Yavaş'tan Bahçeli'nin çıkışına sert cevap geldi: "Türk milleti her şeyin üzerindedir!"

Yavaş'tan Bahçeli'nin çıkışına sert cevap geldi:

Yavaş'tan Bahçeli'nin çıkışına sert cevap ge... Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Cumhuriyet’in 101. yıl dönümü için özel olarak Gençlik Parkı'nda hazırlanan 'T.C. Yaşasın Cumhuriyet Tüneli'ni halkın ziyaretine açtı.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Cumhuriyet’in 101. yıl dönümü için özel olarak Gençlik Parkı'nda hazırlanan 'T.C. Yaşasın Cumhuriyet Tüneli'ni halkın ziyaretine açtı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yavaş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantısındaki açıklamasına ilişkin değerlendirmesi sorulması üzerine, "Her seferinde insanların aklının, hayalinin almadığı, alışık olmadığı açıklamalar var. Ben tabii ki bu tür açıklamalara açıkçası katılmadığımı söylerim, çünkü Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Eğer bir hukuk devletiysek yapılan her şeyin hukuka ve meşruiyete uygun olması gerekir," ifadelerini kullandı.

"CEZASI ONANMIŞ BİRİSİNİN MUHATAP ALINMASI, GERÇEKTEN TÜRKİYE'DEKİ HUKUK SİSTEMİNE AYKIRIDIR"

Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olmasına rağmen bu tür konularda vatandaş kimliğiyle konuştuğunu söyleyerek, "Hem Türk mahkemelerinde hem de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde verilen kararla, teröristbaşı ve terör örgütü lideri olduğu kabul edilmiş ve cezası onanmış birisinin muhatap alınması, gerçekten Türkiye'deki hukuk sistemine aykırıdır. Bunun tartışılması lazım. Bu konular konuşulurken meşruiyet ancak ve ancak TBMM’de aranır. Göreceğiz önümüzdeki günlerde. Anayasamızın ilk dört maddesinin tartışılma konusu edilmesi, bugünlerin geleceğini gösteriyordu. Ben Türk milletinin bu kadar kanlı terör eylemlerine rağmen, ortak yaşama iradesinde en ufak bir eksiklik görmedim. Kendisi eksiklik görenler, terör örgütü uzantılarıdır. Rahatsız olanlar, rahatsızlığı kendinde aramalıdı," sözlerini kullandı.

"TÜRKİYE’YE HİÇBİR ŞEYİ KİMSENİN DAYATMA HAKKI YOK"

Yeni bir maceraya atılmanın gereksiz olduğunu vurgulayan Yavaş, kararların Türk milleti tarafından verilmesi gerektiğini yineledi. "Hiç kimsenin bu konularda hiçbir yetkisi yoktur. Bugün Sayın Cumhurbaşkanı’na da yetkiyi halk vermiştir. Sayın Bahçeli’ye de halk vermiştir. Türk milleti her şeyin üzerindedir. Kendi başına, kendi kararıyla kimsenin Türkiye’ye hiçbir şeyi kimsenin dayatma hakkı yoktur. Tek söz Türk milletine aittir," diyerek sözlerine son verdi. 

NE OLMUŞTU?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında 'çözüm süreci' tartışmalarına ilişkin, "Şayet teröristbaşının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse, 'umut hakkı'nın kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın. Ne Kandil, ne de Edirne; adres İmralı'dan DEM'e uzansın, bu ağır ve tarihi terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın. Hodri meydan, buna varız," ifadelerini kullandı.

"Yavaş'tan Bahçeli'nin çıkışına sert cevap geldi: "Türk milleti her şeyin üzerindedir!"" haberi, 27 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 27 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Yavaş'tan Bahçeli'nin çıkışına sert cevap geldi: "Türk milleti her şeyin üzerindedir!" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yavaş'tan Bahçeli'nin çıkışına sert cevap geldi: "Türk milleti her şeyin üzerindedir!" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:23 Toncoin, Cardano ve Avalanche'i geçmeyi başardı
  2. 03:18 Bieber çiftinin Instagram paylaşımı sosyal medyada gündem oldu!
  3. 03:15 Yavaş'tan Bahçeli'nin çıkışına sert cevap geldi: "Türk milleti her şeyin üzerindedir!"
  4. 03:11 Stoilov'dan meydan okuma: "Kimse bizi durduramaz"
  5. 03:09 Bahçeli'den önce de konuşulmuş! 'Çok önceden Ankara'da Öcalan için ofisi kurulacağı konuşuluyordu'
  6. 02:59 Dünya kış saatine geçecek: Türkiye ile Avrupa arasındaki saat farkı artıyor
  7. 01:04 Acemoğlu kendisini taklit ederek dolandırıcılık yapanlara karşı takipçilerini uyardı!
  8. 00:50 Zeka turnusolü test: Bataklıktaki gizli timsahı sadece yüksek IQ'su olanlar 11 saniyede buluyor!
  9. 00:48 Siber Saldırganlar ABD Hükümetine Ait Kripto Cüzdanı Vurdu: 20 Milyon Dolar Buhar Oldu!
  10. 00:35 Resimdeki saklı zili 5 saniyede bulmayı deneyen 100 kişiden sadece 3'ü bulabildi!
  11. 00:34 İki zürafa arasındaki 3 farkı sadece IQ'su yüksek olanlar 14 saniyede buluyor!
  12. 00:26 14 Senelik dev şirket iflas bayrağını çekti: 4 bin projede imzası vardı!
  13. 00:24 Ukrayna’da Yabancılara Askeri Görev Yolu Açıldı, Rusya'dan Sert Tepki!
  14. 00:20 Patent Savaşları Büyüyor: Apple ve Masimo Davasında Yeni Gelişme!
  15. 00:19 Mutfakların vazgeçilmezi olan Türkiye'nin dev şirketi iflasın eşiğinde!
  16. 00:12 Atatürk'ün Emaneti Bursa Merinos Fabrikası Satıldı!
  17. 00:11 Telefonunuzdaki Bu Özelliği Kapatın, Bilgi Hırsızlığından Korunun!
  18. 00:09 Kaçak Et İthalatında Artış: Çiftçiler Hükümete Çağrıda Bulunuyor
  19. 00:08 Yağmur ve Kar Aniden Batırdı! Meteoroloji’den Kritik Uyarı!
  20. 00:05 Arda Güler Yedek Kaldı, Barcelona Real Madrid’i Bozguna Uğrattı
Politika Haberleri