Yayıncılar Kooperatifi’nin kitabevi ağı genişliyor… İkinci temsilcilik Diyarbakır’da

Yayıncılar Kooperatifi’nin kitabevi ağı genişliyor… İkinci temsilcilik Diyarbakır’da

Yayıncılar Kooperatifi’nin kitabevi ağı geni... Yayıncılar Kooperatifi (YAYKOOP), Diyarbakır'da ikinci temsilciğini açıyor.7 Şubat Cuma günü okurlarına kapılarını açmaya hazırlanan YAYKOOP

Yayıncılar Kooperatifi (YAYKOOP), Diyarbakır'da ikinci temsilciğini açıyor.

7 Şubat Cuma günü okurlarına kapılarını açmaya hazırlanan YAYKOOP tarafından yapılan davet şöyle:

"Kuruluşunun üzerinden henüz bir yıl dahi geçmeyen Yayıncılar Kooperatifi (YAYKOOP), yayıncılığın sorunlarını ortak çabayla aşma doğrultusundaki ilk adımını 7 Aralık 2019’da atmış; ülke çapına yayacağı temsilcilik/kitabevi ağının ilk halkası olarak İstanbul-Kadıköy temsilciliğini okurlarla, kitapseverlerle buluşturmuştu.

YAYKOOP Kadıköy Temsilciliğimizin olumlu yankıları sürerken, şimdi ikinci adımımızı Diyarbakır’da atıyoruz. Kooperatif ortağımız Lîs Yayınevi’nin yürütücülüğünü üstlendiği YAYKOOP Diyarbakır Temsilciliği, 7 Şubat Cuma günü kapılarını okurlara açıyor.

Bilindiği gibi yayınevlerinin, özellikle de küçük ve orta ölçekli yayınevlerinin, sorunlarının başında bin bir emek ve zahmetle ürettikleri kitapların yeterince sergilenememesi ve okura ulaştırılamaması geliyor.

YAYKOOP, çeşitli olumsuz koşullar nedeniyle kan kaybeden kitapçılığı canlandırmak, Kooperatif katılımcısı ve diğer yayınevlerine kitaplarını sergileme alanı yaratmak ve okurların aradıkları kitaba kolayca ulaşmalarını sağlamak, bunu yaparken de bir yandan yeni kültürel ortamlar yaratmak amacıyla ülke çapında bir temsilcilik ağı örmeye karar verdi.

Adım adım belli başlı kentlere yayılacak olan bu temsilcilik sistemi kapsamında hem kurulu kitabevleriyle işbirliği yapılacak hem de yeni kitabevlerinin kurulmasına ön ayak olunacak.

Kitabevleri aracılığıyla oluşturulacak bu kültür ağının ikinci halkası, kadim uygarlıklara ev sahipliği yapmış kentimiz Diyarbakır’da hayat buluyor.

Kayapınar ilçesinde, Diclekent Mahallesi Diclekent Villaları 251 Sokak No: 44 adresinde faaliyete başlayacak olan YAYKOOP Diyarbakır Kitabevi’nde kooperatif katılımcısı yayınevlerinin kitaplarına özel bir ağırlık verilmekle birlikte, Kooperatif dışı pek çok yayınevinin kitapları da sergilenecek.

YAYKOOP Diyarbakır Kitabevi’ni ziyaret eden okurlar, dilerlerse kitabevinin geniş bahçesinden ve mutfağından yararlanırken, aynı mekânda faaliyet yürüten Edebiyat Evi’nin etkinliklerini de izleyebilecek. YAYKOOP Diyarbakır Temsilciliğimizde her ay değerli yazarlar ve sanatçılar konuk edilecek, imza günleri, atölyeler, söyleşiler ve daha birçok kültürel-sanatsal etkinlik gerçekleştirilecek.

Yayıncılar Kooperatifi Diyarbakır Temsilciliği ve Edebiyat Evi’nin açılış töreni 7 Şubat Cuma günü saat 18.00’de başlayacak.

Yazar Latife Tekin, Yazar Îrfan Amîda, Yayıncılar Kooperatifi Genel Başkanı İlbay Kahraman, Türkiye Pen Diyarbakır Temsilcisi Şeyhmus Diken, TYS Diyarbakır Temsilcisi Vecdi Erbay, Kürt Edebiyatçılar Derneği Eşbaşkanı Sultan Yaray ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya’nın birer konuşmayla katkı sunacağı açılışa birçok yazar, sanatçı ve sivil toplum örgütü temsilcisi katılacak.

YAYKOOP olarak, Diyarbakırlı yazarları ve okurları etkinliğe katılmaya davet ediyoruz."

"Yayıncılar Kooperatifi’nin kitabevi ağı genişliyor… İkinci temsilcilik Diyarbakır’da" haberi, 07 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Yayıncılar Kooperatifi’nin kitabevi ağı genişliyor… İkinci temsilcilik Diyarbakır’da haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yayıncılar Kooperatifi’nin kitabevi ağı genişliyor… İkinci temsilcilik Diyarbakır’da 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:48 Enerji Bakanı: Nisan Ayında Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarında Değişiklik Olmayacak
  2. 19:46 Pratik ve Doğal Çözümlerle Pas Lekelerinden Kurtulun!
  3. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  4. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  5. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  6. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  7. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  8. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  9. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  10. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  11. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  12. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  13. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  14. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  15. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  16. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  17. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  18. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  19. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  20. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
Kültür Sanat Haberleri