Nahit Duru
Nahit Duru - Dedikodudan, karalamadan uzak biri var CHP’de...

Dedikodudan, karalamadan uzak biri var CHP’de...

İnsanlarımız neden arkadan konuşur,  biri arkasını döndüğü zaman atıp tutmaya, eleştirmeye başlar.
Hemen her yerde bu böyle…

Bu tür insanlar siyasi partilerde de var. AKP’de de, CHP’de de, İYİ Parti’de de, SP’de de, MHP’de de…
Ancak öyle biri var ki, görevinden ayrılmasına karşın kimse ile uğraşmayıp,  partisinin yerel seçimde başarılı olması için uğraşıyor... Dedikodudan, karalamadan uzak…
Kim mi bu kişi!

Eski İstanbul CHP İl Başkanı Cemal Canpolat. 

Canpolat gece gündüz ekibi ile fazla göz önüne çıkmadan çabalayıp duruyor. CHP’nin hem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını, hem de İlçe Belediye başkanlıklarını kazanması için il başkanı iken hazırladığı programı uyguluyor… 

Cemal Canpolat Şubat 2016’da, yani tam üç yıl önce, şunları söylemişti:

“CHP İstanbul İl Örgütü olarak, tek hedef etrafında kenetlendik. O da 2019 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir’i almaktır.” 

Canpolat çalışma arkadaşları ile birlikte bu hedef için üç yıl önce çalışmaya başlamıştı. Ve hala da çabalıyor. Son gelişmeler, anketler gösteriyor ki, bu hedefe de yaklaşılmış gibi…

O gün Cemal Canpolat İstanbul’da CHP’nin birinci parti olması için gerekenleri de açıklamış özetle şu başlıkları sıralamıştı:
“Koordineli çalışacağız. Tek ses, tek yumruk olacağız. Kurduğumuz komisyonlar aracılığı ile vatandaşlara ulaşacağız. Muhtarlarla ilişkimizi sürdürüp halkın dertlerini nasıl çözeceğimizi anlatacağız. Çevre ve Kültür seferberliği yapacağız…”

Canpolat açıklamasını şöyle tamamlamıştı:

“…İstanbul’da girilmedik cadde , mahalle, sokak ve ev kalmayacak. Halka dokunacağız. Bu seferberlik sonunda 2019 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir'i alacağımıza inanıyorum.”

Önceki İstanbul CHP İl Başkanı Canpolat, o gün söylediklerini bugün yaşama geçirmek için, görevdeyken başlattığı çalışmayı, kırgınlıkları bir yana bırakıp sürdürüyor.
Yıllardır siyasetin uzun soluklu olduğunu, emek istediğini, örgütten gelenlerin bu konuyu daha iyi kavradıklarını yazıp duruyoruz.

Cemal Canpolat, siyasetin uzun soluklu, ciddi bir iş olduğunu kavramış… Ve partisinin başarısı için çabalıyor… En önemlisi de, görevde verdiği sözü, ayrıldıktan sonra da yerine getirmek için var gücüyle çalışıyor.

Bu tür davranan başka siyasiler de vardır kuşkusuz. Ancak Canpolat’ın yaptıklarını, tutumunu sizlere paylaşmak istedim. Canpolat ve arkadaşlarının davranışları laf üretip, iş yapmayan, arkadan konuşanlara belki   örnek olur diye.

Toplam 1000 defa okunmuştur.

Nahit Duru diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.