Nahit Duru
Nahit Duru - Aynı gemi...

Aynı gemi...

Son günlerde iktidar ve yandaşları hep bir ağızdan bağırıyorlar: "Hepimiz aynı gemideyiz"

Kuşkusuz, muhalifler kesinlikle aynı gemide değil. Çünkü ülkeyi yönetenler, kendilerini eleştirenlere, yol gösterenlere yüklenip duruyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, tarafsızlık yeminine karşın, yalnızca kendisine oy verenlerin Cumhurbaşkanı olma tavrını sürdürüyor.
Ama, O da "aynı gemideyiz" söylemini dilinden eksik etmiyor.

Kaldı ki, görünen AKP’ye oy verenlerin de çoğu aynı gemiye alınmış değil. Bu grup, dışarıda olduklarının farkında bile değil… Ve İktidarın politikalarını alkışlayıp duruyorlar.

Ülkeyi 'onlar' ve 'biz' diye ayıran AKP, şimdi "aynı gemideyiz" diyor. Söylemesine söylüyor da, icraat eski hamam eski tas örneği.

Aynı gemiye çağırdıkları partilerin önerileri karşısında hiddetlenen, onları aşağılayan AKP, her şeyi bildiği iddiasında. Önerilere, eleştrilere kulaklarını kapatmışken, aynı gemide olunması gerektiğini iddia etmeleri inandırıcı mı…

Kesinlikle hayır.

Türkiye’yi yönetme iddiasında olanlar,  halka aynı gemide olma duygusunu yaşatmaktan çok uzaklar.

Zaten iktidar, 16 yıllık uygulaması ile milleti, aynı gemiye almamış, almaya da niyeti olmadığını göstermiştir.

Yapılan hatalar sonucu, ülke ekonomisi alt-üst olunca, iktidarın aklına "hepimiz aynı gemideyiz" söylemi geliverdi nedense.

Bu söylemle aba altından sopa gösterildiği, tehdit kokan ifadeler kullanıldığı da bir gerçek.
Örneğin, her dönem iktidarın yanında olan Mehmet Barlas denilen kalemşör, “IPhone” kullananları fetö yanlısı ilan ederken, kendisinin Fetullah Gülen’e çektiği yağları unutturmak istiyor. Yalnızca Barlas mı? Tabii değil. Ancak Fetö’yü bizler eleştirirken, övgüler düzen Mehmet Barlas’tı da…

Hepimiz aynı gemideyizin anlamı kanımca şudur.

İktidar, ekonomik krizi, ABD’nin ambargosuna bağlayarak, olayı “mili dava” haline getirip, muhalifleri yanına çekmeyi planlamıştır.

İktidara göre ekonomik krizin tek nedeni ABD’dir. ABD Türkiye’yi ekonomik açıdan batırmak istemektedir.

Muhalefetin aylardır “ekonomik kriz gelecek” uyarısını yok sayan iktidar, bu tür söylemlerle muhalefeti baskı altına alıp sustumayı, dikensiz gül bahçesi yaratıp dilediği gibi at koşturmayı istemektedir.

İktidar böylelikle, yaptığı yanlışların eleştirilmesini engelleyip , muhalefete de bilimden ve akıldan uzak politikalarını zoraki desteklettirmeyi öngörmektedir.

Bunda da  kısmen başarılı olmuştur.
İktidarın; “Hepimiz aynı gemideyiz” söylemi, anlaşılacağı gibi; halkı ve muhalefeti yanına çekmek için ortaya atılmıştır.

Bundan amaç da, toplumu birleştirmek değil, günü kurtarmaktır.

Not: Tüm inananların bayramını kutluyorum. Yurttaşlarımıza, özgürlük içinde düşüncelerini dile getireilecekleri  mutlu bayramlar ve yaşam diliyorum.
 

Toplam 1026 defa okunmuştur.

Nahit Duru diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.