Yasak olmasına rağmen Çinli zenginler yeni salgınlara davetiye çıkarıyor!

Yasak olmasına rağmen Çinli zenginler yeni salgınlara davetiye çıkarıyor!

Yasak olmasına rağmen Çinli zenginler yeni s... Dünya genelinde binlerce can alan koronavirüsün yayıldığı Çin'deki pazarda, vahşi hayvanlara zenginlerin talebi daha fazla. Sadece koronavirüs değil,

Dünya genelinde binlerce can alan koronavirüsün yayıldığı Çin'deki pazarda, vahşi hayvanlara zenginlerin talebi daha fazla. Nesli tükenmekte olan hayvanların restoranlarda satılması Asya ülkelerinde "lüks" olarak sayılırken, sadece koronavirüs değil, gelecekteki korkulan pandemilerin yaşanmaması ve engellenmesi için, küresel vahşi yaşam ticaretini durdurmak büyük önem taşıyor.

Çin'den başlayıp tüm dünyaya hızla yayılan ölümcül virüsle ilgili tartışmalar devam ederken virüsün çıkış noktası olarak gösterilen vahşi hayvan pazarlarıyla ilgili her gün yeni bir bilgi geliyor.

Daha tehlikeli salgınlara kapı aralayacak nesli tükenmekte olan vahşi hayvanların tüketilmesi, bu ülkelerde lüksün göstergesi olarak kabul ediliyor. Uzmanlar büyük olasılıkla Çin'de vahşi hayvan satan bir markette başlayan koronavirüs pandemisinin küresel vahşi yaşam ticaretini durdurmak için bir dönüm noktası olduğunu söylüyor.

VAHŞİ DOMUZ, DİKENLİ VATOZ

Dünya çapında insanların diğer hayvanlarla bağını artırmak için çalışan Humane Society International'ın Vahşi Yaşam Müdürü Adam Peyman, Vietnam'da yemek söylemek için bir restorana girdiğinde şok olmuştu.

Menüde nesli tehlikede olan hayvanlardan geleneksel pirinç, erişte ve deniz ürününe kadar yemek vardı. Dikenli vatoz, oklu kirpi, yumuşak kabuklu kaplumbağa, vahşi domuz ve keçi de sunulan yemekler arasındaydı.

'LÜKS SAYILIYOR'

Peyman "Bu yiyecekleri görmek bir sürprizdi. Ancak bu tür vahşi yiyecekler lüks sayılıyor" diyor. Egzotik yemekler bazı Asya ülkelerinde statü ve zenginlik belirtisidir.

Vahşi hayvanları yemek veya ilaç sektöründe kullanma arzusu, yasadışı yollarla tedarik edilen, hastalıklar için üreme alanı oluşturan ve virüslerin insanlara sıçrama şansını artıran vahşi hayvan ticaretini şekillendiriyor.

'YASADIŞI KAÇIRILIP PAZARLARDA SATILIYOR'

Peyman "Vahşi hayvan tüketimi, özellikle türler arası hastalık taşıyan vahşi memeli hayvanlar insan sağlığı için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Bu hayvanların yaban hayatından yasal olarak alınıp alınmadığını söylemek zor. Bazıları yasadışı bir halde kaçırılıp bu pazarlarda satılıyor olabilir" diyor.

Pazarlar Güneydoğu Asya'nın pek çok ülkesinde görülen tanıdık bir manzara. Canlı balıklar ve vahşi hayvanların yanında taze meyve-sebzeler satılıyor. Bu pazarlar, isimlerini, yiyecekleri ıslak tutmak için kullanılan erimiş buzdan alıyor. Bu su aynı zamanda zemini temizlemek veya kesilen hayvanların kanlarını yıkamakta da kullanılıyor.

BBC Türkçe'nin aktardğına göre Londra Zooloji Derneği Müdür Yardımcısı Profesör Andrew Cunningham "Islak pazarlar salgınlar için bir saatli bomba olabilir" diyor ve ekliyor: "Bu hayvanları sırf kendi erzak anlayışımız, eşyamız olarak talan etme biçimimiz bize bir şekilde geri dönüyor ve bu hiç şaşırtıcı değil.

"Yasak olmasına rağmen Çinli zenginler yeni salgınlara davetiye çıkarıyor!" haberi, 07 Nisan 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Yasak olmasına rağmen Çinli zenginler yeni salgınlara davetiye çıkarıyor! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yasak olmasına rağmen Çinli zenginler yeni salgınlara davetiye çıkarıyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 17 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:43 Patatesleri Yeniden Canlandırmanın Sırları: Kızartmadan Mücver'e!
  2. 11:40 Ajda Pekkan'ın Beşiktaş Stadyumu'nda vereceği konserinde kazanacağı ücret belli oldu
  3. 11:34 Senegal ve Nijerya Liderleri, Batı Afrika Sorunları Üzerine Görüşmek İçin Buluştu
  4. 11:34 Annesini öldürüp, babasını yaralayan sanığa iyi hal indirimi
  5. 11:29 17 Mayıs 2024 günlük burç yorumları
  6. 11:27 Kendisini 'cinsel terapist' olarak tanıtan Buse Aydın'a ağır ceza
  7. 11:23 İzmir'de Sokak Tartışması Kanla Bitti: Hastane Çalışanı Yaşamını Yitirdi
  8. 11:20 Çetin Doğan tahliye oldu: “Bir af söz konusu değil, anayasanın gereği yapıldı”
  9. 11:16 İspanya, İsrail'e Silah Taşıdığı İddia Edilen Gemilere Sert Tepki Gösteriyor
  10. 11:14 Figen Yüksekdağ'dan ilk mesaj: Direne direne var olduk direne direne kazanacağız
  11. 11:06 Arap Birliği Zirvesi: İsrail'in Gazze Saldırıları Kınandı, Bölgesel Sorunlara Odaklanıldı
  12. 10:53 Burdur Belediyesi'nde akraba krizi: CHP'li başkan atama tepkilerine yanıt verdi
  13. 10:46 Ekrem İmamoğlu’ndan kendi yöneticisine özelleştirme tepkisi: Haddini aşmış
  14. 10:40 TÜİK yılın ilk çeyrek işsizlik rakamlarını açıkladı
  15. 10:34 Cihangir Ceyhan: Dilber rolünü Hazar'dan başkası oynayamazdı
  16. 10:33 28 Şubat davası hükümlüsü generallerin kalan cezaları affedildi
  17. 10:31 TL ibaresini koymamanın bedeli ağır oldu
  18. 10:31 Merkez Bankası Enflasyon Tahminini Açıklayacak: Emekliler İçin Zam Beklentisi Yükseliyor
  19. 10:23 31 Mart seçimlerinde Saadet Partili sandık görevlilerini öldürmüştü: Aftan yararlandı
  20. 10:22 Fenerbahçe, Deplasmanda Galatasaray'ı Yenerek Şampiyonluk Şansını Sürdürmek İstiyor
Haberleri