Nahit Duru
Nahit Duru - AKPnin yumuşak karnı ve CHPnin henüz başaramadığı

AKPnin yumuşak karnı ve CHPnin henüz başaramadığı

AKP yöneticileri, milletvekilleri, yandaş medya kuruluşları, sosyal medya trolleri, sürekli gündem değiştiriyorlar. Bunda büyük oranda başarılı oldukları da inkar edilemez.

Çünkü, CHP yöneticileri ve milletvekilleri AKPnin gündeminin peşine takılıp, halkın gerçek gündeminden kopuyorlar.

Bunların gündem değiştirmesinin ana nedeni kanımca şu...

Ekonomini kötüye gidişi ve yerel seçimleri kaybetme korkusu AKPnin korkulu rüyası, bir başka deyişle yumuşak karnı oldu.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanlığı görevini yeni bırakan arkadaşım, kardeşim Tevfik Kızgınkaya ile bu konuda görüş birliğine vardık.

Tevfik Kızgınkaya ile konuşurken, yandaş hatta kendisini merkez medya olarak niteleyen televizyonların programlarında, gazete köşelerinde gündemin nasıl oluşturulduğu ve sürekli iki konunun ele alındığı hususunda düşün birliğine vardık.

AKPlilerin ve medyasının gündeme getirdiği bu iki konu neydi, ona bakalım…

Öncelikle CHPde kimin cumhurbaşkanı adayı olacağı, sonra da CHP İstanbul İl Başkanlığına seçilen Canan Kaftancıoğlunun adı kullanılarak üretilen bir Twitter mesajı ile eşinin domuz eti yediği iddiaları…

Kaftancıoğlu gündeme getirilen Twitter paylaşımının üretilmiş olduğunu kanıtladı, domuz etini de eşinin karşısında oturan yabancı arkadaşının yediğini, bir daha bu konularla ilgili iddialara yanıt vermeyeceğini söyledi. 

Ne var ki, CHP yöneticileri ve milletvekilleri bu tuzağa düştüler, AKPnin, medyasının gündeminin peşinden koşmaya başladılar.

Ülkenin gündemi ile AKPlilerin tartıştığı konuların ilgisi yok. Başta da belirttim; AKPnin yumuşak karnı, ekonomideki kötü gidiş, yapılan zamlar sonra da yerel seçimler...

AKPliler yerel seçimlerde hezimete uğramaktan, özellikle İstanbul, Ankara, Antalya gibi Büyükşehir Belediye Başkanlıklarını kaybetmekten korkuyor ve her gün başka gündem yaratıyorlar.

Kanımca, şimdilerde Kurultaya hazırlanan CHPliler, Şubat ayının ilk haftasının ardından, AKPnin gündemini takip yerine, ekonomi ve yerel seçime odaklanmalıdır.

Bir de CHP yöneticileri ve milletvekilleri, dil ve düşün birliği içinde ekranlara çıkıp, kendi görüşlerini değil, partinin politikasına uygun bir anlatım içinde olmalıdır.

Aksi davranışlar, AKPnin işine yarayacaktır.

Not: Önceki yazımda, Kılıçdaroğluna rakip çıkmayacağını yazmıştım. Ne var ki Ümit Kocasakal aday olduğunu açıkladı. Yalova Milletvekili Muharrem İncenin de 22 Şubat Pazartesi günü adaylığını açıklayacağı ifade ediliyor.


Çağrımı yineliyorum:

Doğruları öğrenme hakkınızın devamı için;  Tele1e sponsor olun, birbirinden değeri yazarların kitaplarını  alın. Alın ki, Tele1 yaşasın, sizler de Türkiyenin ve Dünyanın gerçeklerini öğrenme olanağından yoksun kalmayın.

Toplam 852 defa okunmuştur.

Nahit Duru diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.