Yasa dışı dinleme kayıtlarına göre Arınç ‘paralel kurye’

Yasa dışı dinleme kayıtlarına göre Arınç ‘paralel kurye’

Yasa dışı dinleme kayıtlarına göre Arınç ‘pa... Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, dün Kırıkkale’de FETÖ firarisi Mehmet İşler’in pastanesine bir ziyaret daha düzenledi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, dün Kırıkkale’de FETÖ firarisi Mehmet İşler’in pastanesine bir ziyaret daha düzenledi. Bülent Arınç, ziyarete ilişkin “Eskiye dayanan dostluk” dedi. Hakkında FETÖ’den tutuklama kararı verilen pastanenin sahibi Mehmet İşler firar etmişti. Mehmet İşler’in bir oğlu FETÖ’den halen tutuklu bulunuyor.

Sözcü gazetesi Aytunç Erkin, Bülent Arınç’ın pastane ziyaretinin ardından soruşturmaya giren eski buluşmalarını hatırlattı.

Aytunç Erkin’in “Yasa dışı dinleme iddianamesine göre Arınç ‘paralel Kurye” başlıklı yazısı şöyle:

FETÖ firarisi Mehmet İşler'in pastanesini ziyaret eden Bülent Arınç'ın kapattığı dosya:

- İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kasım 2015'te 143 polis hakkında iddianame hazırladı.

- 13. Ağır Ceza'da kabul edilen iddianamede AKP'li Bülent Arınç'la ilgili önemli bir iddia vardı.

- Arınç'ın, o dönem cemaatin ağır toplarından bugün tutuklu İlhan İşbilen'le buluştuğu yazıldı.

- Buluşmanın nedeni de şöyle anlatıldı: AKP içinde cemaate karşı çıkanları

masaya yatırmak

Bülent Arınç, İşler Ailesi'yle yakın ilişki içinde.

1 – Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, üç gün önce Kırıkkale'de FETÖ firarisi Mehmet İşler'in pastanesini ziyaret etti.

Arınç pastane ziyaretinin sebebini şöyle açıkladı: “Tokat'tan dönerken eşimle birlikte uğradık. Gizli saklı bir ziyaret değil. Bundan özel bir anlam çıkarıp başka yerlere çekilmesin.” 2013 ve 2016 yılında da İşler Ailesi'ni ziyaret eden Arınç'ın bu hamlesine şaşırdık mı? Hayır!… Neden mi? 15 Temmuz darbe girişiminin ardından sosyal medyada şu açıklamayı yapmıştı: “…Silahlı terör örgütünün Fetullahçı olduğunu o gece öğrendim, ahmak diyebilirsiniz.”

İlk önce Mehmet İşler'le ilgili kısa bir bilgi verelim. 27 Haziran 2016'da, FETÖ'ye yönelik Kırıkkale'de düzenlenen operasyonda, aralarında ünlü mobilya firması Moda Life'ın sahibi Hasan Basri Tonga'nın da olduğu 14 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. 14 ayrı adrese baskın yapılmış, Mehmet İşler'in firari olduğu ortaya çıkmıştı. İşler'in 26 Haziran'da yani operasyondan bir gün önce Sarp Sınır Kapısı'ndan Gürcistan'a kaçtığı tespit edilmişti. Yani…

Mehmet İşler'in ‘kuşları' operasyon haberini vermişti. O zaman İşler'in firarından 1 yıl öncesine gidelim….

DÖRT YIL ÖNCE O iDDiANAMEYi MANŞETLERDEYDİ

2 – Tarih 7 Kasım 2015… SÖZCÜ Gazetesi'nin manşet başlığı: “Arınç ve Çelik paralele aracı olmuş.” O gün yine benim imzamla yayınlanan haber şöyleydi:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Okan Özsoy tarafından yürütülen ‘Paralel Devlet Yapılanması'nın “casusluk ve yasa dışı dinleme” soruşturması kapsamında hazırlanan ve İstanbul 13. Ağır Ceza'nın kabul ettiği 721 sayfalık iddianamede, ‘Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması' (FETÖ/PDY) örgütünün modeli ve hiyerarşik yapısı anlatıldı. Aralarında eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 143 polis hakkında hazırlanan iddianamede, iktidar partisi AKP'yi derinden etkileyecek önemli bir bölüm de var.

MÜŞTEKİ POLİS MEMURU ANLATTI

İddianamede, müşteki polis memuru A.İ.Y., ‘Cemaatin kripto ve kozmik yapılanması' başlıklı bölümünde şu bilgileri veriyor: “… Kozmik yapılanma, cemaatin üst düzey emniyet görevlileri arasından seçilmiş cemaatin özel bilgilerine sahip bulunmuş olduğu birim ile sivil yapılanma arasında bağı ve köprüyü kuran kimseye denir. Aşağıda cemaatten almış olduğum kurye notlarından bu konuyu etraflıca anlatmaya çalışacağım.”

İLHAN İŞBİLEN'E YAPILAN DAVET

Polis memuru kurye notunda, AKP İzmir Milletvekili İlhan İşbilen'in (FETÖ'den ağırlaştırılmış müebbet cezası aldı), partinin ağır topları ve üç dönem kuralına takılan AKP'li Bülent Arınç ve Hüseyin Çelik'in davetiyle bir görüşme yaptıklarını şöyle anlatıyor. Anlatım ve notlarda, cemaatin MİT, Emniyet ve yargıda yaptığı çalışmaların AKP içerisinde bazı isimler tarafından engellendiği iddia ediliyor. Savcılık da o anlatımlar ve notların açıklamasını şöyle yapıyor: “… İlhan İşbilen'i, Hüseyin Çelik ve Bülent Arınç'ın bir yere davet ettiği… Cemaatin MİT, Emniyet ve Yargı yapılanmasına devletin bazı kurumları tarafından çalışma yapıldığını… Ömer Çelik , Efkan Ala ve Beşir Atalay'ın hükümet nezdinde çok yetkili oldukları… Hükümet içerisindeki cemaat yapılanmasının etkisizleştirileceği… Cemaatin adamı olan M.A.'nın etkisizleştirilereceği…” Daha bitmedi…

"Yasa dışı dinleme kayıtlarına göre Arınç ‘paralel kurye’" haberi, 20 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Yasa dışı dinleme kayıtlarına göre Arınç ‘paralel kurye’ haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yasa dışı dinleme kayıtlarına göre Arınç ‘paralel kurye’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  2. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  3. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  4. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  5. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  6. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  7. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  8. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  9. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  10. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  11. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  12. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  13. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  14. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  15. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  16. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  17. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  18. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  19. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  20. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
Politika Haberleri