Xiaomi'nin yeni nesil amiral gemisi : Xiaomi 12 Pro

Xiaomi'nin yeni nesil amiral gemisi : Xiaomi 12 Pro

Xiaomi'nin yeni nesil amiral gemisi : Xiaomi... Xiaomi, artık alternatif değil, "direkt tercih" olma düşüncesinde. Bu bağlamda Xiaomi 12 Pro da Android pazarının en güçlü örneklerinden bir tanesi.

Xiaomi 12 Pro 6,73 inç değerdeki ekran, 20:9 görüntüleme sunabiliyor ve 3200 x 1440 çözünürlük sunuyor. 522ppi değerini de sunabilen ekran, aynı zamanda içerik türüne göre 120Hz tazeleme değerine kadar erişerek detayları akıcı, net bir şekilde gösterebiliyor.

HDR10+ ve Dolby Vision gibi teknolojileri de bünyesinde barındıran telefon, video servislerde abonelikleri olanlar, YouTube'da yüksek çözünürlüklü videoları izlemekten hoşlananlar için sevindirici. Daha canlı renkler, daha akıcı ve net görüntüler mümkün.
Güneş ışığı modu ve uzun süreli deneyimlerde gözlerin zarar görmemesi için okuma modu var mı derseniz, evet, var.

Peki dayanıklılık tarafında ekstra bir dokunuş var mı derseniz, evet, o da var. Ürün, Corning'in en güncel ekran koruma teknolojisi Gorilla Glass Victus ile geliyor. Böylece hafif darbelere ve çizilmelere karşı daha dayanıklı konumda yer alıyor.

Yanlardan kavislendirilmiş hatlara sahip olan ekran, en ufak dokunuşları dahi algılayabiliyor ve nemli parmaklarla da kullanılabiliyor. Parmak izi okuyucu sensör sayesinde de kişisel veri güvenliğinizi üst seviyeye çıkarıyor.

Xiaomi 12 Pro inceleme: 25 bin liralık amiral gemisi!

O bir performans canavarı

Qualcomm'un Snapdragon 8 - jenerasyon 1 çipsetiyle gelen ürün, tam anlamıyla bir performans canavarı.

12GB LPDDR5 RAM ve UFS 3.1 destekli 256GB dahili depolama, verilerin yüklenmesi, kopyalanması ve açılması gibi işlemlerde yüksek hız anlamını taşıyor. Daha basit tabirle, cihazınızda yüksek performanslı RAM'ler ve SSD performansı sunan depolama faktörü mevcut.

Ürün, Geekbench 5 testlerinde tek çekirdekte 1188 puan elde ederken, çift çekirdekte de 3495 puanı elde etti.

Android 12 işletim sistemi

Kullanımı kolay, akıcı bir arayüzü var. Aynı zamanda Facebook, TikTok, Spotify ve Netflix gibi popüler servislerin ön yüklü olarak geldiğini de belirtelim.

"Peki oyun çalıştırma performansı nasıl?" diye soruyorsanız, bu soruya da Call of Duty ve PUBG gibi popüler oyunlarla cevaplar verelim. Sonuçta en güçlü çipsetlerden bir tanesine sahip bu telefon.

Aslında bu iki oyun, orta seviye telefonlarda da iyi performans sunabiliyor. Xiaomi 12 Pro gibi üst seviye telefonlarda elde edilen farklar ise, daha iyi grafikler ve daha akıcı detaylar olarak beliriyor. Bu sayede yalnızca "Oyun çalışsa yeterli, grafikler önemli değil" gibi "daha mütevazi" diyebileceğimiz düşünce şekli ortadan kalkmış oluyor. Şöyle ki...

PUBG Mobile, bu telefonda UHD grafik kalitesinde ve aşırı yüksek kare hızı değerinde çalışabiliyor. Bu, ortaya çok az mobil oyuncunun deneyimleyebildiği grafik kalitesini çıkarıyor. Sanki taşınabilir bir oyun konsolunda oyun oynuyormuşçasına...

Aynı şekilde, Call of Duty de çok yüksek grafik ayarları ve maksimum kare hızı seviyesinde, akıcı detaylarla deneyimlenebiliyor. Emin olun görsel kalitenin yükselmesi, oyunlardan alacağınız keyfi artıracaktır.

Tabii şu notu da eklemekte yarar var. Bu tip oyunları en üst seviye grafik detaylarıyla uzun süre deneyimlemek, bir süre sonra cihazınızda ısınmaların yaşanmasına yol açabilir, ki zaten oyun ekranında bu konuda uyarılar da yapılıyor.

Xiaomi 12 Pro inceleme: 25 bin liralık amiral gemisi!

50MP değerde üçlü kamera sistemi

50MP değerde geniş açılı kameramız, f1.9 açıklık değerine sahip. Bunun anlamı, düşük ışıklı ortamlarda da iyi renkler ve net detaylar yakalayabiliyor olması. Aynı zamanda OIS desteği de var. Bu sayede, hareketli çekimlerde bile net detaylar elde edebilirsiniz.

50MP değerdeki ultra geniş açılı kameramız ise, manzara çekimleri ve kalabalık çekimler için ideal. Bu kameranın diğer pek çok ultra geniş açılı kameraya kıyasla farklı, kumlanma gibi can sıkıcı detayları azaltarak daha net fotoğraflar çekebiliyor olması.

50MP telefoto kamera da f1.9 açıklık değerine sahip ve üçlüyü tamamlayıcı nitelikte.
Ürün, fotoğrafçılık konusunda gerçekten iddialı ve tatmin edici sonuçlar sunuyor. Değinmek istediğimiz bir başka nokta ise, video çekim modları...

Xiaomi 12 Pro, 4K 60FPS değerde video çekimleri gerçekleştirebiliyor ve ortaya güzel sonuçlar çıkarıyor. Hatta ürün, 8K 24FPS değerde videolar dahi çekebiliyor! Günümüzde 8K çözünürlüklü içerikler ve bunları oynatabilecek medya yelpazesi çok geniş olmayabilir, ama bunu geleceğe yönelik bir yatırım olarak görebiliriz. Gerçekten heyecan verici bir özellik bu.
Öte yandan, gerek hızlı, gerek ağır çekim modları sayesinde kullanıcılara zengin deneyimler sunulabiliyor. Hatta ağır video çekim modunda sunulan seçenekler, diğer pek çok telefon modeline kıyasla çok daha zengin ve işlevsel.

Bir de, önceki pek çok Xiaomi modelinde de gördüğümüz çift video modundan söz etmek istiyoruz. Bu modu aktifleştirdiğinizde, hem ön hem de arka kamera aynı anda devreye giriyor ve böylece eğlenceli vloglar ortaya çıkarabiliyorsunuz.

Ön tarafa geldiğimizde ise, 32MP değerde selfie kamera konumlandırılmış. Burada dikkatimizi çeken özellik, 60FPS değerde 1080p video çekim detayının sunulması. Ek olarak, temel hatlarıyla hızlı video çekim ve ağır video çekim modlarının olması da sevindirici.

4600mAh pil ve 120w hızlı şarj desteği

Evet, tip değerleri yeni yeni görmeye başlıyoruz ve pek çok büyük üreticinin hâlâ bu değeri sunmadığını da hatırlatmakta yarar var. Sevindirici bir diğer gelişme ise, 120w HyperCharge teknolojisine destek sunan adaptörün kutuda geliyor olması. Yani ayrıca para verip satın alım yapmanıza gerek yok.

Ürün, tek şarj ile bir günü rahatlıkla çıkarmanızı sağlıyor. Diyelim ki o gün çok yoğun bir kullanım gerçekleştirdiniz. Saatlerce oyunlar oynadınız, görüntülü görüşmeler gerçekleştirdiniz ve videolar izlediniz. Peki ne yapacaksınız? Endişeye hiç gerek yok. Çünkü 18 dakikalık şarj ile ürünü %0'dan %100'e şarj edebiliyorsunuz. Oldukça kısa bir süre yani.
Peki şarj etme tarafında başka nasıl seçenekler var? Örneğin...

50w kablosuz Turbo şarj özelliği var. Böylece 42 dakikada tamamen şarj edebilirsiniz. Bİtmedi...

10w çift yönlü kablosuz şarj özelliği de var. Yani Xiaomi, şarj tarafında da zengin seçenekler sunarak gönlümüzü kazanmayı biliyor.

NFC, Bluetooth 5.2 ve Wi-Fi 6 gibi kablosuz bağlantı seçeneklerine de sahip olan telefon, gerçek anlamda bir amiral gemisi modeli ve bu telefonu aldığınızda, muhtemelen yıllarca farklı bir telefon modeline ihtiyaç duymadan yol alabileceksiniz.

İnceleme videosunu izlemek için buraya tıklayınız

"Xiaomi'nin yeni nesil amiral gemisi : Xiaomi 12 Pro" haberi, 30 Temmuz 2022 tarihinde yazılmıştır. 29 Temmuz 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan Xiaomi'nin yeni nesil amiral gemisi : Xiaomi 12 Pro haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Xiaomi'nin yeni nesil amiral gemisi : Xiaomi 12 Pro 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:23 Uğur Dündar, Metin Akpınar'ın Kızının Babalık İddiasını Reddediyor
  2. 12:17 Unilever'den Magnum Dondurmalarda Geri Çağırma Kararı: Metal parçacıkları endişesi!
  3. 12:11 Gazze'deki Refah'a İlişkin Askeri Operasyon Planı: Amerika ve İsrail Anlaştı
  4. 12:05 Beypazarı Maden Suyu Skandalı: Bor İddiaları Türkiye'de Gıda Güvenliği Endişesini Arttırıyor
  5. 11:57 Yükseköğretim Kurulu: Türkiye, Uluslararası Öğrenciler için Tercih Edilen Bir Eğitim Merkezi
  6. 11:50 Aselsan, Türkiye'ye Hava Savunma Sistemleri İçin Önemli Sözleşme İmzaladı
  7. 11:47 Türkiye'de Hanehalkı Harcamalarında Kredi Kartı Kullanımında Hızlı Artış: Fitch Ratings Raporu
  8. 11:43 Kavala ve Demirtaş şartı konmuştu: Bakan Fidan, Hollanda'ya gidiyor
  9. 11:43 Fatih Altaylı'dan Merkez Bankası Başkanı Karahan'a İddialı Teklif
  10. 11:39 YÖK'ten Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrencilere yönelik açıklama
  11. 11:29 KAP'a açıklama yapıldı: 39 katlı Torun Tower Ofis binası Denizbank'a satıldı
  12. 11:26 TÜİK verileri: Yabancılara bin 778 konut satıldı
  13. 11:22 Fenerbahçe'nin Muhtemel 11'i Belli Oldu: Olympiakos Karşısında Tur İçin Sahada!
  14. 11:20 Dev Mobilya Şirketi İflas Etti: Yüzlerce İşçi İşsiz Kaldı
  15. 11:19 CHP'den 1 Mayıs açıklaması: Taksim Meydanı çağrısı yapıldı
  16. 11:12 Altın Fiyatlarındaki Artış Dolandırıcılığı Tetikledi: Kuyumcular Paketli Altını Tercih Ediyor
  17. 11:08 Mikroplastiklerin Vücuda Sızması: Sağlık İçin Ciddi Tehlike!
  18. 11:03 Yapay Zeka Güzellik Yarışması: Miss AI'nin Arayışı
  19. 10:58 Pendik Köprüsü'nde Yol Verme Tartışması Kanlı Kavgaya Dönüştü!
  20. 10:56 İYİ Parti'den sonra Saadet Partisi de mi değişiyor: Temel Karamollaoğlu genel başkanlığı bırakıyor
Teknoloji Haberleri