Yılmaz Polat
Yılmaz Polat - Trump Gülen''i iade eder mi?

Trump Gülen''i iade eder mi?

Son olarak Dışişleri Bakanı  Çavuşoğlu 'Arjantin’de Trump'ın  Erdoğan’a Gülen ve diğer insanları iade etme konusunda çalıştıklarını söylediğini' aktardı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ne zaman Trump'la yüz yüze ya da telefonla konuşsa Erdoğan ve  çevresinden benzer bir açıklama yapılıyor.
ABD Başkanı Trump'ın 'Fethullah Gülen'i iade etme konusunda çalıştığı' yolunda yapılan bu kaçıncı açıklama?

Trump'ın kendisinden yada Beyaz Saray'dan Gülen'in iade edilmesine ilişkin çalışma yapıldığı konusunda bugüne kadar resmi bir açıklama yapılmadı, yapılacak gibi de görünmüyor.

Erdoğan'ın Rahip Brunson'ın iadesiyle ilgili pazarlık anlamına gelen 'ver papazı al papazı' veciz sözünü ettiği dönemde bile Trump Yönetimi, tartışmaya girmedi.

Ayrıca Başkan Trump geçen ay Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak  NBC Televizyonunda çıkan bir haber üzerine 'Suudi Arabistan hükümeti üzerindeki baskıyı hafifletmek' amacıyla Fethullah Gülen'i Türkiye'ye iade etmeyi düşündüğü iddiasını yalanlamıştı. Böyle bir değerlendirme olmadığını ve iadeyle ilgili çalışma yapılmadığını söylemişti.

Erdoğan keşke Trump'a bunun ne anlama geldiğini sorsaydı.

Washington'da yönetimden hangi yetkiliye sorsanız 'Gülen Pensilvany'daki çifliğinde ölür' diyorlar. Buarada hastalığının (şeker, böbrek, kalp) ilerlediği yolunda haberler dolaşıyor.

Çavuşoğlu Doha’da FBI’ın Gülen organizasyonuyla ilgili vergi ödememe konusunda önemli bir soruşturma yürüttüğünü de söylemiş.
FBI 'FETÖ' okullarında bir vergi yolsuzluğu tespit etse bile bunu iadesi için gerekçe olarak kullanmaz ve ABD vergi dairesi (IRS) ülke içinde o okullara karşı  bir cezalandırma yoluna gider.

Gülen'in iadesi (17-25 Aralık 2013 ve 2016 Temmuz) darbe girişiminden beri konuşuluyor.
ABD Adalet Bakanlığı'nın Türkiye'den gönderilen koliler dolusu delillere itibar etmediği sır değil.
Her fırsatta AKP Hükümetlerinden belge istedi ve istemeye de devam ediyor.

Amerikalılar hala Fethullah Gülen'in iadesi için gerekli olan istedikleri dökümanların gönderilmediğini öne sürüyor.

Erdoğan Yönetimi ABD'nin ne tür belge istediğini ve gönderilip gönderilmediğini kamuoyuna açıklamalı. 
Gülen'in Amerikan sistemi içerisinde iadesi için yapılması gerekenler yerine getirilirse Trump Yönetimi iadesine direnemeyecektir.
Tabii bu arada   her yıl milyonlarca dolar ödenen AKP Hükümeti'nin  2015 yılında ABD'de 'FETÖ'ye karşı hukuki süreç başlatmak için kiraladığı 'Amsterdam & Partners LLP' hukuk firmasını da sorgulamak lazım.

Erdoğan Yönetimi ABD’nin istediği her türlü belgeyi vermeli.
Fethullah Gülen bir an önce  Türkiye'ye iade edilmeli ve konuşturulmalı.
Çetenin  oluşmasına yardım eden  iç ve dış derin güçler, siyasetçiler ve Türkiye Cumhuriyeti düşmanları ortaya çıkarılmalı.
Böylece Fetö'nün iadesinde ‘Ankara mı, Washington mu?’ kimin samimi olduğu anlaşılır.
 

Toplam 1091 defa okunmuştur.

Yılmaz Polat diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.