Nahit Duru
Nahit Duru - Bizim büyük sorunumuz; okumazlık, yazmazlık

Bizim büyük sorunumuz; okumazlık, yazmazlık

Ülkemizin en büyük sorunu okumazlık, yazmazlık sorunu kuşkusuz. Şimdi buna dinlememe, dinlediğini anlamama sorunu da eklesek yanlış olmaz.

Türkiyede köşe tutan yazanların bir bölümü ne yazık ki okumuyor, okuduğunu anlamıyor… Ayrıca, dinlemiyor, dinlediğini anlamıyor.

Türkiyenin amiral gemisi olduğu iddia edilen, -artık yandaş da denilebilir- gazetesinin köşe tutucusu Ahmet Hakan – Coşkun- yazmış:

24 Haziranda kim kazanırsa kazansın... Kesin olan bir şey var:

OHAL kalkacak

Ahmet Hakanı adı ile yazan soyadını kullanmayan bu zat, ya muhalefet adaylarının kazanacağından emin ya da duyduğunu, okuduğunu işine geldiği gibi anlamış veya hiç anlamamış.

Cumhurbaşkanı adaylarından, Muharrem İnce, Meral Akşener, Selahattin Demirtaş, Temel Karamollaoğlu, Seçilir seçilmez OHALi kaldıracağım diyorlar. Bu teşhisi doğru.

Vatan Partisinin adayı Doğu Perinçek, OHALi kaldırmayacağını söylüyor. Öyle anlaşılıyor ki, Ahmet Hakana göre Perinçekin hiç şansı yok. Bu da yanlış sayılmaz.

Aynı yazara göre şansı olmayan bir başkası daha var. O da AKPnin adayı Recep Tayyip Erdoğan…Yazar, Onu da OHALi kaldıracaklar arasında sayıyorsa, doğru değil.

Çünkü, Recep Tayyip Erdoğanın, OHALle ilgili soruya verdiği yanıt aynen şöyle:

"İnşallah. Yani seçim sonrası olağanüstü hali biz şöyle masaya bir yatırıp, yani olağanüstü hal ile ilgili gözden geçirip, onu kaldırma gibi bir durum söz konusu olabilir. Onun çalışmasını da yapmış olacağız."

Ahmet Hakan Coşkun, bu sözlerden kesin sonuç çıkarmış olabilir mi? Bu sözleri dinleyen, okuyan hiç kimsenin Erdoğanın OHALi kesinlikle kaldıracağını düşündüğünü, düşünebileceğini sanmıyorum.

Okuduğunu, dinlediğini anlayan biri olsa olsa, Erdoğanın OHALi kaldırma ihtimalindan söz ettiğini düşünür.

Ahmet Hakan Coşkunun, AKP adayının söylediğini doğru anladığını varsayarsak, Erdoğanın kazanamayacağından emin demektir ki, bu durumda, AKPnin cumhurbaşkanı adayı seçimi kaybedecek, muhalefetin adaylarından biri kazanacak anlamını çıkarmak doğru olur.

Tabii A.H. Coşkun böyle düşündüyse ve o nedenle "kesin" diye yazdıysa.

Yok, Erdoğanın seçilebileceğini düşünüp, onun da OHALi kaldıracağını kesin diye niteliyorsa, algı yönetmeye kalkıyorsa; yazık bu ülkeye ve bu ülke insanına…

Eyvah ki eyvah…


 

Toplam 847 defa okunmuştur.

Nahit Duru diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.