Nahit Duru
Nahit Duru - Hendekler kazılırken neredeydiniz?

Hendekler kazılırken neredeydiniz?

Güneydoğu Anadoluda aylardır, hendek ve barikat kuran PKK lılarla güvenlik güçleri adeta savaşıyor. Bu uğurda her gün şehit haberleri ile birlikte teröristlerin öldürüldüğü yolunda haberler geliyor. İddialar o ki, masum yurttaşlar da bu arada yaşamlarını yitiriyor.  Buralarda sokağa çıkma yasağı bir konuyor, bir kaldırılıyor, sonra yeniden...

Kaçtır soruyoruz anımsamıyorum ama, yanıt veren yok ama,  sormayı sürdüreceğim, ta ki, bir yetkili tatmin edici bir şeyler söyleyene kadar.

Sorumu biraz sonra soracağım. Önce bir başka konuya değineceğim.

Ülkemiz tüm komşularımızla sorunlu hale sokuldu izlenen dış politika nedeniyle. Bu arada Irakın kuzeyindeki Peşmergeleri eğitmek iddiasıyla Musula gönderilen askerler Bağdat yönetimini de kızdırdı ve askerlerimizi çekmemizi istediler.

Bir yandan diplomatik görüşmeler sürüyor, diğer yanda birileri konuyu iç politika malzemesi yapıp puan toplama peşinde. Amaç, başkanlık sistemi veya partili cumhurbaşkanlığı konusunda anayasa değişikliği için halkın desteğini almak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu konuda konuştu.

"Başika  Kampının kurulmasından bu yana neredeyse 1,5 yıla yakın zaman geçti. İnsana sormazlar mı, Siz 1,5 yıl önce neredeydiniz? diye. Buralar kuruldu, buralarda bu adımlar, yapılandırmalar vesaire hepsi yapıldı. Şimdi kalkıyorsunuz böyle bir açıklamada bulunuyorsunuz"

İşte, ben de size aylardır soruyorum:

"Bu hendekler açılır, barikatlar kurulurken iktidar ne yaptı, bir yıldır neredeydiniz? Göz mü yumdunuz? Görmediniz mi, görmezden mi geldiniz? Şimdi bu celallenme ne?"

Siz Irak hükümetine soruyorsunuz, biz de ülkemizdeki iktidara.

Yanıt verebilecek bir babayiğit var mı?

Yoksa sizi bu konuda da aldattılar mı?

Her konuda aldatılan bir iktidar, ülkeyi yönetebilir mi?

TAHRİP EDİLEN TARİH

Bu arada, Diyarbakırın tarihi Sur ilçesi ve Osmanlı döneminin ilk yapıtı olan Kurşunlu camii tahrip edildi.

Amacınız, bağımsızlık veya eyalet sistemi ise, buna kimse rıza gösteremez, yok daha özgür bir yerel yönetim kurulmasi ise, onun yolu da bu olmamalı.

Şu soru da sorulmalı... Kurşunlu Camiini, surları ve diğer tarihi eserleri tahrip edenlerin, Afganistanda asırlık Buda heykellerini yakıp yıkanlardan ne farkı var.

Biri dini kullanırken, diğeri özgürlüğü bahane ediyor. Sonuçta ikisi de terör örgütü...

PKK, yalnızca tarihi değil, kardeşlik duygularını da yok etmiyor mu? Okulları yakarken, gencecik beyinlerin okumasına engel olmuyorlar mı? Savaş alanına çevirdikleri yerleşim bölgelerde masum insanları tedirgin etmiyorlar mı?

Şurası da unutulmamalıdır ki, tarihin yok edilmesinden, insanlarımızın mağdur ve tedirgin olmasından; PKKya "barış süreci" diyerek müsamaha gösteren, iktidar ve bürokratları da terör örgütü kadar suçludur.
 

Toplam 529 defa okunmuştur.

Nahit Duru diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.