Yangında alevlerin arasında kalan belediye çalışanı yaşadıklarını anlattı

Yangında alevlerin arasında kalan belediye çalışanı yaşadıklarını anlattı

Yangında alevlerin arasında kalan belediye ç... Muğla'daki orman yangınlarına müdahale ettiği esnada rüzgarın da ters dönmesiyle alevlerin arasında kalan, başı ve vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan Seydikemer Belediyesi çalışanı Kadir Büküm, yaşadıklarını anlattı.

Hastanedeki tedavisi süren Büküm, yangınların söndürülmesinin acısını hafiflettiğini belirtip, İnsanın ölümle yaşam arasında bir nefesi var. Alevlerin arasındayken ölüm aklıma geldi lakin Allah’a şükür daha alacak nefesim varmış dedi.

Seydikemer’in kırsal Arifler Mahallesi’ndeki ormanlık alanda, geçen 1 Ağustos’ta saat 16.00 sıralarında alevler yükselmeye başladı.  Söndürme çalışmaları sırasında, arkasına bağladığı tanker ile yanan alanlara su taşıyan bir vatandaş, traktörünün devrilmesi sonucu yaralandı. Karadan gece boyu yangına müdahale edildi. Müdahale sırasında, rüzgarın ders dönmesiyle Seydikemer Belediyesi’nde greyder operatörü olan Kadir Büküm alevlerin arasında kaldı. Başı ve vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan Büküm, Fethiye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda 2’inci derece yanıklar bulunan Büküm, durumu ağır olduğu gerekçesiyle geçen 3 Ağustos’ta Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Merkezefendi Devlet Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi’ne sevk edildi. Seydikemer’deki Kabaağaç ve Dip mahallelerine sıçrayarak büyüyen yangın ise ertesi gün akşam saatlerinde kontrol altına alınıp, söndürüldü.

‘YANGINLARIN SÖNMESİ ACIMI HAFİFLETTİ’

Vücudunun yüzde 24’ünde 2’nci derece yanıklar oluşan Büküm, yaşadıklarını anlattı:

“İlk yaralandığımda kötüydüm. Alevlerin arasındayken yangının söneceğine hiç ihtimal vermemiştim. Çünkü alevler gittikçe büyüyordu. Alevlerin arasında yoğun duman bayılmışım. Belediyeci arkadaşlarım alevleri söndürüp, beni bulunduğum yerden alarak hastaneye sevkimi sağlamışlar. Tedavilerimin ardından yaralarımın bu şekilde düzeleceğimi umut etmiyordum. Durumum her geçen gün iyiye gidiyor. Yürümeye başladım. Ekiplerin havadan müdahalesi ile yangın kontrol altına alındı. Benim de gönlüm bir nebzede olsun rahatladı. İnsanın ölümle yaşam arasında bir nefesi var. Alevlerin arasındayken ölüm aklıma geldi lakin Allah’a şükür daha alacak nefesim varmış.”

Türkiye’deki orman yangınlarının söndürülmesinin acısını hafiflettiğini belirten Büküm, “Seydikemer Belediyesi’nde greyder operatörüyüm. Orman Genel Müdürlüğü personelleri ile çalışıyorduk. Gece boyunca sabaha kadar çalışmamız devam etti. Sabah öğlene kadar yine yangının önünde şerit açtık. Öğleden sonra rüzgar aniden yön değiştirdi. Yön değiştirmesiyle yangın yerleşim yerlerine sıçradı. Biz önüne geçmek için seferber olduk. Önüne geçmeye çalıştık lakin başaramadık. Rüzgar kuvvetliydi. Yangına müdahale ettiğim sırada rüzgarın yön değiştirmesiyle alevlerin arasında kalarak yaralandım. Tedavim iyi bir şekilde yapılıyor ve sağlığım iyiye doğru gidiyor” diye konuştu.

‘KENDİMİ BİR ANDA ATEŞİN İÇİNDE BULDUM’

Yangınla ilgili gelişmeleri yattığı hastane odasından takip ettiğini kaydeden Büküm şöyle devam etti:

“Yine yangın olsa yine söndürmek için giderim. Burada tedavim devam ederken bile, ‘Bir iyi olsam da gitsem’ diye düşündüm lakin elimden gelen bir şey yoktu. İnsan bir şey yapmak istiyor lakin elinden gelen bir şey olmuyor. Rüzgarın bir anda ters dönmesiyle yapabileceğim bir şey kalmadı. Bir anda alevlerin içinde buldum kendimi. Anlatılmaz, yaşanır lakin Allah kimseye göstermesin. Çok zor. Ateşin ortasında kaldığımda üzerimdeki yanan kıyafetlerimden bir an kurtulmak aklıma geldi. İşim çok zordu, çünkü kaçacak bir yerim yoktu. Allah’ın izniyle kurtuldum.”

"Yangında alevlerin arasında kalan belediye çalışanı yaşadıklarını anlattı" haberi, 16 Ağustos 2021 tarihinde yazılmıştır. 16 Ağustos 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Yangında alevlerin arasında kalan belediye çalışanı yaşadıklarını anlattı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yangında alevlerin arasında kalan belediye çalışanı yaşadıklarını anlattı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:01 Tekstil Sektöründe Sarsıntı! Dev Firma İflas İlan Etti!
  2. 01:01 Arka Sokaklar'a Bomba Transfer! Asıl Kadro Şevket Çoruh'tan Sonra Bu Ünlüyle Tamamlanıyor!
  3. 00:52 Sarı-Lacivertlileri Çileden Çıkaran Açıklama: "Yardım Olmadan Asla Kazanabilirler mi?"
  4. 00:49 Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
  5. 00:30 İflas Haberleri Artıyor: Bir Giyim Şirketi Daha Kapanıyor!
  6. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
  7. 00:23 Türkiye Yollarının Kötülüğü İlk Kez Bir İşe Yarayacak: Elektrik Üreten Süspansiyon Sistemi!
  8. 00:22 Tırnak Diplerinizdeki Bu Değişiklik Vücudunuzdaki Bir Organın Çöküşünün Habercisi Olabilir!
  9. 00:22 Tansiyon Sorununuza Çözüm Bu Bitkide! Tuz Bile Kullanılsa Tansiyonunuz Yükselmiyor!
  10. 00:19 Emeklilere Müjde: 08,00 İtibari İle O İşlem Ücretsiz!
  11. 00:19 Galatasaray'ın Tarihi Zaferi: Okan Buruk'tan Efsanevi Bir Başarı!
  12. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
  13. 00:09 Darphane 1 TL ve 50 kuruşların gramajını azaltacak
  14. 23:55 Arda Güler Real Madrid'te ilk golünü attı
  15. 23:43 Okan Buruk'dan efsane sözler; “Büyük rekorlara imza atıyoruz”
  16. 23:34 Fernando Muslera'nın rekoru! Çok konuşulacak rekor!
  17. 23:28 Yıldız Tilbe Yepyeni Görünümüyle Hayranlarını Şaşırttı: Tanıyamayacaksınız!
  18. 23:19 Okan Buruk'tan derbi açıklaması geldi!
  19. 23:04 Safiye Soyman-Faik Öztürk çiftinden kötü haber geldi! Faik Öztürk felç geçirdi!
  20. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
Yaşam Haberleri