Yanardağ'dan Hasan Cemal'e: Bu cehennemi siz yarattınız!

Yanardağ'dan Hasan Cemal'e: Bu cehennemi siz yarattınız!

Yanardağ'dan Hasan Cemal'e: Bu cehennemi siz... ABC Haber MerkeziCumhuriyet Gazetesi duruşmasını takip eden Gazeteci Merdan Yanardağ adliyedeki izlenimlerini Tele1 ekranlarından Prof. Dr. Emre Kongar ile birlikte gündemi yorumladıkları 18 Dakika programında aktardı. Davanın AKP...

ABC Haber Merkezi

Cumhuriyet Gazetesi duruşmasını takip eden Gazeteci Merdan Yanardağ adliyedeki izlenimlerini Tele1 ekranlarından Prof. Dr. Emre Kongar ile birlikte gündemi yorumladıkları 18 Dakika programında aktardı. Davanın AKP iktidarı tarafından organize edilmiş yeni bir kumpas olduğunu belirten Yanardağ dinci-faşizan olarak tanımladığı Türkiye'nin yeni rejiminin sorumlularının Yetmez Ama Evetçi liberaller olduğunu hatırlattı.  

ABC Gazetesi ve Tele1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ile Prof. Dr. Emre Kongar’ın sunduğu 18 Dakika programında Cumhuriyet gazetesi davası değerlendirildi.

'CEHENNEME GİDEN YOLU SİZ DÖŞEDİNİZ'

Cumhuriyet gazetesi davasının 4. gününde adliyeye giden gazeteci Merdan Yanardağ, duruşmaya dair izlenimlerini aktardı. Davada yargılananların arasında bugünkü hukuksuzluğu ve diktatörlüğü besleyen yetmez ama evetçi bir ismin de bulunduğunu sitemle dile getirdi. 2010 referandumunda yetmez ama evet diyerek oy kullanan o isimlere “Bu cehenneme giden yolları siz döşediniz'' diyerek seslendi.

'AKP'NİN KUMPAS DAVALARINA SESSİZ KALDINIZ'

Yanardağ’ın aktarımına göre duruşma sırasında Aydın Engin yüzünde acı bir tebessümle “Bu dava nedeniyle hukuk düzeni adına utanç, ülkem adına acı duyuyorum'' dedi. Yanardağ, bu cümlelerin iyi sözler olduğunu, ancak bir AKP-Cemaat kumpası olan Ergenekon davasına, bugün bu sözleri söyleyenlerin geçmişte onay verdiğini hatırlatmak gerektiğini belirtti. Yanardağ, “İlhan Selçuk 90 yaşına yakınken evinden alındığında sesinizi çıkarmadınız, onayladınız o operasyonları. Şimdi onun gazetesinde çalışıyorsunuz.''

"Cumhuriye Gazetesi ile Dayanışma Koordinasyonu adına gazetecilerin ortak bildirisini okuyan kişinin Hasan Cemal olduğunu anımsatan Yanardağ, bunun kaldırılabilir bir durum olmadığını dile getirdi. Yanardağ, şimdi bu bildiriyi okuyanların zamanında Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk, Odatv davaları gibi AKP-Cemaat kumpaslarına destek verdiklerini belirtti. 

'HRANT DİNK'İN KATİLLERİYLE BİRLİKTEYDİNİZ'

Hrant Dink’in Fethullah Gülen Cemaati'nin organizasyonu ile öldürüldüğünü, Cemaatçi polis şeflerinin bu nedenle şimdi tutuklu olduğunu da olduğunu hatırlatan Yanardağ, onlarla beraber hareket edenlerin AKP’nin ekmeğine yağ sürdüğüne bütün ülkenin tanık olduğunu belirtti.

Yanardağ şöyle devam etti; 

“Siz, Hrant Dink'in katilleri ile birlikte, Hrant Dink'in ölüm yıldönümünde anma toplantıları düzenleyen Cemaat'in etkinliklerine katıldınız. Zaman gazetesi mensuplarıyla Agos gazetesi önünde etkinlik düzenlediniz bu etkinlikleri. Yıllardır yandaş gazete ve televizyonların mensuplarıyla birlikte hareket ettiniz.''

'BEKİR BOZDAĞ İTİRAF ETTİ'

Bu davanın bir sahtekarlık olduğunu iktidarın emriyle açıldığını ve iktidarın emriyle insanların tutuklandığını söyleyen Yanardağ, Bekir Bozdağ’ın sözlerinin bunun itirafı olduğunu belirtti.

"Yanardağ'dan Hasan Cemal'e: Bu cehennemi siz yarattınız!" haberi, 28 Temmuz 2017 tarihinde yazılmıştır. 28 Temmuz 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Yanardağ'dan Hasan Cemal'e: Bu cehennemi siz yarattınız! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yanardağ'dan Hasan Cemal'e: Bu cehennemi siz yarattınız! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:29 Galatasaray-Pendikspor Maçı: Liderlik Koltuğu İçin Kritik Karşılaşma Öncesi Heyecan Dorukta
  2. 14:25 Malatya'da Uyuşturucu Operasyonu: 8 Şüpheli Yakalandı, Büyük Miktarlarda Uyuşturucu Ele Geçirildi
  3. 14:22 Trabzonspor, Yıldız Transfer İçin Hazırlıklara Başladı: Olympiakos'un Fortounis'i Radarında!
  4. 14:17 İzmir'de Şiddetli Yağışın Ardından Foça Açıklarında Hortum Oluştu
  5. 14:05 New York'ta Farelerle Bulaşan Hastalık Vakalarında Artış: Sağlık Yetkilileri Tedbir Alıyor
  6. 14:03 Grammy Ödüllü American Idol Şarkıcısı Mandisa Lynn Hundley 47 Yaşında Hayatını Kaybetti
  7. 14:01 Can Uzun'un Duygusal Anları: Penaltı Kaçırışı ve Gözyaşlarıyla Dolu Maç
  8. 14:00 İzel-Çelik-Ercan grubu birleşmişti! O grup yeniden dağıldı!
  9. 13:57 Libya'dan ABD'nin Filistin BM Üyeliğini Veto Etmesine Tepki:İnsani Değerler ve Hukuka Saygı Çağrısı
  10. 13:53 Xiaomi, İlk Elektrikli Otomobilini Piyasaya Sürdü
  11. 13:53 Ev Yapımı Peynirli Börek Tarifi: Sofralarınıza Lezzet Katın!
  12. 13:47 Balıkesir'de Dereye Düşen Adamın Cansız Bedenine Ulaşıldı
  13. 13:47 20 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  14. 13:45 Beşiktaş'ta bir futbolcuyla yollar kesin olarak ayrıldı!
  15. 13:42 "Türk Fizikçi Furkan Öztürk, Harvard'dan Prestijli Ödül Aldı"
  16. 13:40 Yağışlı Hava Etkili: MGM'nin Hava Durumu Tahmini
  17. 13:39 "Çukurova'da Muhtar Adayı Yolda Darp Edildi, Şüpheliler Serbest Bırakıldı"
  18. 13:36 "Kırklareli'nde Tarihi Binada Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu"
  19. 13:34 İslam Memiş: İran-İsrail Gerginliği Piyasalara Yansıyor
  20. 13:31 Tüketiciyi Koruma Adına Sert Müdahale: Reklam Kurulu Yanıltıcı Reklamlara Büyük Cezalar Kesti!
Gündem Haberleri