Ali Kaya Soysal
Ali Kaya Soysal - DERBİ KARTALI

DERBİ KARTALI

   İki teknik adamın orta saha isim tercihleri maçın hangi ortamda geçeceğinin işaretiydi aslında, Sergen Yalçın'ın ikinci bölgede sahaya sürdüğü Josef, Atiba, Oğuzhan oynamak, Fatih Terim in Taylan,Etebo, Belhanda üçlüsü ise önce  durdurmak amacıyla  kurgulanmışlardı..İlk devre pozisyon açısından kısır geçti, 33'de Marcao nun şutunu Atiba gol çizgisinde önledi, 2 dakika sonra yine  Marcao'nun hatalı geri pasında   Okan'la karşı karşıya kalan Larin kaleyi bulamadı...

 

        Beşiktaş ın geri dörtlüsü kademeli bir savunma anlayışıyla rakibe pozisyon vermezken oyun kurmada başarılıydılar, bu bağlamda gösterdikleri performansla Montero ve Rıdvan bölgelerinin ilk onbir futbolcuları olduklarını kanıtladılar.. Galatasaray  defansının göbeğindeki Marcao ve Luyindama  ise oyunun son 10 dakikasındaki hatalarına kadar görevlerini yaptılar diyebilirim, özellikle Aboubakar'ı iyi kilitlediler..

 

        İlk devre sert faullerinden ötürü sarı kart gören Rosier ve Arda ikinci yarıda kırmızıya çok yaklaştılar, ancak Cüneyt Çakır toleranslı davrandı, ama 59. dakikada rakibinin suratına tabanla darbe vuran Diagne yi direk kırmızıyla ihraç ederken haklıydı..

 

      Bu andan sonra oyunu rengi değişti, verimsiz Oğuzhan ve Ghezzal ın yerine Mensah ve Nkoudou hamlesi yapan Sergen Yalçın ın takımı kontrolü tamamen eline geçirdi..Buna karşılık Arda ve Belhanda yı çıkarıp Babel ve Donk u oyuna dahil eden Fatih Terim orta alandaki direnci arttırmayı planlıyordu, ancak bir eksik oynamanın dezavantajı görülüyordu..Son bölüme yaklaştıkça maç Beşiktaş hücumcularıyla Galatasaray savunmacıları arasında geçmeye evrildi..

 

      Nitekim bu manzara Beşiktaş açısından meyvesini verdi, 79 da Rıdvan ın soldan kaliteli ortasını ceza alanı üstünde şutlayan Josef takımını öne geçirdi..Galatasaray ın cılız beraberlik çabaları sürerken 90+1 de Beşiktaş ın rakip yarı alandaki baskısıyla kazanılan top Larin'in kendinden daha uygun durumdaki Nkoudou ya attırdığı gol olarak filelere giderken skor ilan edildi..2-0..

 

      Sergen Yalçın yönetimindeki Beşiktaş 18 haftası oynanan ligde sırasıyla Trabzon, Fenerbahçe ve son olarak dün akşam Galatasaray derbilerini kazanırken sükse yaptı ve daha önemlisi şampiyonluk mücadelesinde 6 puanları cebine koydu..

 

      Galatasaray için önümüzdeki dönem biraz çalkantılı geçecek gibi, özellikle transfer konusunda bitmez tükenmez istekleriyle  yönetimi zor durumda bırakan 

Terim in tavırları sarı-kırmızılı camia için problem oluşturuyor.. 

Toplam 2917 defa okunmuştur.

Ali Kaya Soysal diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.