Yaratılış Kongresi’nde laiklik ve ders kitapları hedef alındı

Yaratılış Kongresi’nde laiklik ve ders kitapları hedef alındı

Yaratılış Kongresi’nde laiklik ve ders kitap... Dumlupınar Üniversitesi’nde Said Nursi’yi övme yarışına dönüşen Yaratılış Kongresi’nde laikliği hedef alan sunumlar yapıldı.

Gazeteci Sefa Uyar’ın haberine göre; Ders kitaplarına ilişkin sunum yapan İstanbul Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü idari personeli Ayhan Küflüoğlu, derslerin, “seküler ve laik eğitim gerekçesiyle din ve fen-sosyal dersler olarak ayrıldığını, bu ayrımın doğru olmadığını” savundu.

Küflüoğlu, “Bu sahte ve sanal ayrımların bedeli ‘camide müslüman-işyerinde kapitalist’, ‘part-time müslümanlığın’ artmasıyla ödenmekte. Çağımızda, deizme yönelmelerde görülen artış da bunun diğer bedeli” dedi. Din dersi dışındaki derslere “seküler ve laik eğitim etiketi verildiğini, bu derslerin aslında ateist inançlara göre işlendiğini” öne süren Küflüoğlu, doğadaki olayları kimin yaptığının da incelenmesi gerektiğini belirterek ateistlere, “Ateizmin doğru olduğuna dair bilimsel bir gözlem mi yaptınız, bilimsel bir veri mi buldunuz?” sorusunu yöneltti.

NURSİ’Yİ ÖVME YARIŞI SÜRDÜ

Üsküdar Üniversitesi’nden Prof. Dr. İbrahim Özdemir “Bilgi ve ahlaki sorumluluk” başlıklı sunumunda, Said Nursi’nin çevreci biri olduğunu öne sürerken Cumhuriyete karşı faaliyetleri nedeniyle hapiste olduğu dönemde hapishaneyi “üniversiteye çevirdiğini” iddia etti. Özdemir, “üstat hazretleri” dediği Nursi’yi överek, “Böylece bize bir Müslüman âlimin ahlakı konusunda müşahhas (somut) örnek veriyor” dedi.

ALBERT EİNSTEİN İLE KIYASLAMA

Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sait İnan ise sunumunda görelelik teorisi üzerinden bilim insanı Albert Einstein ile Nursi’yi kıyasladı. Nursi’nin düşüncelerinin, “Einstein’ın teori niteliğinde ileri sürdüğü gerçeklerden geride olmadığını” savunan İnan, Nursi’nin bazı ifadelerini anımsatarak, “bu ifadelerin, görelilik teorisinin çok daha geniş anlamlarını ifade ettiğini” iddia etti.

‘İLAHİ MESAJLAR ATOMLARA YÜKLENİYOR’

Celal Bayar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Bünyamin Duran da sunumunda “üstat” olarak bahsettiği Nursi’den hareketle “Yaratma sürecinde hava atomlarının fonksiyonu” başlıklı sunum yaptı. “Atomların, şifreli mesajlarla birlikte ilahi kelimeleri taşığıdını” söyleyen Duran, Nursi’nin öne sürdüğü “ilahi mesajların yüklendiği atomların gerekli varlıklara gittiği ve böylece o varlıkların oluştuğu” tezinin “dikkate değer” olduğunu vurguladı. Nursi’nin “Sünni bir mutasavvıf olduğunu” söyleyen Duran, Nursi’nin bahsettiği ilahi kelimeleri taşıyan atomların, melekler olduğunu iddia etti.

"Yaratılış Kongresi’nde laiklik ve ders kitapları hedef alındı" haberi, 27 Ekim 2021 tarihinde yazılmıştır. 27 Ekim 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Yaratılış Kongresi’nde laiklik ve ders kitapları hedef alındı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yaratılış Kongresi’nde laiklik ve ders kitapları hedef alındı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:24 Opel Astra J kasası olanların dikkatine: Su sızıntısı hayatınızı mahvetmesin!
  2. 17:22 Cupra modellerindeki "VZ" gizemi çözüldü: 2.0 sahipleri anlamını biliyor!
  3. 17:21 Dries Mertens, Napoli'ye Ziyarette: "Artık Yavaşladım"
  4. 17:18 Serenay Sarıkaya'dan Cem Yılmaz'a Misilleme Gecikmedi!
  5. 17:18 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı: Emeklilerle ilgili yeni çalışma yolda
  6. 17:16 Bomba Tehdidi: Danimarka'daki Billund Havaalanı Tahliye Edildi, Bir Kişi Gözaltına Alındı
  7. 17:14 Türkiye'de satılan en ucuz telefon!
  8. 17:12 15 gün sonra yürürlükte: AB'den gelen posta ve kargoya vergi zammı açıkladı
  9. 17:11 Hizmet İhracatında Türkiye'nin Yol Haritası: Bolat'ın Açıklamaları
  10. 17:10 Arka Sokaklar Devam Edecek mi? İlker İnanoğlu açıklama yaptı!
  11. 17:09 Grip Virüsleri: Geleceğin Potansiyel Pandemisi Mi?
  12. 17:08 Mansur Yavaş'tan lüks belediye binaları yapılmasına tepki geldi
  13. 17:06 CHP harekete geçti: Parti aleyhine çalışan üyeler hakkında deliller toplanacağı söyleniyor
  14. 17:06 İstanbul'dan Kalkan Uçakta Kokpit Camı Çatladı: Acil İniş Yapıldı
  15. 17:02 Fahiş Fiyatlara Karşı Toplumsal Tepki: Kafe ve Restoran Boykotu
  16. 16:50 Türkiye Erkek Voleybol Milli Takımı, 2024 Milletler Ligi'ne Hazır!
  17. 16:46 Galatasaray'ın Transfer Hedefi: Fransa'dan Genç Golcü Zan Vipotnik!
  18. 16:37 Acil İniş: THY Uçağının Kokpit Camında Çatlak Tespit Edildi
  19. 16:37 AKP'den DEM'e Geçen Belediyenin Borcu Dudak Uçuklattı!
  20. 16:25 Süper Lig’de küme düşen ilk takım belli! İşte o takım!
Gündem Haberleri