Yavaş: "Pehlivan, Selek ve Asker’in gözaltına alınması halkın haber alma hakkına müdahaledir"
![Yavaş:](https://abcgazetesi.com/d/news/498215.jpg)
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun geçtiğimiz günlerde "turpun büyüğü" ifadeleriyle dikkat çektiği Esenyurt ve Beşiktaş Belediyesi raporlarını hazırlayan bilirkişinin ismini açıklamasının ardından, konuyla ilgili yeni gelişmeler yaşandı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, "Barış Pehlivan, Seda Selek ve Serhan Asker’in gözaltına alınması, yalnızca onların özgürlüğüne değil, halkın haber alma hakkına da müdahale anlamı taşır. Bu tür adımlar, yalnız basını değil, hukukun tarafsızlığını ve güvenilirliğini de zedeler. Özgür bir basın, kuvvetli bir demokrasinin olmazsa olmazıdır. Hukukun üstünlüğünü ve adaletin temel ilkelerini koruyarak, fikir özgürlüğünü savunmak hepimizin sorumluluğudur," ifadelerini kullandı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun geçtiğimiz günlerde "turpun büyüğü" ifadeleriyle dikkat çektiği Esenyurt ve Beşiktaş Belediyesi raporlarını hazırlayan bilirkişinin ismini açıklamasının ardından, konuyla ilgili yeni gelişmeler yaşandı. İmamoğlu'nun adını açıkladığı bilirkişiyle görüşerek bu bilgileri kamuoyuyla paylaşan gazeteci ve Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, "kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması" ile "bilirkişiyi etkilemeye teşebbüs" suçlamalarıyla gözaltına alındı.
Pehlivan'ın ardından, Halk TV'de söz konusu telefon görüşmesinin yayınlanması sebebiyle Halk TV Sorumlu Müdürü ve Programcısı Serhan Asker ile Halk TV sunucusu Seda Selek de gözaltına alındı.
ABB Başkanı Mansur Yavaş, resmi sosyal medya hesabı X üstünden gazeteciler Barış Pehlivan ve Serhan Asker'in gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Yavaş şunları kaydetti:
"Hukuk devletinin temel taşlarından biri fikir ve basın özgürlüğüdür. Basın özgürlüğü, halkın doğru bilgiye ulaşmasını sağlayarak demokrasinin kuvvetlenmesine hizmet eder. Barış Pehlivan, Seda Selek ve Serhan Asker’in gözaltına alınması, yalnızca onların özgürlüğüne değil, halkın haber alma hakkına da müdahale anlamı taşır. Bu tür adımlar, yalnız basını değil, hukukun tarafsızlığını ve güvenilirliğini de zedeler. Özgür bir basın, kuvvetli bir demokrasinin olmazsa olmazıdır. Hukukun üstünlüğünü ve adaletin temel ilkelerini koruyarak, fikir özgürlüğünü savunmak hepimizin sorumluluğudur."
"Yavaş: "Pehlivan, Selek ve Asker’in gözaltına alınması halkın haber alma hakkına müdahaledir"" haberi, 29 Ocak 2025 tarihinde yazılmıştır. 29 Ocak 2025 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Yavaş: "Pehlivan, Selek ve Asker’in gözaltına alınması halkın haber alma hakkına müdahaledir" haberi 2025 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yavaş: "Pehlivan, Selek ve Asker’in gözaltına alınması halkın haber alma hakkına müdahaledir" 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 14 Şubat 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
![Beste Eylül Bozer](https://abcgazetesi.com/d/author/155_s.jpg)
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.