Yavaş'tan AKP'ye: Kaybetmeye alışkın değiller, şaşırdılar

Yavaş'tan AKP'ye: Kaybetmeye alışkın değiller, şaşırdılar

Yavaş'tan AKP'ye: Kaybetmeye alışkın değille... Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP'nin yetki tartışmalarına ilişkin, “Biraz seçimi kaybetmeye alışkın değiller,  şaşırdılar, bu sonucu...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP'nin yetki tartışmalarına ilişkin, “Biraz seçimi kaybetmeye alışkın değiller,  şaşırdılar, bu sonucu beklemiyorlardı” dedi. Yavaş,  belediyedeki yetki devirlerindeki ısrarın sürmesi durumunda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini açıkladı.

31 Mart seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Mansur Yavaş, bir grup gazeteci ile sohbet etti. Sputnik'in haberine göre, yurt dışından çok sayıda davet aldığını kaydeden Yavaş, ilk gezisini belediyelerle ilgili bir toplantı için Rusya’ya yapacağını söyledi. Rusya’da  4-7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek Moskova Kentsel Forumu’na katılacak olan Yavaş, Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin ile de görüşecek.

Yavaş, yetki devrinde ısrar sürerse cumhurbaşkanı ile görüşecek

Mansur Yavaş, sohbet sırasında Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşanan 'yetki' tartışmasına ilişkin soruya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sık sık, “Davul başkasının tokmak başkasının elinde olmaz” dediğini ifade ederek yanıt verdi. Bu konudaki ısrarın hem çalışanları olumsuz etkileyeceğini hem Ankaralıları mağdur edeceğini vurgulayan Yavaş, belediye şirketlerine atama ile ilgili olası bir kanun değişikliğine de tepki gösterdi. Bu yönde atılacak bir adımın AKP'li belediyeleri de etkileyeceğine dikkat çeken Yavaş, konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de görüşebileceğini söyledi. Yavaş, şöyle konuştu:

“Bunun yanlışını anlatmak lazım. Şirketlerle ilgili ısrarları devam ederse mutlaka görüşeceğim. Bugüne kadar tek bir işçi çıkarmadık. Hatta yönetimi bizde olan bazı şirketlerde eski yöneticilerin devamını sağladık. Belki başka bir şey anlatıyorlar. Hesap devralınca harcamalara bakmamız normal. Sıkıntılı durumlar da var. Buna karşı çıkanların bir kısmı açıklarının ortaya çıkmasını istemiyor olabilir. Bunları anlatmak gerek. İstiyoruz ki konuşarak yapalım her şeyi. Eğer kanun değişikliğinde ısrarcı olurlarsa Cumhurbaşkanından randevu isteyeceğim. Verir ya da vermez…”

"Empati yapmıyorlar"

Yaşanan yetki tartışmasını iktidarın empati yapmamasına bağlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, “Biraz seçimi kaybetmeye alışkın değiller,  şaşırdılar, bu sonucu beklemiyorlardı” dedi. Yenilenen İstanbul seçiminden iktidarın ders alacağına inandığını kaydeden Yavaş, “Mutlaka bunun iç muhasebesi yapılacaktır” diye konuştu.

"Fark bekliyordum ama bu kadarını beklemiyordum"

İstanbul seçim sonucuna ilişkin soru üzerine de Mansur Yavaş, fark beklediğini ama 9 puanlık farkı tahmin etmediğini söyledi. Yavaş, “Seçim öncesi herkese fark olacağını söyledim. Hatta ‘rehavet yaratır, söyleme’ diyenler oldu. Fark bekliyordum çünkü bu halk haksızlığa dayanamaz. Oy kullanmayanları sandığa götürmeye çalıştılar ama AK Partili olup vicdanlı olan bir çok insan bunu içine sindirmedi, ya oy kullanmaya gitmedi ya da İmamoğlu’na oy verdi. Gençler, kadınlar sokaktaydı” diye konuştu.

Yavaş, seçim öncesi karşılaştığı bir AKP'linin de kendisine Ekrem İmamoğlu’nun seçim büroları ve çadırlarının önündeki kalabalığı anlatarak ‘4 puan fark var, kaybediyoruz’ dediğini belirtti.

"Yavaş'tan AKP'ye: Kaybetmeye alışkın değiller, şaşırdılar" haberi, 01 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Yavaş'tan AKP'ye: Kaybetmeye alışkın değiller, şaşırdılar haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yavaş'tan AKP'ye: Kaybetmeye alışkın değiller, şaşırdılar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Haberleri