Ali Kaya Soysal
Ali Kaya Soysal - SON YARI FİNALİST BEŞİKTAŞ

SON YARI FİNALİST BEŞİKTAŞ

    Fenerbahçe ve Galatasaray ın elendiği Ziraat Türkiye Kupasının çeyrek finalinde  deplasmanda Konya karşısına   çıkan Beşiktaş ideal onbirinden 6 değişik isimle başladı..4 gün önce 80 dakikasını bir eksik oynayan rakibine karşı katı savunma yapan Konya takımı yeni hocası İlhan Palut la başka bir anlayışla sahaya yayıldı, bunda tabi tek maçlık eleminasyon sistemine dayalı kupa statüsünün rolü büyüktü..

    İlk devre taraflar 13 de Oğuzhan ın ayağından  ve 18 de kaptan Abdülkerim in kafasından karşılıklı gollerin dışında futbol adına çok sönük kaldılar, sadece  Shengelia nın şutunu Utku nun kurtardığı pozisyon hafızalarda kaldı..Takımlar 1-1 le soyunma odasına giderken Beşiktaş adına etkili Oğuzhan ın oyuna katkısını  ve Cenk in henüz hazır olmadığını gördüm,  genç Hasic in  nadir bulduğu forma şansını elinin tersiyle iter gibi gamsız oyunu ibret vericiydi..Montero nun 22. dakikada sakatlanarak yerini Welinton a bırakması ise Beşiktaş ın talihsizliğiydi..

     İkinci 45 başlar başlamaz Kartal rakip alana çöktü, eski baskılı maçlarına döndü, kanatlardan Rosier ve NSakala bindirmeleriyle Konya ceza alanına tehlikeli ortalar gelmeye başladı ve doğal olarak gol pozisyonları doğdu..Rosier in mutlak golü heba etmesi,Cenk in kafasının Eray da kalması bu bölümün üretimleriydi..

     Maçı uzatmaya götürmemek için Sergen Yalçın haklı olarak  65 den sonra verimsiz Cenk ve Hasic i Aboubakar ve Larin le değiştirdi,baskı arttıkça arttı, Nkoudou, Atiba ve Larin pozisyonları değerlendiremedi..90 dakika sona ermeden fişi çekmeyi hedefleyen Sergen hoca son bölüme Josef ve Ghezzal ı da oyuna katarak ideal onbirine dönmüş oldu, ancak tamamen kapanan Konya karşısında gol gelmeyince ekstra yarım saat başladı..

   Bu bölümde kupa statüsüne  göre 6. değişiklik hakkını   yorulan Atiba nın yerine Mensah ile kullanan Beşiktaş artık penaltılarda kazaya uğramamak için rakip ceza alanı  içine yerleşti.  Ghezzal ve Aboubakar ın son vuruş beceriksizlikleri adım adım penaltılar sinyali verirken 120 de çok enteresan bir pozisyon yaşandı.Yorgunluktan geriye dönmekte zorlanan Beşiktaş ın .Kravets in  kontra atağında Utku nun ceza alanının  birkaç santim dışında  riske girerek topa el kol karışık hamlesiyle yüreği ağzına geldi, ancak sonradan görüldü ki top Utku nun omzuna temas etmiş..Peki ya tersi olsaydı,yani Ali Palabıyık  pozisyonu yanlış değerlendirip Utku yu atsaydı  oyuncu değiştirme kotasını doldurmuş Beşiktaş  penaltılar bölümünde kaleye bir futbolcu geçirmek zorunda kalacaktı..

    Bu durumda da Utku ilk penaltıyı kurtarıp takımını ateşleyemeyecek ve Beşiktaş büyük bir olasılıkla elenecekti..Futbol böyle bir oyun, sen tonla gol kaçır, sonra garip bir pozisyondan elen...

     Neyse, Beşiktaş yarı finalde Başakşehir in rakibi oldu, öte yanda Akdeniz derbisi Antalya- Alanya eşleşirken..

     Kartal Pazartesi akşamına kadar yuvasında yatmalı , tek kanat bile çırpmamalı..

Toplam 3573 defa okunmuştur.

Ali Kaya Soysal diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.