Yandaş yazardan 'FETÖ soruşturmaları ve Erdoğan' itirafı

Yandaş yazardan 'FETÖ soruşturmaları ve Erdoğan' itirafı

Yandaş yazardan 'FETÖ soruşturmaları ve Erdo... Muhalefetin ''darbenin siyasi ayağı ortaya çıkarılsın’ çağrısı, AKP çevrelerinde panik havası yarattı. Rasim Ozan Kütahyalı, 15 Temmuz'un 'siyasi ayağı' denildiğinde ilk akla gelen Abdullah Gül, Bülent Arınç ve Ahmet...

Muhalefetin ''darbenin siyasi ayağı ortaya çıkarılsın’ çağrısı, AKP çevrelerinde panik havası yarattı. Rasim Ozan Kütahyalı, 15 Temmuz'un 'siyasi ayağı' denildiğinde ilk akla gelen Abdullah Gül, Bülent Arınç ve Ahmet Davutoğlu’nun tutuklanmasını isteyen kimi AKP’lilerin olduğunu ancak bu isimlerin Tayyip Erdoğan sayesinde tutuklanmadığını söyleyerek, soruşturmaların doğrudan Tayyip Erdoğan’ın kontrolünde yürütüldüğünü de itiraf etmiş oldu.

ERDOĞAN'IN İLK 'SAVCILIĞI' DEĞİL

'FETÖ' soruşturmaları Erdoğan’ın ilk ''savcılığı’ değil. Başbakanlığı döneminde de cemaat savcıları tarafından yürütülen Ergenekon kumpası için de ''Bu davanın savcısı benim’ demişti. 

İşte Kütahyalı’nın hem CHP’yi, hem Doğan Medya'yı hem de AKP içinde Gül-Arınç-Davutoğlu üçlüsünün yargılanmasını isteyenleri de tehdit ederken, siyasi ayağın üzerine neden gidilmediğini de itiraf ettiği bugünkü yazısı:

 15 Temmuz’un siyasi ayağı tutuklanacak mı?

15 Temmuz askeri darbe teşebbüsünün siyasi ayağı var mı ve bu isimler tutuklanacak mı? Bu konuyu hem hükümet hem muhalefet birbirini vurma amaçlı ele alıyor.
Biz serinkanlı biçimde ve siyasi tarihimizden örneklerle irdeleyelim…

***
Bir darbenin siyasi ayağı iki türlü olabilir…
Birincisi 1971’de CHP Konya milletvekili Fakih Özfakih’in örneklediği gibi doğrudan 9 Martçı darbeci cuntanın içinde olma halidir. CHP’li Özfakih fanatik ve provokatör bir darbecidir.
Faruk Gürler’i ve diğer subayları darbe için ilk gaza getiren kendisidir.
Bunları da övünerek anlatmıştır. Hatta Faruk Gürler düğmeye basmadığı için Gürler’i öldürmeyi bile tasarlamıştır…

***
15 Temmuz’un plan aşamasında CHP’li Özfakih gibi bir siyasetçi var mıdır? Şu anki bulgularla yok gözüküyor. Öte yandan devletin içinde bir kurum 2013 sonunda AK Parti’den ayrılan iki eski bakan da dahil bazı mebusların ve halen CHP’li olan kimi milletvekillerinin tıpkı Özfakih gibi bu işin doğrudan içinde olduğunu değerlendiriyor. Eğer bu durum netleşirse şüphesiz bu isimler tutuklanırlar…

***
İkinci olarak darbecilerin 15 Temmuz öncesi hazırladığı bakanlar kurulu listesinde olan siyasetçiler olabilir. Tabii eğer böyle bir liste varsa o siyasetçilerin suçlanabilmesi için de bundan haberdar olması ve 15 Temmuz öncesi darbecilerle ilişki içinde olması gerekir.
Mesela 9 Mart’çıların bakanlar kurulu listesinde Altan Öymen de vardı ama Öymen bundan asla haberi olmadığı şeklinde savunma yaptı hep. Şu anki bulgulara göre böyle bir liste yok.
Varsa muhakkak ortaya çıkacaktır. Öte yandan 27 Mayıs,12 Mart ve 12 Eylül’ün de böyle bir bakanlar kurulu listesi yoktu. Darbe olduktan sonra darbeciler müzakere ile bakanları belirledi. Zaten darbe olduktan sonra herkes darbecilere yalakalık kuyruğuna girmişti…

***
Türkiye’de şu an bu mesele siyasi kesimlerin birbirini avlama yarışının vesilesi haline döndü. Dün Ertuğrul Özkök bile yapılmak istenen cadı avının sloganı olan siyasi ayak sözünü tamamen yalan bir haberi anarak zikrediyor.

Üstüne bir de 15 Temmuz’un kontrollü bir darbe olduğunu söylüyor. Özkök sonunda kendini ve grubunu da avlayacak bir cadı avının fitilini niye ateşliyor bilmiyorum. CHP ve malum medya “siyasi ayak'' sözüyle çok açık ki bazı AK Partili siyasetçileri avlamak istiyor.
İlk olarak da şu an güçten düşmüş siyasetçileri gözlerine kestiriyorlar çünkü bu avların daha kolay olacağını düşünüyorlar…

***
Abdullah Gül, Bülent Arınç, Ahmet Davutoğlu ilk zikredilen ve tutuklanması istenen hedefler. Durum o kadar tuhaf ki Hürriyet’te aynı gün bir köşede bu isimlerin 15 Temmuz’un siyasi ayağı oldukları ima edilerek yargılanması istenirken başka bir köşede bu isimler Erdoğan’a karşı umut olarak anılıyor.

Oysa Erdoğan engeli olmasa bu siyasetçileri ve onlara yakın isimleri bir gün içinde tutuklayacak güçlü bir irade olduğu yerde duruyor. Bu üç siyasetçiyi ise onlara yakın medya aktörleri değil bu üç isme de çok uzak olan Cem Küçük savunuyor. TV tartışmalarında her siyasi ayak denip bu üç ismin tutuklanması ima edildiğinde “Böyle bir işe girerseniz siz tutuklanırsınız'' diye karşı tarafa yükleniyor. Bu söylemin büyük tuzak olduğunu ve esas 2014-16 arası FETÖ ile işbirliği yapan herkesin en nihayetinde tutuklanacağını söylüyor. Tahliye edilen 21 kişinin yeniden tutuklanması da tam bu olayın üzerine geliyor.

Muhalif kesim de AK Partili siyasetçilerin bu işten sorumlu olduğunu ve ileride onların tutuklanacağını söylüyor. Bu garip tutuklatma yarışı daha ne kadar sürecek ve sonunda bu iş nereye varacak göreceğiz…

"Yandaş yazardan 'FETÖ soruşturmaları ve Erdoğan' itirafı" haberi, 03 Nisan 2017 tarihinde yazılmıştır. 03 Nisan 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Yandaş yazardan 'FETÖ soruşturmaları ve Erdoğan' itirafı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yandaş yazardan 'FETÖ soruşturmaları ve Erdoğan' itirafı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:22 Oscar'lı Güzel Oyuncu 10 Kişiyle Öpüştü!
  2. 12:16 Erdoğan Kısa Çay Sohbetinde Özgür Özel ile görüştü!
  3. 12:10 Teknoloji Devi Yerli Otomobil Firmasını Satın Alarak Sektöre Damgasını Vuruyor!
  4. 12:10 Evindeki Yılanla Yasak Aşk Yaşayan Kadının Korkunç Sonu!
  5. 12:09 Oğulcan Engin Sevgilisi İlayda Alişan'la ilgili paylaşım yaptı!
  6. 11:52 Portekizli genç yıldız Fenerbahçe'ye mı geliyor? Transfer rüzgarı!
  7. 11:47 Tüm Türkiye'ye Fırtına Uyarısı! Saatlik 80 Km Hızla Vuracak!
  8. 11:46 İflas haberleri ardı ardına gelmeye devam ediyor: Türkiye'nin iki dev şirketi iflas bayrağını çekti
  9. 11:40 DEM Parti: Kayyımlar sandığa gömüldü
  10. 11:39 Altınok'un Belediye Soygunu: 1.7 Milyar Borç ve Boşaltılan Kasa!
  11. 11:32 Mehmet Aslantuğ ve Arzum Onan'ın Müstakbel Gelini Can Aslantuğ Aşkına Paylaşım Yağmuru!!
  12. 11:31 Fatih Altaylı: Merak ettiğim husus bu zatın İlahiyat Fakültesi diploması olup olmadığı
  13. 11:27 Doktorlar Uyardı: Kulak Memenizdeki Bu İz Tehlikeli Bir Hastalığa Haberci Olabilir!
  14. 11:24 Arka Sokaklar’ın Mesut’u geri mi dönüyor?
  15. 11:22 Meteoroloji Alarm Verdi: Şiddetli Fırtına Kapıda!
  16. 11:21 Alperen Şengün'den önemli başarı: NBA'de en çok gelişim gösteren 3. oyuncu oldu
  17. 11:18 Eski İYİ Parti milletvekili Ahmet Çelik'i bıçaklayan kardeşi için istenen ceza belli oldu
  18. 11:14 Asgari Ücret Zammı Bekleniyor: Temmuz'da Milyonlarca Kişiyi Etkileyecek Zam Yolda mı?
  19. 11:09 Sarımsak ve Zeytinyağının Efsanevi Gücüyle Hastalıkları Defedin!
  20. 10:57 Gazeteci Uğur Dündar uyardı! Yarın gündem bambaşka olacak! Bu konu futbol değil!
Politika Haberleri