Yavaş: "Çiftçimize desteği artırarak devam edeceğiz"

Yavaş:

Yavaş: "Çiftçimize desteği artırarak devam e... Mansur Yavaş, seçim kampanyası çerçevesinde Ankara Kent Konseyi'nde kırsal kalkınma dernekleri üyeleriyle bir araya gelerek kahvaltı düzenledi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, çiftçilere yönelik daha çok bütçe ayıracaklarını söyledi.

Mansur Yavaş, seçim kampanyası çerçevesinde Ankara Kent Konseyi'nde kırsal kalkınma dernekleri üyeleriyle bir araya gelerek kahvaltı düzenledi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, çiftçilere yönelik desteklere ilişkin olarak, "İnşallah 2'nci dönemde desteklerimizi artırarak devam edeceğiz. Daha fazla bütçe ayıracağız" dedi.

 Yavaş, Ukrayna-Rusya savaşında dünyanın buğday krizine girdiğini hatırlatarak, "Ukrayna'nın arazileri bizimkinden büyük mü? Halbuki bizdeki tarımsal üretim çok daha fazla. Ama bilinçli bir şekilde, 'Siz bunu yapmayın' diye diye başkasına muhtaç olduk. Dünyada kendi kendine yeten ender ülkelerden birisiydik değil mi? Niye yurt dışından almak ihtiyacını hissettik? Niye kendi çiftçimizi desteklemiyoruz? Bütçenin belli bir yüzdesinin çiftçiye destek olarak verileceği oysa Anayasa'da da yazıyor. Ama gerçeği şu; 'uğraşma' diyorlar, 'yurt dışından getirip, ucuz yedireceğiz' diye düşünürken; yarın öbür gün doğal gazda olduğu gibi fiyatı onlar belirleyecek ve yarın çiftçi bulamayacaklar," dedi.

"ANKARA'NIN YÜZDE 50'Sİ TARIMA UYGUN"

Yavaş, Ankara'da tarıma yönelmeleri gerektiğini söyleyerek, "Bu bina dahil Ankara ve ilçelerinde gördüğünüz tüm binalar toplamı, Ankara arazisinin yalnız yüzde 3'üne eşit. Ankara'nın yüzde 97'si hala boş tarla. Bunların en az yüzde 50'si de tarıma uygun. Dolayısıyla zaten bizim petrolümüz var meydanda. Mesele buna bir şekilde destek olup, yeniden insanların üretmesini sağlamak. Sorun üretimdeki maliyetlerde. Eğer devletimiz gerekeni yapsa, çiftçimizin maliyetlerini en aza indirse, gerekli destekleri verse, 'yapma' deseniz de tarım yapar. Ama üretimdeki maliyetler artıyor, mazot fiyatları filan da derken artık insanlar ekemez hale geldi," diye konuştu.

"YASAL BİR ENGEL YOK"

Yavaş, ABB Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı vasıtası ile bir çalışma başlattıklarını belirterek, "5 yıl içerisinde verdiğimiz destek, 880 milyon lira. 1 milyara yakın destek bulduk. Kendi bütçemize göre ancak bunu yaptık. Fakat pandemi dönemi ve arkasından gelen ekonomik sıkıntılar gösterdi ki bizim daha fazla destek olmamız lazım. Daire başkanımıza talimat verdim, sulama kooperatiflerine de ayrıca destek olacağız. Onda yasal bir engel yok. Onun için ihtiyacı olan yerlerde de sulama kooperatifleri kurulursa, onların enerjilerine destek olacağız. Ve inşallah 2'nci dönemde desteklerimizi arttırarak devam edeceğiz. Daha fazla bütçe ayıracağız ve sizlerin çocuklarının da para kazanıp, tekrar çiftçiliğe devam etmesini istiyoruz. Elinizde altın bir meslek var. Evet, 40 yıldır belki bu desteklerin yeterli olarak yapılamaması nedeni ile birçoğu bu işi terk etmiş gibi görünüyor; ama tekrar başlamamamız için hiçbir sebep yok," dedi.

 

"Yavaş: "Çiftçimize desteği artırarak devam edeceğiz"" haberi, 20 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 20 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Yavaş: "Çiftçimize desteği artırarak devam edeceğiz" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yavaş: "Çiftçimize desteği artırarak devam edeceğiz" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:18 Güney Brezilya'da Şiddetli Yağışlar: Baraj Çöktü, 30'dan Fazla Kişi Hayatını Kaybetti
  2. 17:15 Fenerbahçe'de Mert Hakan Yandaş Belirsizliği: İç Transfer Hareketliliği Devam Ediyor
  3. 16:08 Kültür ve Turizm Bakanlığı 2024 Yılında Sinema Sektörüne 34,5 Milyon Lira Destek Sağlıyor
  4. 16:05 Süper Lig'de Heyecan Dorukta: Trabzonspor, 12 Yıl Sonra Samsun'da!
  5. 15:49 İki yılı kalmıştı: ABD güçleri o ülkede süresiz kalacağını açıkladı
  6. 15:47 Nisan Ayında Otomotiv Satışlarında Yüzde 22,3'lük Düşüş: Fiat Liderliğini Sürdürüyor
  7. 15:46 Britney Spears'tan sinir krizi geçirdiği iddiasına yanıtladı: 'Bu işin arkasında annem var'
  8. 15:43 Amcasının Heimlich manevrası 3 yaşındaki yeğenini ölümden kurtardı: O anlar güvenlik kamerasında!
  9. 15:42 Ali Koç, TFF seçimine ilişkin açıklamada bulunuyor
  10. 15:37 Apple'ın Geliri Beklentileri Aştı, Ancak iPhone ve iPad Satışlarında Düşüş Gözlendi
  11. 15:32 Fransız bankasından dolar-TL açıklaması geldi: Yıl sonunda 36 lira olacak
  12. 15:27 DEM Parti-CHP görüşmesi sonra erdi: Şu ana kadar kayyım yaşanmamasından memnuniyet duydum
  13. 15:27 Nisan Ayında Türkiye Enflasyonu Yükseldi
  14. 15:25 Davutoğlu'nun İsrail ile ticareti protesto için planladığı yürüyüşün iptal edildiği açıklandı
  15. 15:19 Arda Güler'in Yükselişi: Real Madrid'de İlk 11'e!
  16. 15:13 Borçlarını ödeme yeteneği olmayanlar bu stratejiyi kullanıyor
  17. 15:13 Çok ciddi zam geliyor! Akşam mumla oturtacak elektrik zammı için önemli tarih belirtildi
  18. 15:13 Merkez Bankası, kredi büyümesindeki yavaşlamaya vurgu
  19. 15:06 Airbnb, Yukarı Bak Filminin İkonik Uçan Evinin Gerçek Bir Replikasını İnşa Ediyor
  20. 15:04 Türk savunma endüstrisinin dev şirketi halka arz edilecek: Hisse fiyatı açıklandı
Türkiye Haberleri