WordPress'ten Engine'e yasak!

WordPress'ten Engine'e yasak!

WordPress'ten Engine'e yasak! WordPress, WP Engine'in platformdaki temalar ve eklentilere erişimini yasakladı. Karar, WordPress'in kurucusu Matt Mullenweg tarafınca alındı. Konu hakkında ise WP Engine probleminin çözümü için çalıştıklarını bildirdi. İşte diğer detaylar...

WordPress, Çarşamba günü yaptığı açıklamada WP Engine'in platformun kaynaklarına erişimini engellediğini duyurdu. Bu karar, WordPress'in kurucu ortaklarından ve Automattic CEO'su Matt Mullenweg tarafınca alındı. Mullenweg, WP Engine'in temalar ve eklentiler gibi WordPress kaynaklarına erişimini durdurduğunu belirtti ve yasaklama kararını platform üzerinde daha fazla kontrol elde etme girişimiyle ilişkilendirdi.

ENGİNE'E YASAK GELDİ!

WordPress.org üstünden yapılan duyuruda Mullenweg, "WP Engine, WordPress deneyiminizi kontrol etmek istiyor" ifadesini kullandı. Mullenweg, WP Engine'in kullanıcıları üzerinde daha fazla denetim sağlamak adına kendi oturum açma sistemlerini ve sunucularını yönettiğini altını çizdi. Bu yüzden WP Engine’in, tema ve eklenti dizinleri gibi WordPress kaynaklarına ücretsiz erişimlerinin artık mümkün olmadığını açıkladı.

Mullenweg ayrıca, WP Engine'in müşterilerine WordPress’in açık kaynak kodunu bozarak sunduğunu ve bu durumun WordPress ekosistemine zarar verdiğini belirtti ve "WP Engine, müşterilerine GPL kodunun hacklenmiş versiyonlarını sunmakta özgür, ama WordPress’in orijinal deneyimini bozmamaları gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Engelleme kararı, WP Engine’in hizmetlerini kullanan birçok web sitesinde önemli sorunlara yol açtı. Kullanıcılar, WordPress üstünden eklenti yükleyemiyor, temalarını güncelleyemiyor ve en önemlisi güvenlik güncellemelerine erişemiyor. Bu durum, siteleri olası güvenlik açıklarına karşı savunmasız bırakıyor.

WordPress topluluğu içinde birçok geliştirici, WP Engine müşterilerinin güvenlik güncellemelerinden yoksun kalmasının büyük bir risk oluşturduğunu savunuyor. Güvenlik yamalarına erişim eksikliği, hem bireysel siteler hem de daha geniş WordPress ekosistemi için ciddi tehditler doğurabilir.

WP Engine ise bu problemi kabul ederek, bir çözüm üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, "WordPress, WP Engine müşterilerinin WP Admin üstünden temaları ve eklentileri güncellemesini engelledi. Ancak bu durum, sitenizin performansı, güvenilirliği veya güvenliği üzerinde şu an için bir etki yaratmıyor" denildi. Şirket, kullananların içeriklerini ve kodlarını güncelleyebilme yeteneklerinin de bu süreçten etkilenmediğini belirtti.

Bu yasaklama kararı, Automattic ile WP Engine arasındaki gerilimi iyice artırmış durumda. WordPress’in ortalama %40'lık pazar oranı ile internetteki en büyük web barındırma platformu olması, bu iki büyük oyuncu arasındaki anlaşmazlıkların etkisini daha da büyütüyor. Kullanıcılar, WordPress’in açık kaynaklı yapısını kullanarak kendi sitelerini yönetebilirken, birçok kişi WP Engine gibi "tak ve çalıştır" hizmetleri tercih ediyor. Bu nedenle, WP Engine’in yasaklanması geniş bir kullanıcı kitlesini etkilemiş durumda.

Mullenweg, geçtiğimiz hafta bir konferans sırasında WP Engine'i sert bir şekilde eleştirdi. Şirketi "WordPress'in kanseri" olarak nitelendiren Mullenweg, WP Engine'in büyük karlar elde etmesine rağmen, WordPress topluluğuna Automattic kadar katkı sağlamadığını iddia etti. Bu açıklamaların peşinden WP Engine, Mullenweg ve Automattic’e bir "cease and desist" (durdurma ve vazgeçme) mektubu göndererek bu yorumları geri çekmelerini talep etti.

Bu gerilim karşılıklı suçlamalarla büyürken, Automattic de WP Engine’e kendi uyarı mektubunu gönderdi. Mektupta WP Engine'in WordPress ve WooCommerce ticari markalarını ihlal ettiği iddia edildi.

Öte yandan, WordPress Vakfı da TechCrunch’a yaptığı açıklamada WP Engine'in ticari marka politikalarını ihlal ettiğini belirtti. Vakıf, "WP Engine, WordPress Ticari Marka Politikası'nı ihlal etti ve Automattic tarafınca gönderilen mektup, bu ihlallerin örneklerini içeriyor" dedi.

ng4jyxwwyawi.png

"WordPress'ten Engine'e yasak!" haberi, 26 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 26 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan WordPress'ten Engine'e yasak! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. WordPress'ten Engine'e yasak! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 27 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Esma Abay Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:13 Aile İçi Tartışma Sonrası Korkunç Olay Yaşandı: Oğlu Evi Ateşe Verdi!
  2. 02:00 Fenerbahçe’den Serhat Akın açıklaması: ”Saldırıyı kınıyoruz”
  3. 01:55 Steve Hanke'den Türkiye İçin Şaşırtan Tahmin: 2026'da Rekor Geliyor!
  4. 01:55 ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'dan Finansal Sistem Uyarısı: "Güçlü Temeller Şart!"
  5. 01:55 Sivas'ta 14 Yıllık Çalışmanın Sonucu: Üç Yeni Ekmeklik Buğday Çeşidi Tescillendi!
  6. 01:54 Perakende Sektöründe Kriz Çanları Çalıyor: Yabancı Alım Gücü Düştü, Kiralar Patladı!
  7. 01:54 Din tüccarlığında son nokta: ‘Şehit kokusu’ diyerek parfüm pazarladı!
  8. 01:50 Bilim insanları duyurdu: Cüce gezegen Ceres’te yaşanabilir
  9. 01:45 Fenerbahçeli taraftarlardan ‘istifa’ yürüyüşü!
  10. 01:40 Arda Güler'in yeni arabası fiyatıyla dudak uçuklattı: Ancelotti bile daha ucuzuna biniyor
  11. 01:32 Ehliyet Düzenlemesi Şok Etkisi Yarattı! O kişiler Artık Trafikte Olamayacak
  12. 01:32 Lübnan'da Kayıplar Büyüyor! Savaşın Acı Bilançosu Açıklandı: 1.540 Ölü!
  13. 01:32 Yunan Bakan Dendias’tan Türkiye’yi Gerilime Sürükleyen Açıklama!
  14. 01:30 DEM Parti'den Narin Güran cinayeti soruşturmasına suç duyurusu!
  15. 01:23 SGK 4 kanser ilacını karşılama listesine aldı!
  16. 01:15 Hacı Sabancı’dan ‘DNA eşleşti’ iddialarına yanıt!
  17. 01:10 Ali Koç’tan TFF toplantısı sonrası açıklama: "Küçük dilimizi yuttuk"
  18. 01:08 Bugünkü Resmi Gazete’de Neler Var? İşte Güncel Resmi Gazete Yayınları
  19. 01:08 UEFA Avrupa Ligi’nde İlk Hafta: 9 Maçta Heyecan Dolu Sonuçlar!
  20. 01:01 Selçuk Yöntem’den Tamer Karadağlı hakkındaki iddiaların ardından dikkat çeken paylaşım!
Teknoloji Haberleri