Yandaş A Haber bu haberi silmeyi unutmuş...

Yandaş A Haber bu haberi silmeyi unutmuş...

Yandaş A Haber bu haberi silmeyi unutmuş... A Haber'i 'CHP'nin Fethullah Gülen'i bitirme; planı' başlıklı haberi sosyal medyada gündem oldu. 2013; Aralık tarihli haberde AKP'nin CHP'nin 'planını engellediği' söyleniyor.A Haber tarafından yapılan 4 Aralık 2013 tarihli "CHP'nin...

A Haber'i 'CHP'nin Fethullah Gülen'i bitirme; planı' başlıklı haberi sosyal medyada gündem oldu. 2013; Aralık tarihli haberde AKP'nin CHP'nin 'planını engellediği' söyleniyor.

A Haber tarafından yapılan 4 Aralık 2013 tarihli "CHP'nin Fethullah Gülen'i bitirme planı" başlıklı haber sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Haberde CHP'nin planının AKP tarafından engellendiği söylenirken, "Başbakan Erdoğan'ın genel başkanı olduğu AK Parti, CHP ile birlikte yer aldığı Meclis'te Fethullah Gülen Hareketi'ne karşı böyle bir önergeyi tasvip etmeyerek destek vermedi ve komisyonun da açılmamasını sağladı" deniliyor.

A Haber'in silmeyi unuttuğu haberde, Cemaat üyelerinin CHP tarafından "fişlendiği" savunulurken, CHP'nin planının "yurtdışındaki Türk okullarını bitirmeye yönelik olduğu" öne sürülüyor.

Haberin metni şöyle:

"CHP'nin Fethullah Gülen'i bitirme planı

Dershanelerin ihtiyaç olduğunu savunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 2005 yılında Fethullah Gülen Hareketi'ne ait okulların Meclis tarafından araştırılması için önerge vermiş.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 71 milletvekiliyle birlikte Hizmet Hareketi'ne bağlı yurtdışındaki okulların araştırılmasına yönelik Meclis'te komisyon kurulması için önerge verdiği ortaya çıktı. Ağır ifadelerin yer aldığı önergede, bu okullarda laiklik karşıtı gençler yetiştirildiği savunuldu.

Kılıçdaroğlu, basına sızan MGK belgelerine ilişkin olarak bulunduğu ABD'den hükümete istifa çağrısı yaptı. Ancak çağrı Kılıçdaroğlu'nun geçmişte Gülen Hareketi aleyhine atılan imzasını akla getirdi.

İMZASINI UNUTTU

Kılıçdaroğlu, sözde fişleme belgelerinin devamının gelmesi halinde hükümetin istifa etmesi gerektiğini söyledi. Ancak Kılıçdaroğlu'nun Hizmet Hareketi'ne sahip çıkan bu açıklamaları akla kendisinin de milletvekili olarak imza koyduğu 2005 yılındaki araştırma komisyonu önergesini getirdi. Kılıçdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 72 CHP'li vekil, Hizmet Hareketi'ne bağlı yurtdışındaki Türk okulları ile yurtiçindeki yurt ve dershanelerin araştırılması için komisyon kurulmasını istedi.

AK PARTİ DESTEK VERMEDİ

CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte 72 CHP'li vekilin imzasını taşıyan 2005 yılına ait araştırma komisyonu kurulmasına yönelik önergede, yurtdışında 10 bin öğretmenin görev yaptığı 500 okulun araştırılması istenildi. CHP önergesinde, Fethullah Gülen Hareketi'ne bağlı bu okullarda laiklik karşıtı gençler yetiştirildiği belirtildi. Aynı önergede, Fethullah Gülen hakkında açılan 'laik devlet yapısını değiştirerek yerine dini kurallara dayalı devlet düzeni kurmak' suçlamasıyla Ankara'da açılan dava örnek gösterildi. CHP'nin yurtdışındaki Türk okullarını bitirmeye yönelik bu önergesi o dönemde Meclis'te çoğunluğu bulunan ve iktidarda olan AK Parti'nin destek vermemesi nedeniyle hayata geçirilemedi.

'DERSHANELER DE ARAŞTIRILSIN'

AK Parti destek vermediği için kadük kalan söz konusu önergenin dilekçe kısmında, Hizmet Hareketi'ne ait sadece yurtdışı okullar değil, Türkiye'de var olan dershaneler ve yurtların da aynı gerekçeyle araştırılması talep edildi.

Başbakan Erdoğan'ın genel başkanı olduğu AK Parti, CHP ile birlikte yer aldığı Meclis'te Fethullah Gülen Hareketi'ne karşı böyle bir önergeyi tasvip etmeyerek destek vermedi ve komisyonun da açılmamasını sağladı.

ÖNERGEDE AĞIR İFADELER

Verilen önergede, '... Kimileri de Fethullah Gülen tarikatının buralarda militan yetiştirerek, devlette kadrolaşmayı amaçladığını ileri sürmüştür. Fethullah Gülen'e bağlı okullarla ilgili yurtdışındaki yetkililerin farklı tutumları vardır. Bir ülke laikliğe aykırı eğitim yapıldığı gerekçesiyle ülkesindeki bu okulları kapatmıştır. Başka bir büyük ülkenin başkanı da bu okullarla ilgili kaygılarını belirtmiştir. Kısaca devletten sonra en büyük eğitim ağını kurmuş bu örgütlenme hakkında gerçeğin araştırılması, kamuoyunun aydınlatılması gerekir. Bu görev de en başta TBMM'ye düşer. Fethullah Gülen'e bağlı okul, dershane ve yurtlarda 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nda öngörülen Eğitim Birliği içinde laik, bilimsel bir eğitim yapılmakta mıdır? İlköğretimden üniversiteye kadar yüzlerce okulun yapımı, binlerce öğretmenin aylığı hangi kaynaktan karşılanmaktadır? Bütün bu soruların yanıtlanma TBMM'ce araştırılıp, incelenmesi gerekir' denilerek, Meclis araştırması isteniyor."

İstanbul ve 39 ilçesi için yerel seçim anketi!

"Yandaş A Haber bu haberi silmeyi unutmuş..." haberi, 20 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Medya kategorisi altında bulunan Yandaş A Haber bu haberi silmeyi unutmuş... haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yandaş A Haber bu haberi silmeyi unutmuş... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:12 Anket: Halkın Gözünden Trump'ın Sus Payı Davası
  2. 19:10 Son dakika: Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor
  3. 19:08 Galatasaray, İtalyan Yıldızı Vecino İçin Transfer Hareketi Başlattı
  4. 18:56 Kurtuluş Mahallesi'nde Köpek Saldırısı: Komşuların Yardımıyla Kurtarıldı
  5. 18:52 65 yıllık dev Türk giyim devi iflasın eşiğinde
  6. 18:51 Sağlıklı Kilo Verme Yöntemleri ve Doğal Kürler: Yaz İçin Hazırlık Başladı!
  7. 18:47 Borsa İstanbul günü düşüşle kapattı
  8. 18:47 Yıldızların Yol Gösterdiği Gün: Günlük Burç Öngörüleri
  9. 18:46 İsrail ordusu: "Böyle bir saldırıya yanıt vermemek mümkün değil"
  10. 18:41 Vefa Küçük, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı’na yeniden aday oldu
  11. 18:37 Manchester City-Real Madrid maçı ne zaman?
  12. 18:35 Savunma Devleri Su Altı Savaşında Yarışıyor: Manta Ray ve Türk Savunma Projeleri
  13. 18:29 İtalya'da ilginç uygulama! Cep telefonunu bırakana bir şişe şarap ücretsiz
  14. 18:28 Gülben Ergen: Sağlıklı Cilt İçin Lavanta Suyu Önemli!
  15. 18:24 İsviçre'nin Beypazarı Maden Suyu Yasağı: Doğurganlık İddiasıyla Gerginlik
  16. 18:22 İsrailli Bakan Katz’dan 32 ülkeye karşı "İran'a yaptırım" çağrısı geldi
  17. 18:19 AB'nin Kızıldeniz misyonu akıllarda soru bıraktı: İran saldırısından etkilendi mi?
  18. 18:19 Türk Yetkililer ABD'ye Yola Çıkıyor: Ekonomik Güven ve Yatırım Fırsatları Masada
  19. 18:16 Aç Karnına Ceviz Tüketmenin Sağlığa Faydaları
  20. 18:11 Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan Lokanta ve Kafelerde KDV düzenlemesi
Otomotiv Haberleri