Yaşar Okuyan'dan Ayasofya yorumu: Bunu hacca gitmiş, 2 kere umre yapmış biri olarak ben söylüyorum

Yaşar Okuyan'dan Ayasofya yorumu: Bunu hacca... Satır Arası’nda Atakan Sönmez’in sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Yaşar Okuyan, çarpıcı açıklamalar yaptı.

Satır Arası’nda Atakan Sönmez’in sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Yaşar Okuyan, Sakarya'da havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama, Ayasofya kararı, Ekrem İmamoğlu'nun Ziraat Bankası eski Genel Müdürü Can Akın Çağlar'ı İBB Genel Sekreteri olarak ataması hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Okuyan, Atakan Sönmez'in "Danıştay’ın Ayasofya kararını nasıl yorumluyorsunuz" sorusu üzerine "Danıştay’ın zaten bu kararı vermesi bekleniyordu. Şimdi bu karar üzerinden bir şeyler  yapacak. Sen şimdi Ayasfoya’yı neden kaşıyorsun? Özellikle 23 Haziran’dan sonra Erdoğan AKP’nin yuvarlandığını görüyor. Türkiye’nin gündemi işsizlik ve açlık. “ diye konuştu.

HENDEK'TE YAŞANAN PATLAMALAR 

 
Hendek’teki patlamayı görüyorsunuz .Sonra jandarmaya görev veriliyor. Jandarmanın görevi değil o. Elin herifi özel sektör. Bir de beyanat veriyor utanmadan sıkılmadan. ‘Bu işçilerin ihmalidir’ diyor. Klasik, tekelci sermayenin küstah patron tipi. ‘Daha cenazeleri almadan yakınları tazminat derdine düştü’ diyor. Allah cezanı vermesin. Sayın Bakan da ‘6 ay önce denetlenmiş’ diye savunuyor. 11  yılda 5 büyük patlama oluyor, onun ötesinde de gizlenen çok sayıda kaza var. Bunları iş kazası prosedürü uygulanmasın diye SGK’ya da bildirilmiyor. Veriyorlar işçinin eline 3-5 kuruş yallah. Bunun adı iş kazası değildir. Hadisenin hemen ardından Cumhurbaşkanı telefonla fabrika sahibini aramış. Küstahlığı nereden aldığını görüyor musunuz? MÜSİAD başkanıymış. Ne başkanı olursan ol. Ve hemen ertesi gün MÜSİAD üyeleri ile yemek yiyorlar. Allah’tan korkun be! 

İş güvenliği konusunda yapılan değişikliğin yürürlüğe girmemesini değerlendiren Yaşar Okuyan, “Büyük bir hadise olduğunda hemen bu tür açıklamalar yapılır. Geçin onları. Bunlar siyasetin kirli palavralarıdır. Bunu bir siyasetçi olarak söylüyorum.  Çalışma Bakanlığı yapmış biri olarak söylüyorum, Türkiye’de siyaset, sermaye ve medya gücü var. Bu çalışma düzeni içerisinde işverenlerin yüzde 90’ı gaddardır. Yanında çalışan işçinin emeğini hakkını gasp eder. Ölürse ölsün onun için önemli olan daha fazla üretim. Soma’daki facia katliamdır, iş kazası değildir." dedi.

İş güvenliği konusundaki denetimlerin göstermelik olduğunu belirten Okuyan, “Orada ölen umurunda değil. Çünkü ölen kendi çocukları değil” dedi.

MEMURUN DA KIDEM TAZMİNATINA EL KONULACAK 


Okuyan, “Sendikalara o kadar öfkeliyim ki, gerçekten emekçinin yanında olan 3-5 sendika dışında sendika yok. Dün de yoktu, bugün de yok, bu kafayla yarın da olmayacak. Kıdem tazminatı ellerinden alınıyor, ‘almayın ya genel greve gideriz’ diyorlar. Ulan ne grevine gidiyorsun, ne kaldı elinde! Şimdi kamu çalışanları zannediyor ki sadece işçilerin kıdem tazminatı kesilecek. Tasarı genel kurula geldiğinde eğer meclise inerse sadece işçilerle ilgili değil hemen bir ilave önergeyle memurlar da bu düzenlemeye tabi olacak ve onların kıdemlerine de el konulacak. Meclis’e geldiğinde bunu yapmazlarsa buyurun ben buradayım” dedi.

Burhan Kuzu’nun cumhurbaşkanlığı hükümet modelini sorunsuz şekilde işlediğini açıklamasına tepki gösteren Okuyan, “Kuzu’yu fazla ciddiye almayın. Uyuşturucu kaçakçısı için aracılık yapmış bir isim o. Kuzu’nun çıkardığı ses nedir meee, meee, demekle yetindi.

Erkem İmamoğlu’nun İBB Genel Sekreterliğine Ziraat Bankası’nın eski genel müdürü Can Akın Çağlar’ı atamasıyla ilgili eleştiriler hakkında da konuşan Yaşar Okuyan, “Ben sadece liyakate bakarım. Eğer başka partiden olandan görev vermeyecekseniz AKP’den ne farkınız kalır sizin” dedi.

İYİ Kİ DE KOMÜNİST BAŞHEKİMİ ATAMIŞIM 


Kendisinin Bakanlığı döneminde Samatya SSK Hastanesi’nin başhekimliğini 6.5 yıl boyunca yöneten başhekimin milliyetçi, ülkücü hareketten gelen bir isim olduğunu belirten Yaşar Okuyan ”6.5 yıl boyunca bir halt yapmamış. Samatya hastanesi önünde  her gece binlerce kişi kuyruğa giriyor. Felaket. Aldık 80 öncesinde İstanbul Yurtsever Birliği’nin gençlik hareketinden olan bir hekim arkadaşı başhekim atadık. İyi ki atamışım. 8 ay sonra o Samatya SSK Hastanesi’ne İSO 900 kalite belgesi aldırdı. Bana ne ANAP’ından. Solcu olsa ne olur, sağcı olsa ne olur. Geçmişte şuydu, buydu. Geçin onu, dürüst mü, işini düzgün yapıyor mu? Ben ona bakarım”

AYASOFYA ZATEN İBADETE AÇIK 


Ayasofya’nın açılması AKP’ye oy kazandırır mı?” sorusu üzerine Yaşar Okuyan şöyle konuştu:
Ayasofya zaten ibadete açık. Ben orada namaza açık olan yerde belki 50 sefer namaz kıldım. Ayasofya’yı açtın ne olacak? Aman ne harika diye oy mu verecekler? Geçti Bor’un pazarı sür eşeğini Niğde’ye. AKP bu seçimde sandığın dibine gömülecek. Dini pazarlamaktan hala bıkmadınız. Ya bu kadar din kullanılır mı? Milleti dinden soğuttunuz. Mütedeyyin, Müslüman insanların yüzde 50’den fazlasın dininden imanından soğuttunuz. Bunu hacca gitmiş, 2 kere umre yapmış biri olarak ben söylüyorum. Allah’tan anamdan, babamdan öğrendiğim indirilmiş Kuran’a ve dine mensup olmanın geleneği ile ben kendimi muhafaza ediyorum.” diye konuştu.

"Yaşar Okuyan'dan Ayasofya yorumu: Bunu hacca gitmiş, 2 kere umre yapmış biri olarak ben söylüyorum" haberi, 14 Temmuz 2020 tarihinde yazılmıştır. 14 Temmuz 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Yaşar Okuyan'dan Ayasofya yorumu: Bunu hacca gitmiş, 2 kere umre yapmış biri olarak ben söylüyorum haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yaşar Okuyan'dan Ayasofya yorumu: Bunu hacca gitmiş, 2 kere umre yapmış biri olarak ben söylüyorum 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:42 İstanbul Valisi Gaziosmanpaşa'daki Toprak Kaymasıyla İlgili İncelemelerde Bulundu
  2. 11:39 Fenerbahçe'de Sadettin Saran Adaylığını Açıkladı
  3. 11:34 NASA Başkanı: Çin'in Gizli Uzay Varlığı ve Ay İddiaları ABD'yi Endişelendiriyor
  4. 11:31 Ortadoğu Gerilimi: Piyasalarda Hareketlilik Devam Ediyor
  5. 11:28 İçişleri Bakanı: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İddiaları İçin Soruşturma Başlatıldı
  6. 11:24 Galatasaray, Okan Buruk'a Yıllık 30 Milyon TL'lik Zam Teklif Ediyor
  7. 11:21 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Can Kaybı Artıyor: Son 24 Saatte 37 Ölü, 68 Yaralı
  8. 11:17 Stute Şirket Grubu İflas Başvurusu Yaptı: Ekonomik Zorluklar Artıyor
  9. 11:10 Sağlık Dünyasında Yeniden Parlayan Kuyruk Yağı: İbn-i Sina ve Canan Karatay'dan Destek!
  10. 11:02 Özgür Özel, Anıtkabir’i ziyaret etti: Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı
  11. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
  12. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
  13. 10:31 AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan 'Rolex' açıklaması: Helal yoldan edindim
  14. 10:22 Türkiye yazarı Necmettin Batırel: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor
  15. 10:14 Algı testi: Resimdeki S harfini 6 saniyede tespit edin
  16. 09:58 Sarıyer'de TEM Otoyolu'nu kilitleyen kaza: 4 kişi yaralandı
  17. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
  18. 09:45 Erdoğan imzaladı: O isimler gece yarısı görevden alındı
  19. 09:41 Metin Akpınar'ın kızı "Annem Ümit Besen yüzünden hapse girdi" dedi, cevap gecikmedi
  20. 09:34 Ali Yerlikaya duyurdu: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi: 34 kişi yakalandı
Politika Haberleri