Yakanı da aklayanı da afetmiyoruz

Yakanı da aklayanı da afetmiyoruz

Yakanı da aklayanı da afetmiyoruz HDP’li milletvekilleri, 2 Temmuz'da Madımak Oteli’nde 33 aydının katledilmesine ilişkin yaptıkları basın toplantısında, “Yakanı da aklayanı da affetmiyoruz” dedi. Milletvekilleri, katliam dosyalarının yeniden açılmasını istedi.

HDP’li milletvekilleri, 2 Temmuz'da Madımak Oteli’nde 33 aydının katledilmesine ilişkin yaptıkları basın toplantısında, “Yakanı da aklayanı da affetmiyoruz” dedi. Milletvekilleri, katliam dosyalarının yeniden açılmasını istedi.

HDP’li milletvekilleri, 2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’nde 33 aydının katledilmesine ilişkin yaptıkları basın toplantısında, “Yakanı da aklayanı da affetmiyoruz” dedi. Milletvekilleri, katliam dosyalarının yeniden açılmasını istedi. HDP’li milletvekilleri, 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta Madımak Oteli’nin ateşe verilerek 33’ü aydının katledilmesinin 27. yıldönümü dolayısıyla TBMM basın açıklaması düzenledi. Milletvekilleri, “2 Temmuz 1993 Madımak Katliamını unutmadık unutmayacağız” yazılı pankart açtı ve 2 Temmuz’da Sivas’ta olacaklarını söyledi.

'NE ACIYI NE BARBARLIĞI UNUTTUK'

HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen, “Ne acıyı ne barbarlığı unuttuk. 33 canımızın mücadelesinin önünde saygıyla eğiliyoruz. Bundan 27 yıl önce Sivas Belediye Başkanı tarafından kamyonlarla taşlar getirildi, Madımak önüne döküldü. Yerli basın katliam çağrısı yaptı. Emniyet güçlerinden hiç kimse olay yerine gelmedi. ‘Cumhuriyet burada kuruldu burada yıkılacak’ sloganıyla oteli ateşe verdiler. Devlet bu katliamı 8 saat canlı yayınladı. Askerler de müdahale etmeden çekilip gittiler. Katiller korundu, bir kısmı da yurt dışına kaçırıldı. Uzun süren mahkemeler sonucu zaman aşımından dava düştü. Cumhurbaşkanı ‘bu karar devletimize hayırlı olsun’ dedi. Devletin gözleri önünde yapılan bu katliamın sanıkları gerekli cezayı almadı. Avukatları yüksek yerlere getirildi. Bir tanesi de Anayasa Mahkemesi üyesi oldu. Bizler yakanları da aklayanları da affetmiyoruz” diye konuştu.

KATLİAM DOSYALARI YENİDEN AÇILMALI

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, “Devletin politikalarına maruz kalan aleviler açısından temmuz ayı ve birçok tarih katliam olarak geçiyor. Çorum’da da benzer nedenlerle benzer katliam başlıyor ve bu katliam aylar sürüyor. Sistematik bir saldırı üzerinden yürütülüyor. Devletin istemediği hiçbir olay katliama dönüşmez. Bu katliam akabinde katliam davası bile açılmamıştır. Bireysel olaylar üzerinden açılan davalar üzerinden yürümüş ve göstermelik cezalarla cezasızlık politikası sürmüştür. Devlet dosyayı kapatmıştır. Devletin nezdinde dosyalar kapatılabilir ama insanlık tarihinde kara leke olarak yazılmıştır” dedi. HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, “Katliamlar, insanlığa karşı işlenen suçtur ve insanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımı olmaz. Cumhurbaşkanlığı ve birileri tarafından affedilemez. 2 Temmuz’da Sivas’a gelmek bir görevdir. Tüm insanlığa mutlaka bulundukları yerde anmaya katılma çağrısı yapıyorum. Madımak’ta yakılan kadınlığımız, çocukluğumuz, sanatımız, nefesimiz, adaletimizdir. Madımak’ta bir suç işlenmiş ve bu suçun faili devlettir. Tüm katliam dosyaları yeniden açılmalıdır” dedi. Bülbül, TBMM’ye de araştırma komisyonu açılması için teklif sunacaklarını aktardı.

"Yakanı da aklayanı da afetmiyoruz" haberi, 30 Haziran 2020 tarihinde yazılmıştır. 30 Haziran 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Yakanı da aklayanı da afetmiyoruz haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yakanı da aklayanı da afetmiyoruz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:51 Define ararken mağarayı çökerttiler: 3 kişi hayatını kaybetti
  2. 10:47 Altın ve Dövizdeki Dalgalanma: Piyasaları Etkiliyor
  3. 10:46 Fatih Altaylı: İktidar ortakları, neden korktunuz
  4. 10:42 İnceleme devam edecek: Kazanın yaşandığı teleferiğin 36 kabini yere indirildi
  5. 10:41 Taham İnşaat'ın 11 Yıllık Öyküsü: İflas Kararıyla Son Buldu
  6. 10:36 Sabah belediye başkanı akşam aktör: Erdal Beşikçioğlu'nun yeni hayatı
  7. 10:33 FETÖ'ye Darbe: İçişleri Bakanlığı Operasyonla 60 Şüpheliyi Yakaladı!
  8. 10:32 Gülsen Solaker: Yeni Anayasa tartışmasında kim nerede duruyor?
  9. 10:30 Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi Yükselişle Açıldı
  10. 10:27 MHP’li belediye giderayak geziye 8.7 milyon ödedi
  11. 10:27 Panathinaikos'un Samet Akaydın Krizi: Bonservis Pazarlıkları Sürüyor
  12. 10:21 Mustafa Varank ile Bilal Erdoğan arasında ıstakoz ‘goyguyu’
  13. 10:18 Ukrayna'daki Rus Saldırısında 18 Ölü, 60 Yaralı: Chernigiv Kenti Hedefte
  14. 10:17 Parti Meclisi toplanıyor: CHP’de grup başkanvekilliği yarışı
  15. 10:15 Simitte KDV Düzenlemesi: Pastane ve Kafelerde Fiyatlar Artıyor
  16. 10:10 İstanbul'da Olumsuz Hava Koşulları Deniz Ulaşımını Etkiledi: Sefer İptalleri Yaşandı
  17. 09:54 Kızılaycı müteahhide sessiz tahliye: 70 kişinin öldüğü sitenin müteahhidi tahliye oldu
  18. 09:50 Ankara Emniyeti'nde operasyon skandalı: 'Yanlışlıkla' bir hakimin evine baskın yapıldı
  19. 09:44 BUDO'nun bugünkü 8 seferi yapılamayacak
  20. 09:40 Erdoğan, Şimşek 10 ayda ekonomiyi düzeltir, hazine tekrar düzelir diye hesap yaptı ama olmadı
Politika Haberleri