Washington DC Belediye Başkanı’ndan 'acil durum deklarasyonu' talebi

Washington DC Belediye Başkanı’ndan 'acil durum deklarasyonu' talebi

Washington DC Belediye Başkanı’ndan 'acil du... Washington DC Belediye Başkanı Muriel Bowser, 20 Ocak'ta düzenlenecek Başkanlık Yemin Töreni öncesinde güvenlik önlemlerinin artırılmasını talep etti.

 

Amerika Birleşik Devletleri'nde Kongre binasının mevcut Başkan Donald Trump destekçileri tarafından işgal edilmesinin yankıları sürerken Washington DC Belediye Başkanı Muriel Bowser, Joe Biden'ın başkanlık yemin töreni sırasında güvenlik önlemlerinin artırılmasını talep etti. İç Güvenlik Bakan Vekili Chad Wolf'a mektup yazan Bowser, Biden'ın yemin töreninde geniş güvenlik önlemleri alınmasının önemine işaret etti. Bowser, "Kongredeki ayaklanma sırasında kaos, yaralanma ve can kaybı tecrübe edildiği göz önüne alındığında 20 Ocak'taki 59. Başkanlık Yemin Töreni'ne daha önceki törenlerden daha farklı bir şekilde yaklaşılması gerektiğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı. Başkent Washington DC'de federal desteğe izin verecek "acil durum öncesi deklarasyon" ilan edilmesini isteyen Bowser, "yerli teröristlerin" ayaklanma eylemlerindeki yeni tehditlere dikkati çekti.

Bowser, yemin törenindeki güvenlik süresinin bugünden başlayarak 24 Ocak'a kadar uzatılmasını ve Kongre binasının güvenlik alanına dahil edilmesini istedi. Tüm federal mülkiyetler için bir güvenlik planı geliştirilmesi amacıyla Savunma ve Adalet Bakanlıkları ile Kongre ve Yüksek Mahkemenin koordinasyonda olmasını talep eden Bowser, var olan protokol ve uygulamalara uygun olarak bu durumda federal hükümetin öncelikli sorumluluğunun federal mülkiyetlerin güvenliğini sağlamak olduğunu vurguladı. Bowser, böylelikle Metropolitan Polis Departmanının yerel görevlerine odaklanabileceğini kaydetti

ORDU, İŞGALE KATILANLARI YÖNLENDİREN YÜZBAŞIYI ARAŞTIRACAK

Kuzey Carolina eyaletindeki Fort Bragg kışlasında görevli komutanlar, Başkan Donald Trump'ın Beyaz Saray'ın önünde düzenlediği mitinge, Kuzey Carolina eyaletinden katılanları yönlendiren 4. Psikolojik Harekatlar Grubu'nda görevli Yüzbaşı Emily Rainey'yi inceleyecek. İncelemede, Rainey'in geçen haftaki Kongre baskınıyla ilişkisine odaklanılacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Rainey, ordu kuralları içinde hareket ettiğini ve grubundaki hiç kimsenin hukuka aykırı bir eylemde bulunmadığını belirtti. Rainey, "Sivil vatandaştım ve her şeyi, haklarım sınırlarında doğru yaptım." dedi. "Moore Bölgesi Halkı İçin Özgürlük" adlı grubun 100 üyesini "seçim sahtekarlığına karşı çıkmak" ve Trump'ı desteklemeleri için Washington'a yönlendirdiğini söyleyen Rainey, grubun mitinge katıldığını ancak aralarından Kongre binasına giren olup olmadığını bilmediğini ifade etti. Rainer, gruptakilerin Washington DC'de sokağa çıkma yasağı başlamadan önce otobüslerine bindiklerini aktardı. Gruptakilerin barışsever ve yasalara uyan kişiler olduğuna işaret eden Rainer, Trump'ın mitingine katıldığını ve ordu yetkilisi olduğunu belirtmediğini dile getirdi. Rainer, Washington'a gitmeden önce ve Fort Bragg'e döndüğünde üslerini konuyla ilgili bilgilendirdiğini söyledi.

NE OLMUŞTU?

ABD Kongresi, 6 Ocak'ta Başkanlık Seçimi Seçiciler Kurulu Oylamasını onaylamak üzere ortak oturumla toplanırken, ABD'nin mevcut Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'ın önünde miting düzenledi. Mitinge katılan on binlerce gösterici daha sonra Kongreye yürüyerek Kongre binasına girmeye çalıştı. Polisle göstericiler arasında arbede yaşanırken, yüzlerce gösterici barikatları aşıp Kongre binasına girdi. Olaylara müdahale etmek üzere Kongreye Ulusal Muhafızlar sevk edildi, yaklaşık 4 saat süren baskının ardından güvenlik güçleri asayişi sağladı. Olaylarda biri polis 5 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

"Washington DC Belediye Başkanı’ndan 'acil durum deklarasyonu' talebi" haberi, 11 Ocak 2021 tarihinde yazılmıştır. 11 Ocak 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Washington DC Belediye Başkanı’ndan 'acil durum deklarasyonu' talebi haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Washington DC Belediye Başkanı’ndan 'acil durum deklarasyonu' talebi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  2. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  3. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  4. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  5. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  6. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  7. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  8. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  9. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  10. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  11. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  12. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  13. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  14. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  15. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  16. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  17. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  18. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  19. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
  20. 00:01 İbrahim Tatlıses ve Oğlu Ahmet Tatlıses Arasındaki Mahkeme Süreci Sürüyor: İddialar ve Açıklamalar
Dünya Haberleri