Yandaş kulisi: Soylu''nun görevi değişecek

Yandaş kulisi: Soylu''nun görevi değişecek

Yandaş kulisi: Soylu''nun görevi değişecek AKP''li Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın yeni hükümet ve bürokrasi sistemine yönelik düzenlemeler sırasın hükümette yer alan bazı isimleri genel merkeze çekeceği söylenirken bunlar arasında Süleyman Soylu, Numan Kurtulmuş ve Fikri Işık gibi isimlerin de olduğu iddia edildi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aralarında Süleyman Soylu, Numan Kurtulmuş ve Fikri Işık'ın da aralarında bulunduğu isimleri genel merkeze çekeceği iddia edildi.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun aktardığına göre İçişleri Bakanlığı görevini yürüten Süleyman Soylu’nun da görevi değişecek isimler arasında yer aldığı öne sürüldü.

Meclis’te ve parti yönetiminde de ‘güçlü bir yapı’ kurmak istediği belirtilen AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu amaçla da mevcut bakanlardan bazılarının parti yönetimi ve Meclis grubu yönetiminde görevlendirileceği ifade ediliyor. Yapılan değerlendirmelerde Başbakan Binali Yıldırım’ın Meclis Başkanı olması durumunda, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın grup başkanı yapılacağı, yeni sistemde, yasama odaklı çalışacak Meclis’te ihtisas komisyonlarının daha etkin hale gelecek olması nedeniyle bakanlardan bazılarının da ‘komisyon başkanı’ olacağı yorumu yapılıyor. Erdoğan’ın özellikle AKP'nin  Meclis grup yönetiminde köklü değişikliklere gideceği ve siyasi yönü ağır basan isimleri grup yönetimine taşıyacağı öne sürülüyor.

KABİNEDE ‘SÜRPRİZ’ İHTİMALİ

Haberde ayrıca Erdoğan’ın, TBMM’de 295 olan sandalye sayısı nedeniyle, yeni kabinesinde milletvekillerinden kimseye yer vermeyeceği ve 8 Temmuz’da yapılacak yemin töreninin ardından açıklanması beklenen yeni kabinenin ‘sürprizlere’ açık olduğu belirtiliyor. ‘Cumhurbaşkanlığı kabinesi’ adı altında oluşturulacak yapıda, her bakanlıkta en az iki bakan yardımcısının görevlendirileceği ve tamamen ‘icra odaklı’ çalışacakları ifade ediliyor. Cumhurbaşkanı yardımcıları da, ‘Kabinenin bir parçası’ gibi çalışacak ve şu anda başbakan yardımcıları bünyesinde toplanan bazı kurumlar Cumhurbaşkanı yardımcılarına bağlanacak.
Erdoğan’ın, kabinesini açıklayıp, Meclis grup yönetimini belirledikten sonra AKP Eylül’de yapılacak büyük kongre takvimini de öne çekeceği ve Ağustos ayı içinde yapılması beklenen kongrede, parti yönetiminde değişime gideceği belirtiliyor. Güçlü bir MKYK ve MYK yapısı ile Kasım ayından itibaren 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerin startının verileceği ifade ediliyor.

'SOYLU, KURTULMUŞ VE IŞIK GENEL MERKEZE ÇEKİLECEK'

Erdoğan’ın, kabinesine almayacağı veya milletvekili adayı yapmadığı bazı isimleri de yerel seçimlerde belediye başkanı adayı olarak değerlendireceği kaydediliyor. Mevcut bakanlardan siyasi yönü ağır basan Süleyman Soylu, Numan Kurtulmuş ve Fikri Işık gibi isimlerin de Genel Merkez yönetimine kaydırılacağı belirtiliyor.

"Yandaş kulisi: Soylu''nun görevi değişecek" haberi, 28 Haziran 2018 tarihinde yazılmıştır. 28 Haziran 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Yandaş kulisi: Soylu''nun görevi değişecek haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yandaş kulisi: Soylu''nun görevi değişecek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:11 Dolar ve euro'da yükseliş: Volatilite ve Fed etkisiyle devam ediyor
  2. 14:59 Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Beşiktaş derbisi için planı netleşti
  3. 14:48 Renault, C segmentinde rakipsiz yeni bir tam hibrit SUV modeli tanıttı!
  4. 14:31 Ahmet Kaya'nın Filmine Sinema Salonlarından Büyük Veto!
  5. 14:24 Beşiktaş'tan tarihe geçecek transfer hamlesi geldi! Şok transfer!
  6. 14:22 Bu araçta uzun far kullanımı sorun olmaktan çıkıyor!
  7. 14:19 Eyüpspor'dan Manuel Lanzini hamlesi geldi!
  8. 14:11 Aşk Yeniden Mi Başladı! Lucas Torreira Devrim Özkan'la Bir Daha Dedi!
  9. 14:04 Ahu Tuğba Amerika'da trafik kazası geçirdi! Durumu nasıl?
  10. 14:00 Yusuf Güney'den şok açıklama: Kenan Işık, astral seyahatten gelmek istemiyor!
  11. 13:55 Son dakika! Korhan Berzeg muamması'nda son dakika!
  12. 13:49 Nihal Candan tahliye edildi! Son dakika!
  13. 13:47 Zafer Partisi'nde iki önemli istifa!
  14. 13:46 Korhan Berzeg'e ait yeni izleri tespit etme çabaları devam ediyor
  15. 13:36 Yılın en Etkili İsimleri Time 100 Galasında Buluştu!
  16. 13:28 TikTok Türkiye'de Yasaklanacak mı? AKP'li Vekilden Açıklama
  17. 13:27 4,4 Milyar Lira Yardım Hesaplara Yatıyor! Kimlik Numaralarınızı Kontrol Edin!
  18. 12:40 Uzman İsim Uyardı: Sıcaklıklar Rekor Kıracak! Yaz Ayları Kavurucu Geçecek
  19. 12:39 Kenya'yı Vuran Şiddetli Yağışlar ve Seller: En Az 32 Kişi Hayatını Kaybetti
  20. 12:35 Gazze Kıyısında İnsani Yardım Limanı İnşaatı Başladı
Gündem Haberleri