'Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa' pankartını taşıdı; işine son verildi

'Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa' pankartını taşıdı; işine son verildi

'Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa' pankartını ta... Miray Mert / ABCLiberal Demokrat Parti Eskişehir İl Başkanımız Önder Artan,  6 ay süreli çalıştığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi(ESOGÜ) Tıp Fakültesi’ndeki işine sözleşmesi henüz bitmeden son verildi. Eskişehir...

Miray Mert / ABC

Liberal Demokrat Parti Eskişehir İl Başkanımız Önder Artan,  6 ay süreli çalıştığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi(ESOGÜ) Tıp Fakültesi’ndeki işine sözleşmesi henüz bitmeden son verildi. 

Eskişehir İl Başkanı Önder Artan, Eskişehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e yapılan saldırıyı basın açıklamasıyla kınaması ve “Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa'' pankartıyla Anıtkabir’de fotoğraf çektirmesi sonrası sözleşme bitiminden önce işine son verilmesine dikkat çekiyor. Rektörlüğe “neden işine son verildi'' sorusu üzerine emir yüksek yerden cevabı aldığını belirten Önder Artan, çalıştığı süre boyunca hakkında en ufak bir şikayetin olmadığını belirtiyor.

AKP’lilerin “bu adam AKP’li değil, bizim gençlerimiz işsiz, neden orada çalışıyor'' kampanyası ile işsiz kaldığını iddia eden Artan, yaşadığı süreç ile ilgili basın açıklaması düzenledi.

YAŞADIKLARINI ANLATTI

Nisan ayında Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde sözleşmeli olarak 6 ay çalışmaya başladığını söyleyen Artan, sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle işine son verildiğini anlattı. Artan konuyla ilgili şunları söyledi: “9 Ağustos 2017’de sosyal medyada bir şahıs beni hedef alan açıklama yapıyor. açıklamasında, ''LDP Eskişehir İl Başkanı, Büyükerşen şakşakçısı, Tayyip Erdoğan ve AK Parti düşmanı, Tıp Fakültesinde işe girmiş.. Helaliniz var AK Parti Eskişehir. Bir de belediyeleri niye alamıyoruz diyorlar. Büyükerşen AK Partili alıyor ya... Bunlar da ondan almışlardır herhalde.. Ha ha haa’ diye. Benim fotoğrafımı Büyükerşen’e yapılan saldırıyı kınadığım gazete kupürünü ve Türkiye Kupası Final maçında stada sokulmayan Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa pankartını kendi sayfasında ve Eskişehir sosyal medya platformunda ayrıca 12 kişi daha paylaşıyor. 10 Ağustos 2017’de Rektörlükten telefon geliyor. Rektörlüğe gelmem söyleniyor. İdari Müdür ile görüşüyorum. Yukarıdan gelen emirle benimle çalışmak istemediklerini söylüyor. Ama bunu bana neden söyletiyorlar diye de sitem ediyor. Cuma akşamı çıkışı vereceklerini söylüyor.''

'REKTÖR DE EMİR YUKARIDAN DEDİ'

Daha sonra ESOGÜ Rektörü Hasan Gönen ile görüştüğünü belirten Artan, “Ben bundan sonraki süreçte yukarıdan gelen emrin kim olduğunu öğrenmek için hatırı sayılı kişileri araya sokup rektörle görüştürüyorum. Rektör ''emir yukarıdan geldi benim yapacak bir şeyim yok’ diyor. Israrla sorulmasına rağmen ismi söylemek istemiyor. 11 Ağustos 2017’de İşkur’a gidiyorum. Orada bir yetkili ile görüşüyorum. Onlara da benle çalışmak istemediklerini söylemişler. Sistemden bakıyor. Devamsızlığın yok niye işten çıkarıyorlar bende anlamadım diyor. Pazartesi ya da Salı günü işten çıkartırlar diyor. Sözleşme tarihim dolmamasına rağmen Pazartesi günü işten çıkartıyorlar. Ben de rektörlüğe gidip çıkış belgemi alıyorum'' diye konuştu.

'AKP’Lİ OLMAYANA İŞ YOK'

“Benim gibi ülkemizde emir yüksek yerden deyip çıkarılan birçok işçi var'' diyen Artan, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu olaydan sonra işten çıktığımı öğrenen bir vatandaş beni aradı. Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hasta Bakım bölümüne 3 aydır başvurduğunu ne yazık ki Tuncelili alevi olduğu için işe almadıklarını söyledi. AKP’li olmayana bu ülkede iş yok. Başıma 2. kez bu olay geldi. Bu ekmek davası herkes x partili olabilir. Sosyal medyada iktidar partisini eleştirdim diye sosyal medyada bir kaç kişinin yazması ile işten çıkartılıyorum. Yazıklar olsun.''

Hukuki yollardan hakkını arayacağını belirten Artan, “Bu kişiler hakkında hukuki yollara başvuracağım. Hakkımı sonuna kadar arayacağım. Ekmekle oynayanların yatacak yeri yoktur. Benim sorum yukarıdan emir veren kim lütfen rica ediyorum Osmangazi Üniversitesi Rektöründen bu ismi kamuoyuna söylesin. Eskişehir halkımın sivil toplum örgütlerinin diğer siyasi partilerin belediye başkanları milletvekillerimin bana sahip çıkacağına inanıyorum'' dedi.


 

İşte Önder Artan’ın açıklamaları...


 

"'Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa' pankartını taşıdı; işine son verildi" haberi, 15 Ağustos 2017 tarihinde yazılmıştır. 15 Ağustos 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa' pankartını taşıdı; işine son verildi haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa' pankartını taşıdı; işine son verildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  2. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  3. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  4. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  5. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  6. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  7. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  8. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  9. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  10. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  11. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  12. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  13. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  14. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  15. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  16. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  17. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  18. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  19. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  20. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
Politika Haberleri