Yapılan araştırmaya göre, iklim değişikliği ruh sağlığını da etkiliyor

Yapılan araştırmaya göre, iklim değişikliği ruh sağlığını da etkiliyor

Yapılan araştırmaya göre, iklim değişikliği ... Dünya Bankasının hazırladığı raporda, iklim değişikliğinin ruh sağlığı sorunları ile bağlantısı ortaya kondu.

Dünya Bankasının İklim Sorunları Raporu'na göre, değişen iklim koşullarıyla Bangladeş'teki solunum, su ve sivrisinek kaynaklı hastalıklardaki artış ile ve ruh sağlığı sorunları arasında bağlantı bulunuyor.

Dünya Bankasının dün açıkladığı raporda, daha fazla iklim değişikliği öngörüldüğünde, daha fazla fiziksel ve zihinsel sağlık sorununun ortaya çıkmasının muhtemel olduğu, bundan en çok etkilenecekler arasında çocuklar, yaşlılar ve Dakka ve Chattogram gibi büyük şehirlerde yaşayanlar yer alacağı belirtildi.

Yeni rapora göre, ülkedeki toplam dang hummasına bağlı ölümlerin yüzde 77'sinin meydana geldiği Dakka kentinde, 2019'daki salgında düzensiz hava koşulları önemli rol oynadı.

Sıcaklık ve nemin yükselmesinin solunum yolu hastalıklarını da artırdığına dikkatin çekildiği raporda, kış aylarında daha fazla kişi depresyondan mustaripken, sıcaklık ve nemle anksiyete bozukluklarının da arttığı kaydedildi.

Dünya Bankası Bangladeş ve Butan Ülke Direktörü Mercy Tembon, "İklim değişikliğinin fiziksel ve zihinsel sağlık üzerinde belirgin etkisi olduğunu gösteren kanıtların artmasının ardından, Bangladeş'in, iklime duyarlı hastalıkların yayılmasını önlemek için daha güçlü sağlık sistemi geliştirmesi gerekiyor." dedi.

"İklim değişikliği insanın ruh sağlığını doğrudan etkiliyor"

Çevre uzmanı Dr. Shahriar Hossain, virüslere bağlı hastalıkların patlak vermesinden sıcaklık artışının sorumlu olduğunu söyledi.

Sıcaklık yükseldiğinde, su ve hava yoluyla bulaşan hastalıkların yayılmak için uygun ortam bulduğunu belirten Hossain, "Dang humması gibi hastalıklar su yoluyla bulaşır ve sıcaklık artışı ile büyür. Sıcaklık artışı, kimyasalların kullanımı ve toprakta haşere kontrolü, çevre dostu bakteri ve böcekleri öldürür ve sonuçta doğa üzerinde olumsuz etki yaratır." diye konuştu.

Aynı zamanda Çevre ve Sosyal Kalkınma Örgütü (ESDO) Genel Sekreteri olan Hossain, "Dost bakteri ve böceklerin öldürülmesi, nüfus arasında birtakım hastalıkların yayılmasına katkıda bulunan kötü virüslerin, bakterilerin ve böceklerin sayısının artmasını sağlıyor. Bu arada iklim değişikliği insanın ruh sağlığını ve davranışını doğrudan etkiliyor. Sıcak hava ve değişen sıcaklık, akıl hastaları için rahatsızlığa neden oluyor." ifadesini kullandı.

Bangladeş'te, son 44 yılda 0,5 santigrat derecelik (C) sıcaklık artışı yaşandı. Yazlar daha sıcak ve uzun geçerken, kışlar ise daha sıcak olmaya başladı. Muson dönemi ise şubattan ekime uzadı. Bangladeş'te, 2050'ye kadar sıcaklıkların 1,4 C artacağı tahmin ediliyor.

"Yapılan araştırmaya göre, iklim değişikliği ruh sağlığını da etkiliyor" haberi, 08 Ekim 2021 tarihinde yazılmıştır. 08 Ekim 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Çevre kategorisi altında bulunan Yapılan araştırmaya göre, iklim değişikliği ruh sağlığını da etkiliyor haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yapılan araştırmaya göre, iklim değişikliği ruh sağlığını da etkiliyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Çevre konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:57 Saç Derisi Sorunlarına Doğal Çözümler: Sağlıklı Saçlar İçin Yöntemler!
  2. 14:54 Beyaz Eşya Seçimi Kabusa Dönmesin! Yeni Evlenecekler Dikkatli Olsun!
  3. 14:53 Kayıp Klimt Tablosu: Viyana'da Açık Artırmada 32 Milyon Dolara Satıldı
  4. 14:52 Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi için hazırlıklara devam ediyor
  5. 14:49 Ekrem İmamoğlu: "Kanal İstanbul projesi ihanettir"
  6. 14:48 Martı Katliamı: Yalancı Veba Alarmı Şehri Sarsıyor! İnsan Sağlığı Tehlikede!
  7. 14:47 Unlubitlerin Yaydığı Virüs, Batı Afrika'daki Kakao Üretimini Tehdit Ediyor
  8. 14:45 Arizona Mahkemesi, 2020 Seçimine Müdahale Davası: Giuliani ve Meadows Dahil 18 Kişiye Dava Açıldı
  9. 14:38 Galatasaray'ın Transfer Hareketi: Davy Klaassen İle Anlaşma Sağlandı!
  10. 14:34 Ankara'yı Yarın Yağmur ve Rüzgar Kasıp Kavuracak! Şiddetli Fırtınaya Karşı Hazırlıklı Olun!
  11. 14:33 Küresel Isınma Avrupa'da Sivrisinek Kaynaklı Hastalıkları Artırıyor: Uzmanlar Uyarıyor
  12. 14:29 Çocukluk İstismarı ve Beyin: Yapay Zeka İncelemesi, Travmanın Genç Beyinleri Nasıl Etkiliyor?
  13. 14:25 Orta Akdeniz'de Düzensiz Göç: 23 Nisan Kazasıyla Ölü Sayısı 510'a Yükseldi
  14. 14:22 ABD'nin Asya'daki Stratejik Hareketi: USS George Washington Japonya'ya Yola Çıktı
  15. 14:18 Mangalın Vazgeçilmezi: Enfes Mangal Sosu Tarifi!
  16. 14:16 TC Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
  17. 14:11 Süper Lig'de Heyecan Dorukta: 34. Hafta Mücadeleleri Başlıyor!
  18. 14:08 ABD Stokları Düşerken Brent Petrol Fiyatları Yükselişte
  19. 13:58 TFF, Euro 2024'ü takip etmek isteyen vatandaşlara Schengen uyarısında bulundu
  20. 13:53 İzmir'de Çöl Tozu Bulutu: Görüş Mesafesi Azalırken Hava Kalitesi Değişiyor
Çevre Haberleri