Yardım çağrısı yapan Filistinli çocuk, İsrail saldırılarında hayatını kaybetti

Yardım çağrısı yapan Filistinli çocuk, İsrail saldırılarında hayatını kaybetti

Yardım çağrısı yapan Filistinli çocuk, İsrai... İsrail ordusunun ateş açtığı araçta bulunan akrabalarının cesetleri arasında, Kızılay görevlilerine üç saat boyunca "Beni almaya gelecek misiniz?" diye yalvaran altı yaşındaki Gazzeli Hind Rajab hayatını kaybetti

İsrail ordusunun ateş açtığı araçta bulunan akrabalarının cesetleri arasında, Kızılay görevlilerine üç saat boyunca "Beni almaya gelecek misiniz?" diye yalvaran altı yaşındaki Gazzeli Hind Rajab'ın cesedi, İsrail ordusunun bölgeden çekilmesinden sonra bulundu. Hind, ailesi ve Kızılay ambulans ekibi ile birlikte kurtarmaya gitmiş ancak saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Aynı saldırıda vurulan Kızılay ambulans ekibinin de cesetlerine ulaşıldı. Kızılay'a üç saat boyunca yardım çağrısı yapan Hind'in cesedi, 29 Ocak'ta yardım için gönderilen ambulansla irtibatın kesilmesinin ardından bulunamamıştı. Ancak 12 gün sonra, Hind'in cesedi Gazze Şehri'nin Tel el-Hava bölgesinde bulundu. Hind'in dedesi Baha Hamada, Hind'in yanı sıra araçtaki diğer kişilerin de şehit olduğunu ve aile üyelerinin bölgeye İsrail güçlerinin geri çekilmesinden sonra ulaşabildiğini belirtti.

"KIZIMIN HESABINI SORACAĞIM"

Hind'in annesi Wissam Hamada, haberin ardından büyük bir isyanla, "Kızımın yardım çığlıklarını duyup da onu kurtarmayanlardan kıyamet günü Allah'ın huzurunda hesap soracağım" ifadelerini dile getirdi. Filistin Kızılay Derneği (PRCS), bombalanan ambulansın yerinin birkaç metre ötede tespit edildiğini ve iki sağlık görevlisi Yusuf Al-Zeino ile Ahmed Al-Madhoun'un da öldürüldüğünü açıkladı. 29 Ocak'ta, Hind, amcası, halası ve kuzenleriyle birlikte İsrail güçlerinden kaçarken otomobillerine ateş açıldı. Hind'in annesi ve büyük kardeşleri ise yaya olarak yola çıkmıştı. Bu olay, Gazze'de yaşanan çatışmaların vahametini bir kez daha gözler önüne seriyor.

"BİZE ATEŞ EDİYORLAR"

Filistin Kızılay Derneği (PRCS), başlangıçta Hind'in 15 yaşındaki kuzeni Layan Hamadeh ile temas kurdu. Hind'in ailesinin öldürülmesiyle birlikte, küçük kız, "Bize ateş ediyorlar. Tank yanımda" diyerek çaresizlik içinde yardım istedi. Ancak telefon görüşmesi, silah sesleriyle kesilerek sona erdi. Daha sonra Filistin Kızılay'ı, Hind'le iletişime geçti.

Üç saatlik telefon görüşmesinde Hind, görevlilere "Gelin beni alın. Gelip beni alacak mısınız?" diye yalvarıyordu. Ancak görevliler, bölgeye giriş izni almak için üç saat boyunca bekledi ancak başarısız oldu. Sağlık Bakanlığı ile koordinasyon sağlandı ve ambulansın hareket etmesi için yeşil ışık yakıldı. Ancak ambulans bölgeye ulaştıktan kısa bir süre sonra da ateş açıldı. Ambulans, Hind'in ailesinin otomobilinden uzakta bulundu. Bu olay, Filistin topraklarında yaşanan çatışmaların yıkıcı etkilerini bir kez daha gözler önüne seriyor.

"Yardım çağrısı yapan Filistinli çocuk, İsrail saldırılarında hayatını kaybetti" haberi, 12 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 12 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Yardım çağrısı yapan Filistinli çocuk, İsrail saldırılarında hayatını kaybetti haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yardım çağrısı yapan Filistinli çocuk, İsrail saldırılarında hayatını kaybetti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 20 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:10 Turşunun dibine bir dilim ekleyerek kütür kütür kalmasını sağlayabiliyorsunuz
  2. 17:07 Yaşlılık belirtileri kırışıklıklardan kurtulma yöntemleri!
  3. 17:04 Uzman sıraladı: Sınav kaygısıyla nasıl başa çıkılır?
  4. 16:44 Dursun Özbek'in o sözleri olay! ''Ali Koç'un Yanında Silahlı Adamlar Vardı''
  5. 15:51 Limonların suyunu çekmemesi için saklama tüyosu!
  6. 15:48 Erdoğan: "6-8 Ekim hadisesi bir terör kalkışmasıdır"
  7. 15:48 Kişilik testi: İlk gördüğünüz şey sabrınızı ölçüyor!
  8. 15:42 Suyun birkaç ay taze kalması için bu yöntemi deneyin!
  9. 15:35 Şirketler elektrik fiyatlarına zam istiyor: 26 aydır elektrik faturaları sabit
  10. 15:24 BİSAM'ın açıkladığı verilere göre açlık sınırı 17 bin 756 lira, yoksulluk sınırı 61 bin 418 lira
  11. 15:24 İran İstanbul Başkonsolosluğu’nda yas: Bayraklar yarıya indirildi
  12. 15:21 Netanyahu hakkında tutuklama kararı verildi
  13. 15:20 Uluslararası Ceza Mahkemesi, Netanyahu'nun savaş suçu iddiasıyla tutuklanmasını talep etti
  14. 15:15 Gümüş Bitcoin'i geride bırakıyor!
  15. 14:25 7 Temmuz'dan sonra otomobil satışlarında kısıtlama başlıyor!
  16. 13:28 Özel’den itiraf: "Bu 2 kent için kahroldum"
  17. 11:42 Boynuna halka sıkışan kirpi itfaiyeye sığındı
  18. 11:39 Açlık ve yoksulluk sınırı açıklandı
  19. 11:27 Özel halk otobüsü yayalara çarptı: Anne öldü, oğlu yaralandı
  20. 11:22 Esra Dermancıoğlu'ndan Cannes Eleştiri!
Dünya Haberleri