Ender Helvacıoğlu
Ender Helvacıoğlu - FETÖ ile hesaplaşmak

FETÖ ile hesaplaşmak

Gerçek 1: Türkiye, 15 Temmuz gecesi Fethullah cemaati örgütünün ordu içindeki yapılanmasının bir darbe girişimini yaşadı.

Gerçek 2: Bu darbe girişiminin ABDden habersiz ve onun yol vermesi olmadan gerçekleşmesi olanaksızdır. Çünkü bütün kanıtlarıyla biliniyor ki, bu cemaat yapılanması, Türkiyenin bağrına sokulmuş ve devleti ağ gibi sarmış bir Amerikan (CIA) ajan örgütlenmesidir.

Gerçek 3: Bundan 8 yıl önce aynı yapı, yine ABDnin yönlendirmesiyle, AKPnin çatısı altında, Ergenekon, Balyoz vb. operasyonlarını yapmış, devlet ve ordu içindeki ulusalcı güçler tasfiye edilmiş, AKP iktidarı sağlamlaştırılmış, Türkiyeye ayar verilmişti.

Gerçek 4: 2003-2014 yılları arasında, ülkeyi fiilen AKP-Cemaat ittifakı yönetti. Bu ittifak başta ABD olmak üzere emperyalistlerin ve küresel sermayenin Türkiyeye dayattığı rejim değişikliğinin ve bölgeye ilişkin planlarının taşeronuydu. El ele ve herkesin bildiği operasyonlarla ulusal güçleri tasfiye ettiler ve cumhuriyet rejimini yıktılar. (Dışa yönelik suçları burada hiç söylemiyoruz bile)

Bu operasyonların vurucu gücü Cemaat, savcısı da Erdoğandı. Erdoğan bu süreçte ittifakına ne istedilerse verdi. 40 yıllık Cemaat, en büyük atağını AKP iktidarı altında yaptı; devletin bütün kurumlarında en üst kademelere kadar (ve her türlü olanak sağlanarak toplum içinde) örgütlendi.

Darbeci generaller, iki yıldır temizlenmekle bir türlü tükenmeyen emniyet mensupları, savcılar, yargıçlar, her halde üç gün önce Hocaya biat etmediler. Erdoğanın koruması ve AKPnin çatısı altında palazlandılar ve gördüğümüz gibi ülkenin kaderini değiştirebilecek girişimlerde bulunabilme gücüne eriştiler.

Eğer bir FETÖ davası açılırsa, başta Erdoğan olmak üzere AKPnin gelmiş geçmiş bütün yöneticileri hakkında FETÖ üyesi oldukları, ortak girişimlerde bulundukları veya en azından yardım ve yataklık yaptıkları suçlamaları için sayısız kanıt bulunabilir!

Şimdi Türkiye, son olarak 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren bu halk düşmanı ve vatan haini örgütlenmeyle hesaplaşacaksa, yukarıda özetlediğimiz çırılçıplak gerçekler gözden kaçırılamaz. Bu gerçeklerden yola çıkılmalıdır.

Kimse kandırıldık diyerek sorumluluktan kaçamaz. O zaman, gözaltına alınan Cemaat üyesi tüm devlet görevlileri, hatta darbeci generaller bile kandırıldık diye savunma yapabilirler! Erdoğan ve AKP yöneticilerinin kandırılma hakları var da onların yok mu!?  

FETÖ ile hesaplaşmak, 1) ABD emperyalizmiyle, 2) ülkeyi on yıl bu örgüt ile ittifak içinde yönetmiş AKP iktidarı ve Erdoğan kliğiyle hesaplaşmak demektir. Böyle bir perspektif hakim olmazsa, ülkenin ve toplumun başına yeni ve çok daha tehlikeli çoraplar örülmesinin önüne geçilemez.

***

Şimdi bazıları bu kritik dönemde geçmiş hesapları gündeme getirmemek, Erdoğan ve AKPyi hedef almamak gerektiğini, Erdoğan yönetiminin hatasını anladığını, anti-emperyalist ve milli bir mevzie geldiğini, bu mevzie teslim olduğunu vb. iddia edebilirler; darbe girişiminin esas olarak Erdoğanı hedef almasını bu iddialarına kanıt olarak gösterebilirler.

Fena halde (ve belki de bilinçli olarak) yanılıyorlar/yanıltıyorlar.

Kinci değiliz. Geçmişe takılıp kalmış da değiliz. Geçmiş bir davayı güttüğümüz için değil, gelecekteki benzer tehlikeleri önleyebilmek için ısrarla AKP ve Erdoğan kliğini vurguluyoruz.

Çünkü, iktidarını her yola başvurarak korumak amacındaki Erdoğan kliğinin yeni bir ittifakı var ve bu seferki daha da tehlikeli: Başta IŞİD olmak üzere İslamcı terör örgütleri. Buna bir de ilkel Türk milliyetçilerini, etnik ırkçıları eklemek gerek.

Tıpkı Cemaatle ittifak sürecinde olduğu gibi, Erdoğan kliğinin koruması ve AKPnin çatısı altında palazlanıyorlar, devletin, Emniyetin içinde yuvalanıyorlar ve kendilerine her türlü olanak sağlanarak toplum içinde örgütleniyorlar.

Darbe karşıtı protestolarda da gördüğümüz gibi, silahsız askerleri linç edip boğazını kesen, kitleye idam isteriz türü sloganlar attıran, meydanlarda zikir çeken palalı-sopalı güruh bir prova yapıyor. Bunların, meydanlara çıkıp tanklara karşı koyan sıradan halk gibi Türkiyeci değil, Erdoğancı olduklarını da görüyoruz.

Bir süre sonra ülkemiz şeriatçı bir kalkışmayla yüz yüze geldiğinde, Erdoğan bu kez de ben onları öfkeli dindarlar veya Suriyeli demokratlar sanmıştım; kandırılmışım mı diyecek?

Kısacası, Türkiye için güvenlik zafiyeti yaratan asıl odak AKP iktidarı ve Erdoğan kliğidir. Sivrisinek akınlarının önüne geçebilmek için bataklığı kurutmak gerekir.

***

Bu yazıya son noktayı koyup editöre yollamak üzereyken yurt çapında Olağanüstü Hal ilan edildiği açıklandı. Amaç FETÖ ile hesaplaşmakmış. Ben de AKPnin ittifakları olarak düşündüğüm yazımın başlığını FETÖ ile hesaplaşmak olarak değiştirdim. Umarım yazıda vurguladığım noktalar OHAL yetkilileri tarafından dikkate alınır!

Türkiyenin ilerici birikiminin, aydınlık yüzünün temsilcileri, solcuları, sosyalistleri de bir olağanüstü hal ilanı ihtiyacı, daha doğrusu görevi ile karşı karşıyadır.

Toplam 1019 defa okunmuştur.

Ender Helvacıoğlu diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.