Nahit Duru
Nahit Duru - AKP, bez torba ve Türk Askeri''nin başına geçirilen çuval

AKP, bez torba ve Türk Askeri''nin başına geçirilen çuval

AKP bu seçimde harika bir kampanya yürütüp, halka file ve torba dağıtacak.Üstelik bu torba ve fileler kenevirden yapılacakmış.

Ne promosyon ama…

Sonra, bez torba denince aklıma 4 Temmuz 2003 tarihinde Kuzey Irak’ın Süleymaniye kentinde Amerikan askerinin askerlerimizin başına geçirdikleri torba geliyor. Hani, “Kasaptaki ete soğan doğramayacağını” söyleyen dönemin Genelkurmay Başkanı, Orgeneral Hilmi Özkök’ün “ Mukavemet etmesinler” talimatı üzerine esir alınan askerlerimiz.

Her ne kadar Adnan Menders, insanımızı kastederek “ Hafıza-I beşer nisyan ile malüldür” demiş ve halkımızın unutkanlığını vurgulamışsa da bu torba olayı belleklere kazınmıştır.

O nedenle de, çuval ya da torba dağıtmak AKP’nin çevreciliğini vurgulamak yerine, ABD askerlerinin Süleymaniye’deki askerlerimizin başına gelenleri anımsatacaktır.
Bu promosyonu iyi de dağıtılan file ve torbaları halkımız ne yapacak. Millette para yok ki, çarşıya pazara gidip, filesini ya da torbasını doldursun.

Bir asgari ücret düşünün açlık sınırının bile altında olsun. Yoksulluk sınırı ise asgari ücretin üç katından fazla hesaplanmış olarak karşımıza çıkarılsın.
Sonra AKP, promosyon olarak halka kenevirden yapılmış torba ve file dağıtacağını açıklasın.

Bir file veya torba kaça doluyor. Üstün körü göz atalım.

Yarım kilo makarna 2 lira, bir kilo pirinç 5-10 lira, patates 4-6 lira, kış sebzelerinden ıspanak 6-8 lira, pırasa 5-6 lira, yarım kilo kıyma 20 – 28 lira, soğan 5 lira, tereyağı 35 lira, meyve en ucuzu 2.5 lira.

Zeytinyağı, zeytin, peynir, yumurta, yoğurt, un bu hesabın dışında.

Asgari ücretli yurttaş, bu fileleri ve torbaları nasıl dolduracak.

Olsun, içi boş da olsa torba ve filesi olacak milletin. Gelecekte bunları sebze, meyve, et, bakliyat, yağ, yoğurtla doldurup evlerine götürecekleri günleri hayal ederler.

Az şey mi…

AKP, verecek bir şey bulamasa bile halkımıza hayal vaat ediyor.

Toplam 1201 defa okunmuştur.

Nahit Duru diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.