ demesi ne kadar doğruysa bu konuda verdiği bilgi de o kadar doğrudur.” ifadelerini kullandı.

“Vural Paşa asla af istemedi, bu konuda çok katıydı”

Emekli Albay Alican Türk, Bozdağ’ın sözleri üzerine TELE1’den Egehan Erkün’e yaptığı açıklamada, “Ben kardeşiyle görüştüm. Vural Paşa bu konuda en katı, en sert olan insanlardan birisiydi. Yani ‘Asla bu adamlardan af sakın ola ki gündeme getirmesin’ diyerek istememişti. Art niyetle kullanılır diye doktora bile gitmeyi kabul etmeyen birisi. Doktora giderlerse, sanki kendilerini çürüğe çıkarmak amacıyla gidiyormuş gibi olmasın diye doktora bile gitmiyordu. Aynı koğuşta kaldığı Erol Özkasnak’a ‘Ben yazamıyorum, elim kalem tutmuyor. Benim adıma hiçbir şekilde doktora çıkmak istemediğimi yaz” demiş ve imzalamış.” dedi.

“Savcı raporu gördüğünde itiraz etmiş”

Türk, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Kamuoyuna yansıyan rapor, bütün doktorlar cezaevinde kalabilirler şeklinde bir rapor vermişler. Savcı bunu gördüğünde buna şaşırmış ve itiraz etmiş. Aileye, ‘Ben itiraz edeceğim, böyle bir rapor olmaz. Siz de Adalet Bakanlığı’na başvurup yeniden sağlık kontrolünden geçirilmesi talebinde bulunun’ demiş. Bize af verin durumu asla değil. Adalet Bakanlığı’na tekrar dilekçe vermeleri için söylemiş. Ama eşi Tuna Hanım da kabul etmemiş zaten.”

Egehan Erkün / Tele1

"Vural Avar’ın avukatından Bozdağ’a yalanlama! Erdoğan’ın af yetkisine başvurmadık" haberi, 25 Aralık 2022 tarihinde yazılmıştır. 26 Aralık 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yargı kategorisi altında bulunan Vural Avar’ın avukatından Bozdağ’a yalanlama! Erdoğan’ın af yetkisine başvurmadık haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Vural Avar’ın avukatından Bozdağ’a yalanlama! Erdoğan’ın af yetkisine başvurmadık 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yargı konusunda 18 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:55 Bakan Kacır ve Devlet Bakanı Johnson İş Birliğini Güçlendirdi
  2. 18:51 Türkiye'nin Genç Nüfusu AB Ülkelerini Geride Bıraktı: İstanbul'un Gençleri 76 İlin Nüfusunu Aştı!
  3. 18:45 Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya Yapılan Silahlı Saldırı: Durumu Ciddi!
  4. 18:42 Ali Koç'tan Derbi Öncesi Samandıra Çıkarması Geldi! Son Dakika!
  5. 18:42 Türkiye Genelinde Trafik Denetimlerinde 2 Milyon Araca İşlem Yapıldı
  6. 18:39 Kenan Yıldız duruma seyirci kalmadı!
  7. 18:38 Fırın Temizliği Artık Daha Kolay ve Etkili: Su ve Sirke İle Pratik Çözüm!
  8. 18:35 Yılın futbolcusu belli!
  9. 18:35 Türkiye'yi Bir Hafta Boyunca Etkisi Altına Alacak Çöl Tozu Uyarısı
  10. 18:32 En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak? SGK Uzmanı Ali Tezel Yanıtladı!
  11. 18:32 Dikkat! E-Devlet'te Birikmiş Paranız Olabilir! Hemen Kontrol Edin!
  12. 18:32 Bu Transfer Futbolseverleri Sarsacak! Fenerbahçe 50 Milyon Euroluk Bombayı Patlatıyor!
  13. 18:30 ABD'de Petrol Sondaj Kuleleri Artıyor
  14. 18:27 Giresunspor’da yeni başkan Emin Eltuğral!
  15. 18:04 Beşiktaş, Hatayspor'u konuk edecek!
  16. 17:47 Ali Koç kesin olarak reddedildi!
  17. 17:47 Mehmet Şimşek: Türk Yatırım Fonu'nun operasyonel hale getirildiğini duyurdu
  18. 17:42 İtalya'nın Kuzeyinde Şiddetli Yağış Felaketi: Bir Kişi Hayatını Kaybetti
  19. 17:38 Hakan Ünsal'dan Derbi Değerlendirmesi
  20. 17:33 Rio Grande do Sul'da Sel Felaketi: Ölü Sayısı 154'e Yükseldi
Yargı Haberleri