Nahit Duru
Nahit Duru - Fenerbahçe FETÖyü yenerek en büyük kupayı kazandı...

Fenerbahçe FETÖyü yenerek en büyük kupayı kazandı...

Aziz Yıldırıma haksızlık yapmayınız. Bu zorlu günlerde Fenerbahçeye tarihinin en büyük kupalarından birini kazandırdı: FETÖyü yendi…  Fenerbahçe daha çok şampiyonluklar kazanacaktır. Ama… Emperyalist işgalci güçlere rağmen Kurtuluş Savaşında Anadoluya silah kaçırması Fenerbahçeye nasıl büyük şampiyonluk ödülü getirdi ise, FETÖyü yenmesi de benzerdir. Bu kupalar, futbolun çok üstünde değerdedir.

Bu sözler, son yılların önemli gazetecilerinden, Ergenekon kumpas mağdurlarından Soner Yalçına ait…
Soner Yalçını yazılarından bilirim. Galatasaraylılığının yanı sıra, iyi bir sporsever olduğunu da Fenerbahçe Tvde kayifle ve dikkatle izlediğim gazeteci yazar Aytunç Erkinin sunumuyla  başlayan SON KALE programında öğrendim. Öncelikle bu programı düşünüp başlattığı ve Soner Yalçını ekrana çıkarmayı başardığı için Aytunç Erkine teşekkür ediyorum.
Fenerbahçe stadında "Mustafa Kemalin askerleriyiz" diye slogan atılmasının kumpası hızlandırdığını ifade eden, Soner Yalçın şike kumpasını çok iyi araştırıp, sonuçlarını ortaya koydu ve FETÖnün futbola iştihasının kabarmasının 1998 yılına dayandığına şu sözlerle vurgu yapartı:
29 Mart 1998deki Beşiktaş Kongresinde efsanevi başkan Süleyman Sebanın karşısına İhsan Kalkavanı çıkardılar. Medya desteğini arkasına alan Kalkavan destekçileri Seba için ne diyordu: 
16 yıldır başkanlık yapıyorsun yeter artık
İhsan Kalkavan kongre sonucunu alır almaz Altunizadede bulunan FETÖ merkezine gitti. Gülen Kalkavana şunları söyledi:
İhsan gün gelecek başkan ol diye sana yalvaracaklar!
Umduklarını bulamadılar.
Sizlere anımsatmak istiyorum. Bugün de benzer sözleri Ali Koç ve yandaşları şöyle söylüyorlar:
20 yıldır başkanlık yapıyor, yeter artık.
Soner Yalçın Tvde söylediklerinin özetini hem Sözcüde, hem de odatvde yazdı.
Yalçının önemli bir saptaması da, Fenerbahçenin şike kumpası ile borsa değerinin yüzde 40 azaldığını, şampiyonlar liginde 1. olacağına inanıldığı bir dönemde avrupaya gönderilmediğini, şike iddiasıyla itibar kaybettiği gerçeği…
Yalçnın programda, Fenerbahçenin kaybettiği maçları hangi hakemlerin yönettiğini, bunların hangileri hakkında MİT raporu ile FETÖcü suçlaması bulunduğunu  anlattı uzun uzun. Bir de 2015 yılında MHKya seçilen ve Fnerbahçenin önceki yıllarda mağlubiyetlerinde rol oynayan başkan ve Asbaşkanının da aralarında bulunduğu 5 üyesinin istifa etmek zorunda kaldığı… Ve bugün de aynı hakemlerin Fenerbahçe maçlarına görevlendirilerek hakkının gasbedilidğini…
Bu program Fenerbahçe Tv tarafından mutlak, izlenilebilir saatlerrde, tekrar tekrar verilmelidir. Hem de, programın hangi saat ve günde yayınlanacağı da duyurularak.
Soner Yalçını ve program yapımcı ve sunucusu Aytunç Erkini bir kez daha kutluyorum.
Bu arada, keşke tanık olmasaydım dediğimiz bir olay yaşadık. 
Fenerbahçe taraftarının bir birine düşmen gibi davranmaya başladığı bir olay..
Fenerbahçenin  Galatasarayla oynadığı, hakemin katliamına uğradığı ve berabere kaldığı maç sonuna gidelim.
Yaklaşık 1.5 yıl önce Başkan adayı olduğunu açıklayan  Ali Koç maç bitiminde locasındannseyircileri selamlayınca, bir gurup seyirci lehte slogan atmaya , diğer gurup da Aziz Yıldırıma sevgi gösterisinde bulunmaya başladı. Ali Koç locasında muzaffer komutan edasıyla destekçilerini uzun süre selamlmayı sürdürdü. Kutlanacak bir şey varmışcasına…
Ve olaylar stat dışına taşındı, iki grup bir birine girdi, gözaltına alınan seyirciler oldu.
Koç ve destekçilerinin çok erken başlayan söylemleri, hem  taraftarları hem de takımı etkiledi kuşkusuz. Aziz Yıldırımın  Fenerbahçe taraftarını  bölmeye çalışıyorlar  sözlerini kanıtlayan bir kavgaydı bu.
Stadı terkedenlerin bir bölümünün  keşke Galatasaray kazansaydı da Aziz gitseydi sözleri ise hangi noktaya gelindiğini gösteriyordu.
Nasıl bir Aziz Yıldırım düşmanlığı tohumu ekilmeye çalışılıyorsa, Fenerbahçenin, Galatasaraya yenilmesini bile ister hale getirilmiş bir grup taraftar ortaya çıkabiliyor. Bunlara taraftar demek ne kadar doğru bilemedim, ancak, başka bir tanım da bulamadım.
Kaldı ki, Ertuğrul Özkök de, bir yönetici ile maç öncesi locaya giderken, tahriklerden nasibini almış izleyicinin kendilerine nasıl küfrettiğini yazdı.
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım 3 Temmuz kumpasından yargılanırken NE ŞİKESİ, MEMLEKET ELDEN GİDİYOR  diye haykırdığında AKP Genel Başkanı dahil, siyasilerin önemli bölümü anlamını kavrayamamıştı.
Bu sözlerin hangi nedenle söylendiğini Fetullah Gülenin foyasını yıllardır yazan, çizen, televizyonlarda anlatan, Merdan Yanardağ, Ahmet Şık, Soner Yalçın ve bu satırların yazarı gibi  bir kaç gazeteci anlamıştı. Bir de büyük Fenerbahçe taraftarı…
Fetönün sporla ilgisi olmadığına karşın da Yalçın, o tarihte yeni ve küçük bir banka olan Bank Asyanın 1. Lige nasıl ve neden sponsor olduğunun da iyi anlaşılması gerektiğini söyledi.
Sonuç, Soner Yalçının vurguladığı gibi 3 Temmuz süreci sürüyor, Fenerbahçe bu konuda direnen ilk sivil toplum örgütü…
Soner Yalçının bir Galatasaraylı olarak neden FBTvye çıktığını anlatırken söylediği gibi: SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR
Fetöye direnen ve Fenerbahçeyi teslim etmeyen, ülkeyi Fetö konusunda uyaran Aziz Yıldırım en büyük kupayı kazandı.
FETÖyü dize getirme kupası…

Toplam 956 defa okunmuştur.

Nahit Duru diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.