Nahit Duru
Nahit Duru - Din istismarı hep anlatıldı ama kimse dinlemedi. Sonuç...

Din istismarı hep anlatıldı ama kimse dinlemedi. Sonuç...

Bu iktidarı anlamak mümkün değil. FETÖyü beslediler, büyüttüler, ortak oldular, ne istediniz de vermedik" dediler. Sonunda ülke darbenin eşiğinden döndü.

AKP iktidarı, ve vekillerinin önemli bir bölümü, tüm uyarıara karşın Fetullah Güleni yere göğe koyamadı, hoca efendilerini eleştirenlere acımasızca saldırdı.

Şimdi de, Fetönün temelini oluşturan Nurcuları desteklemeye, arka çıkmaya başladı İktidar.

ABC Gazetesinin haberine göre, MEBin, gericiliği, dinci tarikatlarla birlikte eğitim sistemine nakşetme konusundaki çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Verdiği izinlerle okulları Nurculara açan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Güneydoğuyu da Nur cemaatinin Diyarbakır kolu Hazreti Süleyman Eğitim Vakfına (HASEV) teslim etti. Bakanlık, HASEVin 10 ilde özellikle pansiyonlarda ve yatılı okullarda değerler eğitimi konferanslarına izin verdi. Vakıf 1.5 milyon öğrenciye ulaşacak.

İsmet Paşanın ölümünün 43üncü yılı dönümünde 24 Aralık 2016da bu sütünlarda bir anı paylaşmıştım.

Cumhuriyet Senatosunun Haziran 1966da yapılacak üçte bir yenileme seçimlerinde, Afyon ve Kütahya mitinglerinde İsmet İnönü, günümüzde de geçerli olan bir tehliket ye dikkat çekiyordu…

Paşaya, CHP il örgütü yöneticileri Kütahya ve Afyonda nurcuların yoğun olduğu, bunlarla ilgili iyi bir şeyler söylediği takdirde, seçimi kazanacaklarını söylediler. İnönü, dinledi, hafif gülümsedi ve konuşma yapmak için kürsüye çıktı…

İnönü, konuşmasının bir bölümünde Nurcularla ilgili şunları söyledi:

"En önemli olan din istismarıdır. Türkü Türke, Müslümanı Müslümana düşman eden, din istismarıdır...

Şimdi dinleyin: Bu adamlar ne yapacaklar dikkat edin... Başbakan söylemiyor… Açıkça söyleyin Said-i Nursi tarikatına sapmışlardır. Bunların adına Nurcu denir. Milletimiz din savaşına sürüklenmek isteniyor."

Nurcuların ülkeyi iç savaşa sürüklemek istediğine vurgu yapıyor İsmet Paşa..

Nurculuğun ve kurucusu Sadi Nursinin bir proje olduğu artık gün gibi ortada. Araştırmacılar, Saidi Nursinin İngiliz ajanı olduğunu ifade ettiler, yazdılar. Ne var ki, hala bu tarikatın peşinden gidenler var.

Nurcu sözcüğünün yerine Fetöyü yerleştirin... Şimdi ise, İnönünün eleştirdiği, iç savaş çıkartacaklarını belirttiği Nurculara eğitim emanet ediliyor.

Demokrasinin ve laikliğin önemini yıllarca anlatıp durdu Paşa... O günlerde İsmet Paşanın uyarıları dikkate alınmamış, din istismarı ve tarikatlara taviz sürdürülmüştü.

Günümüzde de AKP iktidarı Gülenle ve din istismarı ile ilgili uyarıları dikkate almamış, adalet, eğitim ve güvenlik başta olmak üzere bir çok devlet kurumunu Fetöye teslim etmişti.

AKP Fetö ile hala mücadele ettiğini ileri sürüyor. Şu işe bakın ki, CHPliler GülenI eleştirdiği zaman, dövmeye kalkan, methiyeler düzen AKP Milletvekilleri dahil, hiç fetöcü yok…

Bütün bunlara ragmen, darbeci Fetöyü doğuran Nurculara eğitim bırakılıyor. Diğer tarikatlar da kamu kurumlarında yuvalanıyor.

Yarın kimi FETÖcüler biz FETÖcü değil Nurcuyuz diyerek ceza almaktan kurtulursa şaşmamak gerekir.

Hala ders olmayan ve tarikatlarla yol almak isteyen bir iktidar…

Eskiler, Bir musibet, bin nasihatten evladır derlerdi.

AKP, musibetten bile ders almamışa benziyor.

Ne diyelim… İnşallah daha kötü günler yaşamayız.


 


 

Toplam 542 defa okunmuştur.

Nahit Duru diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.