Nahit Duru
Nahit Duru - Çok cahiliz iyi ki Kuzu var!

Çok cahiliz iyi ki Kuzu var!

Biz çok cahil kalmışız. İyi ki Burhan Kuzu gibi büyük insanlar var da aydınlanıyoruz…

Kuzu, Saraya hoş görünmek için olsa gerek, bir şeyler söyleyip duruyor. Anayasa profesörü Burhan bey anlattıklarına kendisi inanıyor mu? Sanmıyorum.  O nedenle de halkı ikna etmesi de olası görünmüyor.

Ne diyor Kuzu,   Cumhuriyet bunların babasının malı mı? Atatürk de İnönü de Osmanlı paşasıydı. Şimdi beni konuşturmasınlar. Cumhuriyeti bunlar kurmuş da babasının tapulu malı mı? Yok böyle bir şey" diyor.

Burhan Kuzu da çok iyi bilir ki;  Atatürk de İnönü de Cumhuriyeti Millete tapulamışlardır.  O nedenle de, Burhan Kuzunun da yemin ettiği kürsünün arkasında şunlar yazar:

Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir

Bu cümleyi kim söylemiş Burhan Kuzu bey.

Konuştuklarıyla tarihçilerin, anayasa hocalarının, siyasilerin hedefi olan Burhan Kuzu keşke Cumhuriyetin nasıl kurulduğunu okusaydı.  Atatürkün Cumhuriyeti kuracağını açıkladığında kendisine nasıl tek adam olması için baskı yapıldığını, nasıl reddettiğini anlatan Turgut Özakmanın tarihe ışık tutan şu görüşleri de kanımca çok önemli:

Atatürkün, anayasada yapılacak değişiklikle ilgili hazırlığının evveliyatı vardı. O zamanki Adalet Bakanı Seyit Beyle birlikte çalışılarak 28 Ekimden 4 ay önce tadil tasarısı hazırlanmıştı. 28 Ekim akşamı arkadaşları ile birlikte, onlar daha farkında değiller yani ne olacağını bilmiyorlar, Cumhuriyeti ilan edeceğiz diyor. Sonra İsmet Paşa kalıyor, tadil teklifi üzerinde biraz daha duruyorlar. Bunların içerisinde devletin dini İslamdır yok. O sonradan Anayasa Komisyonu tarafından eklenmiştir.

Atatürk, bu ülkeyi Cumhuriyeti babasının malı olarak görseydi, Cumhuriyeti ilan etmez,  reddettiği tek adam olmayı kabul ederdi.

Burhan Kuzu, İlk meclis içinde Meşrutiyet yanlıları olduğunu, bunların Mustafa Kemale baskı yaparak padişahlığın, hilafetin sembolik olarak kalmasını istediğini her halde bilir diye ummak istiyorum.

Kuzu, MHPnin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş ile Milli Görüşün önderi Necmettin Erbakanın da başkanlık sistemi istediğini iddia etmekten çekinmedi. Türkeş ve Erbakanın kayıtlarını dinlese bunları söyler miydi?

Kuzunun söylediği bir doğru var kuşkusuz. O da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin büyük bir hizmet yaptığı…

Bilirsiniz duran bir saat bile günde iki defa zamanı doğru gösterir.

Bahçeli, Kuzunun söylediği gibi Başkanlık sistemi getiren Anayasa değişikliği referandumunda da AKPye koltuk değneği olmayı sürdürüyor.

Kuzunun da Bahçelinin de Hayır diyecekleri terörist ilan edenlerin de hevesleri kursağında kalacak gibi.

Toplam 756 defa okunmuştur.

Nahit Duru diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.