Yasaya cami ayarı: Bu da AKP'nin Orman Kanunu

Yasaya cami ayarı: Bu da AKP'nin Orman Kanunu

Yasaya cami ayarı: Bu da AKP'nin Orman Kanunu Orman ve Su İşleri Bakanlığı, kamu yararı ve zaruri hallerde orman alanlarında kişi ve şirketlere izin verilmesine ilişkin yönetmeliğin kapsamını genişletti. Buna göre, orman alanlarında yeraltı depolama ile dini eğitim verecek...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, kamu yararı ve zaruri hallerde orman alanlarında kişi ve şirketlere izin verilmesine ilişkin yönetmeliğin kapsamını genişletti. Buna göre, orman alanlarında yeraltı depolama ile dini eğitim verecek kuruma bağlı uygulama maksatlı ibadethane gibi eğitim tesislerine izin verilebilecek.

Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre, Orman Kanunu’nun 16, 17/3 ve 18. maddelerine ilişkin uygulama yönetmeliklerinde yapılan değişiklik 21 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Orman Kanunu’nun kamu yararı ve zaruri hallerde orman alanlarında kişi ve şirketlere izin verilmesine ilişkin uygulama yönetmeliğinde ilk olarak ''liman geri hizmet alanı’ tanımlandı. Yönetmeliğin, kamu yararı ve zaruri hallerde orman alanlarında verilecek izinleri düzenleyen 4. maddesinde yapılan değişiklikle, buralarda yeraltı depolama tesisleri ile dini eğitim tesisine bağlı uygulama maksatlı ibadethane tesisi gibi eğitim tesislerine de izin verilebilecek.

HAFRİYATTA KRİTİK DEĞİŞİKLİK

Orman Kanunu’nun 16. maddesinin uygulama yönetmeliğinde de değişiklik yapıldı. Buna göre yine izin sahibi belediye, toprak dolgu alanını başkasına devredemeyecek. Ancak büyükşehir belediyesi, kendisine verilen toprak dolgu alanını ilçe belediyesine veya belediye şirketlerinin yüzde 50’den fazla ortaklı olduğu şirketlere işlettirebilecek.

MEŞRUİYET KAZANIR

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Gökçe: Tarikat ve cemaat türü yapıların İstanbul başta olmak üzere orman alanlarında yaptığı külliye benzeri tesislerin yıkılması gerekirken bu şekilde onlara üstü örtülü bir af getirilip, meşruiyet kazandırılıyor. Örneğin İsmailağa Cemaati’nin Beykoz’da orman içinde yaptığı binalar meşruiyet kazanır. Orman Bölge Müdürlüğü, buranın yıkılması için dava açmıştı. Bu ve benzeri yapılar, anayasaya aykırı olarak meşrulaştırılmak isteniyor. Bundan sonra da artık bu tür dini eğitim tesisi, uygulama maksatlı ibadethane adı altında Ege, Akdeniz, Karadeniz ve İstanbul Belgrad, Beykoz ormanları, koylar yapılaşmaya açılıyor. Yürütmesinin durdurulması ve iptali için dava açacağız.

Orman Mühendisleri Odası Başkanı Ali Küçükaydın: Yönetmelik değişikliğiyle Danıştay kararına aykırı olarak, ormanlara toprak dökümünün işlettirilmesi, tekrar belediyelere bağlı şirketler kanalıyla üçüncü şahıslara verilmektedir. Hukuka aykırı yapılan ve ormanların aleyhine olan bu değişikliği yeniden yargıya taşımayı planlıyoruz.

AKARYAKIT DEPOSU DA KURULABİLECEK

CHP Trabzon Milletvekili, Avukat Haluk Pekşen: Ormanların idam fermanıdır bu. Şehirlerde tüp gaz, akaryakıt depolama tesisleri şehir dışına çıkarıldı. Bu yönetmeliğe göre artık ormanda yer altına akaryakıt deposu kurabileceksiniz. Kurulmuş olanlara da dokunulamayacak. Hafriyat işini yandaş şirketlere vermenin, Danıştay kararlarını aşmanın da kılıfı hazırlanmış. Bir inşaat firması belediyeye izin başvurusu yaptığında önüne konulan ilk koşul, ''hafriyatı filan firmaya vereceksin’ oluyor. Hafriyat işi İstanbul başta olmak üzere tahminlerin ötesinde devasa bir rant kapısıdır. Asıl can alıcı değişiklik 4. maddede yapılıyor. ''Dini eğitim tesisine bağlı uygulama maksatlı ibadethane tesisi gibi eğitim tesislerine izin verilir’ deniliyor. ''Gibi’ dediğiniz zaman orman alanlarında, orman özellikli koylarda, eğitim tesisi adı altında her türlü yapılaşmanın önü açılmış oluyor.

"Yasaya cami ayarı: Bu da AKP'nin Orman Kanunu" haberi, 02 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 02 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Yasaya cami ayarı: Bu da AKP'nin Orman Kanunu haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yasaya cami ayarı: Bu da AKP'nin Orman Kanunu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Gündem Haberleri