Nahit Duru
Nahit Duru - ''31 Mart sıradan bir yerel seçim değildir''

''31 Mart sıradan bir yerel seçim değildir''

Aylardır 31 Mart seçimlerinin önemini yazıp duruyoruz. Tele1 ve ABC Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ile Prof Dr. Emre Kongar hocamız “18 Dakika” programında söylüyorlar. Kongar hocam Cumhuriyet’teki, Yanardağ, ABC’deki köşesinde bu konuyu işliyorlar.

“31 Mart sıradan bir yerel seçim değildir “ diye…

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da nihayet bu seçimin sıradan bir seçim olmadığını kabullendi ve AKP Antalya İl Başkanlığı yemeğinde  şunları söyledi:

"Bölgemizde meydana gelen son hadiseler, 31 Mart'ı şimdiden salt bir mahalli idareler seçimleri olmaktan çıkarmıştır. Bu seçimler, ülkemiz açısından bir beka meselesine, bir beka seçimine dönüşmüştür." 
Doğal felaketi “bölgede yaşanan son hadiseler” olarak nitelediği anlaşılan Erdoğan, 2009'da Belediye Başkanlığını CHP’nin kazanmış olmasını da “fetret dönemi olarak“ niteledi.

Bizim bildiğimiz “Fetret Devri” Osmanlı İmparatorluğunun kuruluşunda 1400’lü yılların başında meydana gelen kargaşa ve çekişmeye verilen isimdir.
AKP Genel Başkanı, Antalya’daki bir dönemi hangi nedenlerle “ fetret devri “ diye niteledi, bilinmez.

Ne var ki, AKP yerel seçim sonuçlarından korkuyor olacak ki, 31 Mart’ın yalnızca yerel seçim olmaktan çıktığını, bir gelecek seçimine döndüğünü dillendirmeye başladı.

Bu seçimler, gerçekten ülkenin geleceği için çok önemlidir. 31 Mart, demokrasi, özgürlük, ekonomik iyileşme, insanca yaşama olanaklarına kavuşma konularında önemli bir eşik olacaktır.

Türkiye yalnız yerel yöneticilerini seçmek için  değil, geleceği için de sandık başına gidecektir.
Bu arada CHP’de demokrasi olduğu son Parti Meclisi toplantısında kanıtlanmıştır. MYK’dan geçen adayların bir bölümü PM tarafından kabul edilmemiş, yerlerine yeni adaylar belirlenmiştir.

Yapılan bazı hatalı seçime karşın, CHP kimi yanlışından dönmeyi başarmış ve yerel iktidara doğru adım atmıştır.

Ayrıca AKP Genel Başkanı’nın da vurguladığı gibi bu “seçimler bir beka – geleceği belirleme- seçimi”ne dönüşmüştür.

Halkımız geleceğini düşünerek oy verecektir diye düşünüyorum.


 

Toplam 883 defa okunmuştur.

Nahit Duru diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.