Nahit Duru
Nahit Duru - Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu

Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu

Kamuyu Aydınlatma Platformuna bildirdiği 2016 yılı 2nci dönem vergi beyannamesinde 656 milyon lira zarar açıklayan Türk Havayolları 335 uçağından 30u hangarlara çekilmiş, bazı iç ve dış hat seferleri iptal edilmişken, Tunusun devrik lideri, bir başka deyişle diktatörü Ben Alinin binemediği, Lois Vuitton tarafından özel olarak dekore edilen uçağı filoya dahil edildi.

THY uçağın çok ucuza alındığını Cumhurbaşkanı Erdoğana tahsis edileceği iddialarını bu satırlar yazıldığı ana kadar yalanlamadığına göre, olay doğru.

Anımsarsanız, Cumhurbaşkanı Erdoğan için 2012de sipariş verilen TC ANA  adını taşıyan, Airbus 330-200 tipi uçak 2014 yılının Ağustos ayında teslim edilmişti.

O tarihlerde gazetelerde çıkan haberlere göre 90 yolcu kapasiteli özel uçakta kablosuz internet ağı da bulunan uçağa savunma sistemi de monte edilmiş.TC ANA uçağına füzesavarlar da monte edilmişti. 

Cumhurbaşkanına, Başbakana kaç uçak tahsis edildiği, Başbakanlığa ait kaç uçak bulunduğu yolundaki soruların yanıtlarını Milletvekilleri dahi bilmedikleri için, cumhurbaşkanlığı bütçesi görüşülürken sordular. 

Ancak yanıt alamadılar...

Yolcu ve sefer sayısı azaldığı için kimi hatları iptal eden, bazı yerlere sefer sayısını azaltan, 30 uçağını çeşitli noktalardaki,hangarlara çeken, ağustos dolar kuruna göre 656 milyon Lira zarar eden THY 2010 yılından bu yana Fransanın Bordo havaalanında bekletilen lüks uçağı satın alıyor.

Kaldı ki, AirlineRatings.com sitesinin her yıl belirlediği en iyi havayolu şirketleri listesine THY bu yıl listeye bile giremedi. THY üst üste en iyi havayolu şirketi seçilmeyi başarmıştı. 

Türk Havayolları son yıllarda, filoyu gençleştirmek adı altında çok sayıda yeni uçak almış, yeni hatlar açmıştı. Bu arada 12 yıldır THY  Yönetim Kurulu başkanlığı görevini yürüten Hamdi Topçu Nisan 2015de, 11 yıl THY Genel Müdürlüğü yapan Temel Kotil de Ekim 2016da görevlerini bırakmışlardı. Bu görev değişiklikleri şirketin zarar etmesine bağlanmıştı. 

Ekonomik durum her gün kötüye gider, dolar ve Euro, Türk lirası karşısında rekor kırar, Cumhurbaşkanı; bir ailede iki araç bulunmasını israf olarak niteler, halkın elindeki dolarları Türk lirasına çevirmesini ister, THY 656 milyon lira zarar ederken, Erdoğana  çok lüks bir uçak alınması hangi akla hizmettir?

Bu sorunun yanıtını verecek bir babayiğit var mı?

Ülkenin 20 milyonu aşkın yurttaşı açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşarken, tasarruf edilmesini isteyenlerin, aynaya bakmadıkları, debdebe içinde yaşadıkları gerçeğini gören AKPlilerin sayısı giderek artıyor.

THY zararını azaltmak için bir yandan sefer iptal ediyor, uçaklarını hangarlara çekiyor, personel çıkartmak için bahane arıyor... Ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğana bir lüks uçak daha almaktan da geri kalmıyor.

Başkasına yeme diyeceksin, kendin Haburdan şupur yiyeceksin.

Buna bizim ülkede bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu denir. 

Toplam 612 defa okunmuştur.

Nahit Duru diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.