Nahit Duru
Nahit Duru - Flaş bellek, 2019 reformu ve yeni darbe: Yandaş harikalar diyarında

Flaş bellek, 2019 reformu ve yeni darbe: Yandaş harikalar diyarında

Yandaşların dilinden darbe düşmüyor.

FETÖnün elebaşı Gülenin 15 Temmuz darbe girişimini ulusalcıların yapmış olabileceği iddiasının üzerinden 24 saat geçmeden bir yandaş sazan gibi atladı…

Yeni darbeyi ulusalcılar yapabilir.

Yandaş şöyle yazıyor:

"FETÖcüler TSK içinde yeni bir darbeye kalkışmasının imkân ve kabiliyeti ortadan kaldırıldığına göre… hukuki düzenlemeler yapılamazsa bir buçuk iki yıl içinde ordudaki Ulusalcılar yeni bir darbeye kalkışabilir…

Bu yandaş, TSKda ulusalcıların, FETÖ ile AKP iktidarının ortak kumpası sonunda, Ergenekon, Casusluk, Balyoz gibi davalar sonucu tasfiye edildiğini, orduda neredeyse ulusalcı kalmadığını, ayrıca, ulusalcıların ABD güdümünde bir darbeye kalkışmayacaklarını unutmuş görünüyor.

Sözüm ona kaynaklarına sormuş.

Kaynakları da bir buçuk – iki yıl içinde ordudaki ulusalcıların darbeye kalkışabileceği yanıtını almış.

Bu yandaş, Tuncay Özkanın, binlerce subay ve astsubayın FETÖ ile bağını belgeleyen, içinde himmet ödemelerinin ve örgüt ilişkilerinin bulunduğu flaş belleği Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğa 2007 yılında verdiğini ama bu bilgilerin bir kopyasının Özkanda bulunduğunu unutmuş.

Başbuğ da, konuyu Hava Kuvvetleri Komutanlığına, Komutanlık da şimdi 3ü tutuklu olan bir komisyona havale etmiş. Komisyon dosyayı kapatıp, belleği de silivermiş.

Bu belleği kendisinden isteyen Cumhuriyet Savcısına teslim eden CHP İzmir Milletvekili, gazeteci Tuncay Özkan TELE1de bellekle ilgili şu açıklamayı yapıyordu:

"Listelerde 15 bin kişi. İçlerinde 86 general var. Balyozda, Ergenekonda, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Davasında, Casusluk Davasında söz konusu olan kişiler."

Yani yandaş, yüzlerce ulusalcı komutan ve subayın tasfiye edildiğinin, ordu içinde 10-15 bin FETÖcü olduğunu, TSKdan Fetullahçı Terör Örgütüne mensup olduğu gerekçesi ile çıkarılanların sayısının bu rakama ulaşmadığını da unutmuş görünüyor.

Yandaş bununla da yetinmeyip, sözde kaynaklarının düşüncelerini şöyle yansıtıyor:

"Küresel aktörlerin ve Türkiye karşıtlarının ordu içerisinde darbe yaptıracak birilerini her zaman bulma imkânları vardır. Bu işe engel olmanın yolu kişilere değil sisteme endeksli önleyici tedbirlerin alınmasıdır."

Sonra da devam ediyor:

"Bu uyarıyı dikkate alırsak kanaatim odur ki 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce bu reformların ve hukuki düzenlemelerin hızla yapılması kaçınılmazdır."

Bunların reformdan anladıkları yeni baskı yasaları… Hukuki düzenlemeden kasıtları ise yeni hak sınırlamaları.

Anımsayın, Hürriyet gazetesindeki sahibinin sesi uzun süre "Haziran ayında FETÖnün yeni bir darbe yapabileceğini" yazmıştı.

Ben de yazımda, OHALin uzatılması için bahane üretiliyor demiştim.

AKP iktidarı, basındaki yandaşlarını harekete geçirip, baskı rejimine kılıf hazırlıyorlar.

Bir ülkede, hemen her gün darbe geliyor, gelecek gibi iddialar neden ortaya atılır.

Yahu kaç kez yazdık, söyledik.

En kötü parlamenter sistem, en iyi askeri rejime tercih edilmelidir.

Yazık ki, yazık…

Hem yandaş basına, hem de iktidara.

Toplam 595 defa okunmuştur.

Nahit Duru diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.