Ender Helvacıoğlu
Ender Helvacıoğlu - Kahrolsun Amerikan emperyalizmi!

Kahrolsun Amerikan emperyalizmi!

Dünyanın gözünün içine baka baka komplolar yapıp yalanlar üretip saldırabilirler. Suriye halkının üzerine bombalarını yağdırabilirler.

Fakat bütün bunlar, başta ABD olmak üzere emperyalist çakalların Suriyede gerilemekte oldukları, duruma hakim olamadıkları gerçeğini tersine çeviremez.

Batılı emperyalistler 25 yıldır bir kan gölüne dönüştürdükleri Irak ve Suriyede kendi düzenlerini kurma yeteneklerini yitirmişlerdir ve görünen o ki, böyle bir gücü tekrar elde etme olanakları bulunmuyor.

Becerebildikleri tek bir şey var: kan gölünü büyütmek ve kaos ortamının devamını sağlamak. İşte bunu yapıyorlar.

***

Bu aslında yeni bir olgu da değil. Batı kapitalizmi en az yüz yıldır yapıcılığı tükenmiş bir yıkıcılıktı. Fakat 21. yüzyılda bu olgu bütün berraklığıyla ortaya çıktı. Atlantik sistemi insanlığa bir gelecek sunma yetisini kaybetti, yani yapabilme iktidarını, kendini yenileme ve üretme gücünü yitirdi; sadece yıkabiliyor.

Irak ve Suriyede on yıllardır yaşanan çıplak gerçek budur.

Halklar bu gerçeği seziyorlar, görüyorlar ve yaşıyorlar. Çok acı çekiyorlar, belki korkuyorlar, belki ses çıkaramayıp susuyorlar, zaman zaman boyun da eğiyorlar… Ama ikna olmuyorlar. Bütün bir tarih göstermiştir ki, ikna olmayan kitleler önünde sonunda isyan da edecektir. Artık bu aşamadayız.

Bakın Suriyenin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Beşar Caferi ne demiş: Bu üçlü devlet (Fransa, İngiltere, ABD) kanunsuz davranarak dünya halklarının kendi kaderlerini tayin etme haklarını ellerinden almaktadır. Bu devletler, Akdenizdeki filolarını harekete geçireceklerini bilerek buraya geldiler. Ama açık bir şekilde söylüyorum: Korkmuyoruz.

İşte bu da geleceğin ve mazlum halkların gerçeğidir. Geleceğin yapıcılığı, bu korkmuyoruz sözcüğünde saklı.

Tepesine her an Tomahawk füzelerinin yağma tehdidi altındaki bir halkın temsilcisi korkmuyoruz diye haykırabiliyorsa, biz de en azından ikna olmamayı becerebilmeliyiz.

Bu sözüm Tayyip iktidarına veya onun kuyruğuna takılanlara değil; onlar zaten yıllardır bu emperyalist yıkıcılığın bir parçasıdırlar. Sözüm hâlâ Batılı emperyalistler ile Suriye yönetimi arasında bir saf belirleyememiş solculara. Böyle tiplere tırnak içinde de olsa solcu dediğim için okurlar beni affetsin; bir daha olmayacak…

***

Gelelim bağlantılı bir konuya:

Bu yılki 1 Mayısın şiarı en başta kahrolsun Amerikan emperyalizmi ve korkmuyoruz olmalıdır, başka hiçbir şey değil. Bu noktada laf kalabalığı yapanlar, lafı döndürüp dolaştıranlar, bir türlü bu sloganı atamayanlar bir nebze onurları kalmışsa emekçilerin ve devrimci gençlerin önüne çıkmasınlar.

1 Mayıs mitingleri düzenleme girişiminde bulunan veya katılım çağrısı yapan konfederasyonlar, sendikalar, meslek örgütleri, sol ve sosyalist partiler ve diğerleri… hepsi çağrı metinlerini gözden geçirmeliler.

Eğer bu metinlerin en başında Kahrolsun Amerikan emperyalizmi yazmıyorsa, Suriye halkına ve meşru yönetimine yönelik komplolar ve saldırılar net olarak lanetlenmiyorsa, o 1 Mayıs emekçilerin ve mazlum halkların 1 Mayısı olamaz. Kimse öyle bir sözde 1 Mayısa katılma gafletine düşmesin.

***

Bin kere, on bin kere, yüz bin kere: Kahrolsun Amerikan emperyalizmi!

Toplam 793 defa okunmuştur.

Ender Helvacıoğlu diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.