Yaşlılara müjde geldi! Türkiye’de ilk kez 65 yaş üstü ücretsiz uygulaması o müzede başladı!

Yaşlılara müjde geldi! Türkiye’de ilk kez 65 yaş üstü ücretsiz uygulaması o müzede başladı!

Yaşlılara müjde geldi! Türkiye’de ilk kez 65... Çanakkale'nin tarihi zenginliklerinden biri olan Troya Müzesi, Türkiye'de bir ilke imza atarak "Altın Çağlar'a Özel Ayrıcalık" projesi kapsamında, 65 yaş üstü ziyaretçilere ücretsiz giriş fırsatı sunmaya başladı.

Çanakkale'de, 5 bin 600 yıllık geçmişe sahip olan Troya Ören Yeri'nden çıkan değerli eserlerin sergilendiği Troya Müzesi, Türkiye'de bir ilke imza atarak 65 yaş üstü ziyaretçilere ücretsiz giriş imkanı sunmaya başladı. 

REHBERLİK, HOMEROS BAHÇESİ TURU VE İÇECEK İKRAMI ÜCRETSİZ SAĞLANIYOR

"Altın Çağlar'a Özel Ayrıcalık" projesi çerçevesinde 65 yaş ve üzeri ziyaretçilere sunulan avantajlar sadece ücretsiz girişle sınırlı değil. Ayrıca, 5 kişi ve üzeri gruplar için ücretsiz rehberlik hizmeti sağlanıyor. Bu sayede ziyaretçiler, Troya Müzesi'ndeki değerli eserleri daha yakından tanıma fırsatı buluyorlar. Ayrıca, Homeros Bahçesi turuyla antik dönem atmosferini yaşama ve Türk misafirperverliğini deneyimleme imkanına sahipler. Üstelik müze ziyaretleri sırasında ücretsiz içecek ikramı da yapılıyor, bu da ziyaretçilere daha keyifli bir deneyim sunuyor.

65 YAŞ ÜSTÜ ZİYARETÇİLERİN YAŞAM BOYU ÖĞRENME SERÜVENİNE KATKI SAĞLANIYOR

Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük, projenin amacını açıklarken Türkiye'nin yaşlanan nüfusuyla ilgili verileri de paylaştı. Ülke genelinde yaşlı nüfusun artmasıyla birlikte müzelerin de yaşlanan ziyaretçiler için daha proaktif davranması gerektiğini vurguladı. Bu doğrultuda, müzenin eğitim departmanı çocuklara yönelik projelerin yanı sıra ilk kez 65 yaş üstü ziyaretçiler için özel bir uygulama başlattı. Proje hakkında Gölcük şu şekilde konuştu:

"Geçtiğimiz günlerde "Altın Çağlar'a Özel Ayrıcalık" isimli bir proje duyurduk. Bu projeye göre Troya Müzesi'ni ziyaret eden 65 yaş ve üzeri ziyaretçilerimize müze girişi ücretsiz olduğu gibi, yanı sıra 5 kişi ve üzeri gruplarda ücretsiz rehberlik, yanı sıra Homeros Bahçesi turu ve ücretsiz içecek ikramında bulunmaya başladık. Niçin böyle bir girişime başladık. Eğitim ve organizasyon departmanımız var ve müzelerde alışılageldiği şekilde bu eğitim departmanları daha ziyade çocuklarla beraber iş birliği yapmak konusunda projeler geliştirdiler. Fakat Türkiye'de ilk kez 65 yaş üstü ziyaretçiler konusunda eğitim departmanımız böyle bir uygulamaya başladı. Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu verilerine göre Türkiye, 2023 yılında 65 yaş nüfusu toplam nüfusa oranı yüzde 10.2'yi buldu ve böylece çok yaşlı nüfuslu ülkeler sınıfına girdi. 65 yaş üstünün nüfusu oranının 2016 yılında yaklaşık yüzde 12'ye, 2030 yılında ise yüzde 23'ü bulması bekleniyor. Yani ülke nüfusu gittikçe yaşlanıyor. Dolayısıyla müzeler burada özellikle sadece çocuklara odaklanmayı bırakıp, yaşlanan nüfus için de daha proaktif davranmak durumunda. Biz de bu projeyle beraber 65 yaş üstü ziyaretçilerimizin yaşam boyu öğrenme serüvenlerine hem katkı sağlamak hem de demans gibi hastalıklardan bu yaş grubunun uzak kalmasında bir katkı sağlamayı hedefledik."

"Yaşlılara müjde geldi! Türkiye’de ilk kez 65 yaş üstü ücretsiz uygulaması o müzede başladı!" haberi, 22 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 22 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Yaşlılara müjde geldi! Türkiye’de ilk kez 65 yaş üstü ücretsiz uygulaması o müzede başladı! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yaşlılara müjde geldi! Türkiye’de ilk kez 65 yaş üstü ücretsiz uygulaması o müzede başladı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

Sara Ö Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:13 ABD İç Yazışmasında: İsrail'in ABD Silahlarını Kullanımı Hukuka Aykırı mı?
  2. 19:13 ABD İç Yazışmasında: İsrail'in ABD Silahlarını Kullanımı Hukuka Aykırı mı?
  3. 19:02 Üniversitelerde Filistin'e Destek Protestoları Dünya Çapında Yayılıyor
  4. 18:57 Rotterdam'da McDonald's Önünde İsrail Protestosu
  5. 18:40 Çamaşır Yıkarken Herkes Aynı Hatayı Yapıyor: Bu Ürünü Ayrı Yıkamalıymışız!
  6. 18:38 Göztepe Efsanesi Yeniden Süper Lig'de! 2 Yıllık Hasret Bitti!
  7. 18:38 Yaşlanma Sorunu Çözüldü Mü? Eczacı Müderrisoğlu Gençlik Formülünü Açıkladı!
  8. 18:38 Türkiye'den Tarihe Geçecek Hamle: Doları Sarsacak Dev Gelişme Ortaya Çıktı!
  9. 18:26 Türkiye, Rusya'ya Bağımlılığı Azaltmak İçin ExxonMobil'den LNG Satın Almayı Planlıyor
  10. 18:17 İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs Baskınları Artıyor: 15 Filistinli Gözaltında
  11. 18:10 Ukrayna Başkomutanı: Rusya İle Cephe Hattında Durum Kritik
  12. 18:05 Türkiye'de İç Hat Uçuşlarında Ekonomi Biletlerine Yüzde 30 Zam!
  13. 18:01 Tokat Veteriner Hekimler Odası Kedi Güzellik Yarışması: Göz Kamaştıran Kedilerin Zaferi!
  14. 17:56 Gazze Şeridi'nde İsrail'in Savaş Planları: Refah İşgali Gündemde
  15. 17:50 Yeşil Parti'nin Başkan Aday Adayı Jill Stein Filistin Protestosunda Gözaltına Alındı
  16. 17:45 Fiorentina, Galatasaray'ın Yıldızı Kaan Ayhan İçin Hamle Yapıyor!
  17. 17:41 Elon Musk'un Çin Ziyareti: Tesla'nın Otonom Sürüş Hedefi ve Çin Pazarındaki Zorluklar
  18. 17:37 Fenerbahçe'de İsmail Yüksek'in Sakatlığı: Ligde Devam Edemeyecek!
  19. 17:33 Galatasaray Kadın Futbol Takımı Liderliğini Pekiştirdi: Son Haftaya Zirvede Girdi
  20. 17:28 İtalya'nın Kardeşleri Lideri Giorgia Meloni, AP Seçimlerinde Aday Olacak
Kültür Sanat Haberleri