Nahit Duru
Nahit Duru - ATı nasıl almayı planladıkları artık tescilli

ATı nasıl almayı planladıkları artık tescilli

CHPnin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçime hile karıştırılması halinde 50 bin avukatla YSK önüne gideceğini açıkladı. İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener de, bir abidik gubidik yapılırsa, doğru sonuç alınıncaya kadar YSK önüne atacağı bir sandalyede oturacağını belirtti.

İki partinin adayı da sandık başlarında gerekli önlemleri alacaklarını hemen her konuşmda belirtiyor.

Bu arada, emekli kıdemli Albay Candan Yıldızhandaneçim güvenliği konusunda bir e-posta geldi. Yıldızhan Sayın ağabeyim diye başlayan e- postada özetle şu görüşleri savunuyor:

AT MURATTIR, BELLİ Kİ ATI YİNE ALACAKLAR
Erdoğan, Bundan önceki 12 seçim ve halk oylamasında ne olduysa o olacak diyeli çok olmadı.

Peki bundan önceki seçim ve halk oylamalarında ne olmuştu?

Şaibe-Hile

Haksız Kazanç...

Hepimiz biliyoruz ki; yapılan son halk oylamasında, imzasız oy pusulaları vasıtası ve adeta kendi itirafları ile atı .alan Üsküdarı geçti. 24 Haziranda ise, farklı bir yöntemle ATı nasıl .almayı planladıkları artık tescilli bir şekilde ortada gibi...

Yıldızhan, CHP adayı İnceye gönderdiği e-postayı bana da yollamış. Bu e-postayı aynen yayınlıyorum:

"Sayın Muharrem İNCE;

Önümüzde kalan süreç çok önemli ve çok iyi değerlendirilmeli.

Seçim güvenliğine yönelik;

1.-Parmak boyasını kaldırdılar,

2.-Oy pusulasındaki YSK mührünü kaldırdılar,

3.-Son olarak da YSKnın seçmen sorgulama uygulamasındaki "aynı binada oy kullanacak seçmen bilgilerini" yayınlamaya son verdiler.

Tüm bunlar art niyetli ve seçimlere hile katmanın zeminini hazırlayan değişikliklerdir ve gerek CHP, gerekse diğer tüm muhalefet olarak yoğun bir şekilde bu konu üzerine gidip, kamuoyu oluşturulmalı ve iktidar üzerinde baskı yaratılmalıdır. Nasıl ki, TRT ve diğer yandaş medyaya kapınız önünde miting yapacağız diyorsanız; YSK ya da seslenip seçim güvenliğini sağlayacak tedbirleri alacaksınız, yoksa kapınızda yatıp kalkarız deyip vekilleri YSK kapısı önüne yığmalısınız..

Kalkışılan tüm bu işlerin seçim sonuçlarına müdahale ederek, haksız bir kazanımın ve seçim sonucunun maniplsyonu için iktidar tarafından hayata geçirildiğini her fırsatta bas bas bağırarak usanmadan kamuoyuna anlatmalısınız....

Her mitinginizde, her basın açıklamanızda adeta usandırırcasına bu konuyu işlemelisiniz.

Selam, sevgi ve başarı dileklerimle."

EMEKLİ KIDEMLİ ALBAY Candan YILDIZHAN
Seçim güvenliği, adayların, yandaş televizyonların İnce ve Akşenerin mitinglerine yer vermemesinden daha önemli kuşkusuz.

O nedenle, Cumhurbaşkanı adaylarının, YSKyı uyararak, bu kurumun birilerinin atı alıp,üskdarı geçmesine yol vermesinin önünü şimdiden kesmeleri gerekiyor.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, VatanPartisi ve HDP ile bun partilerin adayları, sandık güvenliğinin yanı sıra, YSKda da gerekli önlemi almalıdır. Aksi durumda, kazanılan seçimler masa başında yitirilebilir.

Candan Yıldızhan da, bu konuya dikkat çekerek. İnce ve ekibini uyarmış.

Toplam 583 defa okunmuştur.

Nahit Duru diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.