Nahit Duru
Nahit Duru - Atatürkü yeniden öldürmek!

Atatürkü yeniden öldürmek!

10 kasım 2016... Ulu önderimiz, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürkün 78inci ölüm yıldönümü.
Milletçe Onu saygı ve rahmetle anacak, yaptıkları için, ülkeyi kurtarıp, tek adamlığa son verdiği, Cumhuriyeti kurduğu, ülkeyi " muasır medeniyetler seviyesine çıkarttığı " için şükranlarımızı sunacağız.

Ne var ki, devletin Atatürkü anma törenlerini yapılacağı yer herkesi şaşırtmıştır.

Atatürkü Ona inanmayanların sarayında anmanın doğru olmadığına inanıyorum. 

Ayrıca, dünya lideri olmuş Mustafa Kemal Atatürk ile en yakın arkadaşı İsmet İnönüyü kastederek "iki ayyaş" diyen kişinin bu törende yapacağı konuşmada neler söyleyeceği daha da önem arzetmektedir. 

Bu diyelim ki, bir zorlamadır, hatta ATAmızı anmaları hiç yoktan iyidir, belki iktidarın Ona sığınma çabasıdır, diye d yorumlanabilir. 

Ancak, öyle bir gelişme var ki, Mustafa Kemal Atatürkü bir kez daha öldürmek anlamı taşıyacak kanısındayım.
Başka gün kalmamış gibi, 10 Kasımda - bu satırları okuduğunuz dakikalarda - AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ile Atatürkçülüğü dilinden düşürmeyen Devlet Bahçeli "başkanlık sistemini ele almak için" bir araya gelecekler.  Atatürkü yeniden öldürecek başka bir gün bulamamışlar gibi...

Her şeyden önce, Mustafa Kemal Atatürk başkanlık sistemi ile ilgili neler söylemiş anımsayalım.

Başkanlık sistemini önerenlere Atatürk ,"…Padişahlıktan yeni kurtulduk. Başınıza yeni padişahlar mı arıyorsunuz? diyerek sinirlendiğini belli etmiştir.

Bunun da ötesinde, birileri Cumhurbaşkanının Başbakanlık görevini de üstlenmesini istemişlerdi. Mustafa Kemal Atatürk bunları da şu sözlerle reddetmiştir:
"... Biliyoruz ki, memleketimizin başına gelen felaketlerin çoğu şahsi idareden gelmiştir. Bu kadar geri kalmamızın başlıca amillerinden biri budur. Biz öteden beri, böyle bir idareyi bertaraf etmek için mücadele ettik. Şimdi nasıl olur da benim aynı yola gitmekliğim, yeniden devlet hayatında tarafımdan böyle bir çığır açılması istenebilir...

Amerikan sistemini memleketimizde tatbik etmeyi hiç hatırıma getirmedim; sistemsiz ve kanunsuz tarzda, Reisicumhurlukla Başvekaleti birleştirmeyi düşünmedim ve düşünecek adam olmadığım bütün milletçe malumdur zannederim. 

O parlamenter sistemin yürümesini, yürütülmesini istedi.

Devlet Bahçeli ise, Anayasaya aykırı bir uygulamanın yasal hale getirilmesi gerektiğini iddia ederek, bu görüşmeye katılıyor, Başkanlık sistemi için  Anayasa değişikliğine destek vereceklerini açıklıyor. 

Atatürk ilkeleri, Onun düşünceleri, hatta Atatürk AKPlilerin umurunda olmayabilir. Ki bunu arada bir ağızlarından kaçıranlar da yok değil.

Devlet Bahçeliye ve partisi MHPye gelince, hem Onu ağzınızdan düşürmeyeceksiniz, hem karşı çıktığı Başkanlık sistemini anayasaya eklemek, parlamenter sistemin yok edilmesi anlamını taşıyan bir proje için çaba gösterecek, ışık yakacaksınız.

Olmadı Devlet bey, olmadı...

Hem, 10 Kasım 2016da Atatürkümüzün en azından düşüncelerinin de öldürülmesine, ölmesine yol açtınız , hem de AKPnin koltuk değneği olduğunuz yolundaki iddiaları doğrulayan bir adım attınız.

Kaldı ki Başbakan Yıldırım da; "Anayasa değişikliğini halk oyuna götürmek için 330 kabule ihtiyacımız var. Bunu AK parti olarak tek başına sağlamamız söz konusu değil. Bu bakımdan MHPnin katkısı gerekiyor. " diyerek bu tezi doğrulamış olmuyor mu? 

Şunu biliniz ki, sizler Atatürkü yeniden öldürmeye, ilkelerini yok saymaya, ülkeyi Onun yolundan saptırmaya çabalasanız da, Mustafa Kemal Atatürk"ün ilkelerini ve eserlerini yaşatacak milyonlar hiç eksilmeyecek, giderek çoğalacak...

Bu böyle biline...

Toplam 467 defa okunmuştur.

Nahit Duru diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.