Nahit Duru
Nahit Duru - CHPde MYK üyeleri ve danışmanlar değişecek mi?

CHPde MYK üyeleri ve danışmanlar değişecek mi?

CHPnin 35inci Olağan Kurultayı  Parti Meclisine çok sayıda yeni isim seçildi. Genci, kadını ve Kemal Kılıçdaroğlunun 104 kişilik listesini  delen CHPliler yönetime geldi. 

Ne var ki,  PMye seçilenlerin icraatı görülmeden eleştiriler başladı, "eski hamam, eski tas" diye. 

Çok erken bir eleştiri. Bu isimlerin büyük bölümünü ne basın, ne de CHPliler tanıyor. Ancak, hemen eleştiri...

Yeni PM üyelerinin, toplantılara ağırlıklarını ne kadar koyacakları, parti politikalarını hangi yönde değiştireceklerini bilmeden ver yansına başlandı. 

Sabretmeye tahammülleri yok.

İlk açıklanan listede isimleri olan, Berhan Şimşek, Kadir Gökmen Öğüt, Haluk Pekşen, Mehmet Yula, Ekrem Kerem Oktay, İrfan Önal ve Okan Gaytancıoğlu kadın ve gençlik kotasına takıldılar. Onların yerine de geçlerden ve kadınlardan Emre Çam, Gamze Taşçıer, Canan Kaftancıoğlu, Sera Kadıgil, Tuğba Ütebay, Ferihan Karasu Parti Meclisine girdiler. 

Bunların çoğu örgütten gelen, ancak hemen kimsenin tanımadığı insanlar, Parti Meclisine yeni seçilenler de aynı şekilde. 

O nedenle tekrarda yarar var.

Bekleyin, Parti Meclisinin toplantılarını izleyin. Beklentileriniz karşılanmazsa, CHP fabrika ayalarına dönüp, Mustafa Kemal Atatürkün en önemli iki eserini - Cumhuriyet ve CHPyi - korumak, yarım kalan devrimlerini tamamlamak için adımlar atmazsa dilediğiniz gibi eleştirin. 

Ancak şimdi sabır.

Şimdi gözler Kemal Kılıçdaroğluna çevrildi.

Merkez Yönetim Kurulunu nasıl  oluşturacak. Tabii, tüzüğe göre, dilediğini seçebilir. Ancak, Kurultayın sonuçlarını göz önünde bulunduracak mıdır, yoksa eski kadro ile yola devam mı edecektir? 

MYKnın yapısı en az PMnin işlevi kadar önemlidir. 

MYKnın son şeklini çok kısa sürede görecek ve neler yapabileceğini anlayabileceğiz. Ancak, PMnin işleyişini bekleyip, izlemek gerek. 

Bir de, CHP Genel Başkanının danışmanları var. Büyük bir olasılıkla Kemal Kılıçdaroğlu danışman olarak yeni atamalar yapacak. 

CHPde bir kan değişikliği izlenimi doğmuşken, bu danışmanların da iyi seçilmesi gerekmez mi?

Dost ahbap çavuş ilişkisine dayanmayan, CHPye yararlı olabilecek, konusunda uzman, - örneğin, spor, kültür, insan hakları v.b - kişilerden oluşacak, Genel Başkana hatalarını da yüzüne söyleyebilecek bir danışmanlar... Hatta milletvekili olmak gibi hırsı bulunmayan, kamuoyunda saygın ve güvenilen uzmanlar...

Böyle bir kadro ile CHP Atatürkün yarım kalmış devrimlerini tamamlamada yardımcı olabilir.

Kemal Kılıçdaroğlunun bu seçimini de bekleyip göreceğiz. 

Toplam 510 defa okunmuştur.

Nahit Duru diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.