Yatırımcılara kılavuzluk eden podcast serisinin 2. sezonu Prof. Dr. Emre Alkin ile devam ediyor

Yatırımcılara kılavuzluk eden podcast serisinin 2. sezonu Prof. Dr. Emre Alkin ile devam ediyor

Yatırımcılara kılavuzluk eden podcast serisi... Finans okuryazarlığı artırmak amacıyla hazırlanan Binomo Cast podcast serisinin 2.sezonu Ayvansaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emre Alkin’in konukluğuyla sürüyor. Yeni sezonun ikinci bölümünde ise ‘Nasıl yatırım yapmalıyız?’ sorusuna yanıt arandı.

Bütçelerini doğru yöntemlerle değerlendirmek ve yatırım yapmak isteyen birçok kişi, yeni bir yılın başındayken finans sektörünün farklı enstrümanlarını araştırıyor. Finans dünyasının bilirkişileri ise yatırım yapmadan önce yeteri seviyede finansal okuryazarlık düzeyine erişilmesini öneriyor. Online ticaret platformu Binomo tarafından yatırımcı adayları için hazırlanıp Spotify’da yayınlanan Binomo Cast podcast serisi, finans dünyasının anahtarını sunmaya tüm hızıyla devam ediyor. İkinci sezonun konuğu Ayvansaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emre Alkin ikinci bölümde ‘Nasıl yatırım yapmalıyız?’ sorusuna yanıt veriyor.

 

Yatırım finansal enstrümanlarla sınırlı kalmıyor!

Birikimlerini değerlendirmek ve yatırım yapmayı düşünenler için yeni yılın ilk aylarında ‘Nasıl yatırım yapmalıyız?’ başlıklığıyla dinleyicilerle buluşan ikinci sezonun ikinci bölümünde, yatırımın ne olduğundan finansal okuryazarlığa kadar birçok konu irdeleniyor. Yatırım kavramını “eldeki varlığı büyütmek amacıyla kullanılan her türlü faaliyet” olarak tanımlayan Prof. Dr. Emre Alkin, sadece finans dünyasında değil kişisel gelişim alanlarında da yatırım yapılabileceğine dikkat çekiyor. İlgi duyulan her alan hakkında detaylı bir araştırma yapılıp bilgi edinmenin de bir yatırım olduğunu aktaran Emre Alkin, finansal yatırım yapacak adayların da finansal okuryazarlık kazanmaları gerektiğinin önemini vurguluyor.

 

Podcast serisinde Türkiye’nin finansal araçları gündem konusu oldu

Finans ve yatırım dünyasına dair birçok konunun masaya yatırıldığı bölümde, Türkiye’deki tasarruf alışkanlıkları da konuşuldu. Prof. Dr. Emre Alkin’in paylaşımlarından ülkemizde en çok altın, döviz, gayrimenkul ve hisse senedi enstrümanlarının kullanıldığı bilgisine ulaşılıyor. Adaylar için yatırım sürecine rehberlik eden seriden edinilen bilgilere göre, Türkiye’de yaşayan insanlar hareketli döviz piyasasından kendini korumak için 60 yıl boyunca bilindik yöntemleri kullanırken, 80’lerden itibaren ise hisse senetlerine meyletmelerine rağmen günümüzde hisse senedi yatırımcılarının sayısı henüz 2 milyona yaklaşıyor. Hisse senedine yatırım yapan kişiler ise, gelecekte kritik bir noktada konumlanacak olan şirketlerin kârlarına şimdiden ortak oluyor.

 

En çok hata altına yatırımda!

Birçok yatırım aracının ayrıntılarıyla ele alındığı bölümde, Türkiye’de en çok altına yatırım yapıldığına dikkat çekilirken, altının dövizle doğru orantılı hareket ettiği aktarılarak şunlar söyleniyor: “Altının gramı, yurt dışındaki ons altının dolar cinsinden fiyatıyla ve Türkiye’deki dolar kurunun çarpımıyla bulunuyor. Fakat en büyük finansal okuryazarlık hataları da altın yatırımlarında yapılıyor. Türkiye’de birçok kişi altın fiyatları yükselince satın almaya yönelirken, aslında zarar ediyor.”

 

“Yatırım sürecinde rasyonel davranılmalı”

‘Nasıl yatırım yapmalıyız?’ isimli ikinci bölümde yatırımcı adaylarının finansal okuryazarlık kazanmaları için birçok öneride bulanan Ayvansaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emre Alkin, öngörülerle kâr edilemeyeceğini dile getirerek yatırımcılara rasyonel davranışlar çerçevesinde hareket etmeleri gerektiğinin tavsiyesini veriyor. Birçok kişinin süreç boyunca piyasa hareketliliğinden etkilenerek paniğe kapıldığına ve dolayısıyla duygusal kararlar verdiğine dikkat çekilen sohbette, korku ve endişenin faydası olmadığına değiniliyor. Bölüm boyunca Michele Cedolin’in sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Emre Alkin, varlığı keyfe çevirmenin bir kültür işi olduğu argümanından yola çıkarak, birikmiş bütçenin bir yatırım aracıyla değerlendirilmediği sürece faydası olmayacağını belirtiyor.

 

Avrupalılar sabit getirili menkul kıymetleri tercih ediyor

Türkiye ile Avrupa arasındaki birikim alışkanlıklarının da karşılaştırıldığı podcast serisinde, Avrupa’da yaşayan insanların tercih ettiği finansal araçlara dair: “Avrupalılar parasını korumayı önemsediği için, en çok sabit getirili menkul kıymetleri alıyor. Türkiye’deki yatırımlar ise altın üzerinden şekillenmeye devam ediyor” şeklinde yorumlanıyor.

 

Yatırımın ne olduğu, Türkiye’de en çok hangi yatırım enstrümanlarının kullanıldığı, en çok hangi finansal okuryazarlık hatalarının yapıldığı gibi konuların tartışıldığı ’Nasıl yatırım yapmalıyız?’ isimli bölümde, yatırımcı adayları için birçok ipucu sunuluyor. Online ticaret platformu Binomo, ‘Binomo Cast’ adlı podcast serisinin gelecek bölümlerinde ise adaylar için finans dünyasını hem eğlenceli hem de öğretici bir ortama dönüştürmeye devam ederken, Prof. Dr. Emre Alkin, merak edilen soruları Michele Cedolin’in moderatörlüğünde yanıtlayacak.

 

Binomo Cast: https://open.spotify.com/show/3vwNjIHitZHHxhp3jRL3A2?si=129dc7233b714236

"Yatırımcılara kılavuzluk eden podcast serisinin 2. sezonu Prof. Dr. Emre Alkin ile devam ediyor" haberi, 20 Ocak 2022 tarihinde yazılmıştır. 20 Ocak 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Yatırımcılara kılavuzluk eden podcast serisinin 2. sezonu Prof. Dr. Emre Alkin ile devam ediyor haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yatırımcılara kılavuzluk eden podcast serisinin 2. sezonu Prof. Dr. Emre Alkin ile devam ediyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  2. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  3. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  4. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  5. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  6. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  7. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  8. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  9. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  10. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  11. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  12. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  13. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  14. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  15. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  16. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  17. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  18. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  19. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  20. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
Gündem Haberleri