Nahit Duru
Nahit Duru - Hulusi Akar suç mu işledi!

Hulusi Akar suç mu işledi!

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akarın, 10 şehit verildiği gün, Sümeyye Erdoğanın nikah şahitliğini yapması sosyal medyada kınanırken, bir feryat da emekli öğretmen albay Candan Yıldızhandan geldi. 

Milliyet gazetesinde, Hulusi Akarın tanıklık etmesi, özetle şu nedenlerle  mazur gösterilmeye çalışılmış: 

" Akar; 
-Her iki aileden davet almış.
-Başkomutan davet etmiş. 
-Damadın babası TSK için insansız hava aracı üretiyormuş..."

Ve daha nicesi...

Gazete ne hikmetse, Akarın avukatlığına soyunmuş.

Emekli öğretmen Albay Candan Yıldızhan ise ciddi bir iddia ortaya atıyor ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akarın "amir ve komutanlara karşı güven hissini yok etmek" suçunu işlediğini  öne sürüyor.

Akara açık mektup yazan Candan Yıldız, Akarın 10 TSK mensubunun şehit edildiği bir günde Genelkurmay Başkanının düğüne giderek nikah tanığı olmasının hayal kırıklığı ve derin bir üzüntü yarattığını belirtiyor.

Candan, "tarafsız olması ve tarafsızlığını muhafaza etmesi gereken , Türk Ulusunun ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin Genelkurmay Başkanının,  Partili Bir Cumhurbaşkanının  kamusal içeriği olmayan özel etkinliğinde, laiklik Anayasadan çıkarılmalıdır diyen şahısla aynı masada şahitlik yapmasının,  kamuoyu nezdinde Partili Bir Genelkurmay Başkanı şeklinde algılanmasına yol açacağını " vurguluyor.

Bana da bir notla  Hukusi Akara yazdığı açık mektubu ileten Candan Yıldızhanı ilk kez, sonradan "kumpas" diye adlandırılan başta Balyoz olmak üzere askerlere açılan diğer tuzak  davalar sürerken oluşturulan "vardiya bizde" hareketi sırasında tanımıştım.  Mert sözünü sakınmayan bir emekli öğretmen Albay... 

Yıldızhan, Akara yazdığı mektupta, Cumhurbaşkanının ve Sümeyye Erdoğanın adını hiç anmıyor ve Onun  nikahta tanıklık yapmasının yarattığı hayal kırıklığı ve üzüntünün ilk nedenini şöyle açıklıyor:

 "-... O gün Türk Ulusunun ve bağrından çıkardığı Türk Silahlı Kuvvetlerinin on kahraman evladı, kahpe terör örgütü mensuplarının hain saldırıları sonucu şehit edilmiş ve EVİNİZDEN; TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN AİLE OCAĞINDAN tam on şehit cenazesi çıkmış bulunuyordu..."

 Yıldızhan sonra özetle şu konulara dikkat çekiyor:

 " - Katılmış olduğunuz düğün, Atamız ve silah arkadaşlarının eseri ve emaneti olan Laik Cumhuriyete karşı olan kronik alerjileri nedeniyle, Ebedi Başkomutanımız Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutlamamıza engel olmaya kalkan bir zihniyetin düğünüydü..!

 - Şahidi olduğunuz nikâh; tarafsız olmadığını ve olmayacağını ilan ederek, mevcut Anayasa nezdinde suç işleyen ve Partili Bir Cumhurbaşkanı sistemini empoze eden zihniyetin nikâhıydı..!

 - Türk Ulusunun ve TSKnın Genelkurmay Başkanı; Cübbeli Ahmet Hoca ile kendi makamının aynı davetiyeye muhatap olabilecek düzeyde görülmesini içine sindirebilmiş ve davete icabet etmişti..! "

Emekli öğretmen Albay Yıldızhan, Akara yazdığı  mektubu şöyle tamamlıyor: 

 " Emekli bir TSK mensubu ve Mustafa Kemalin bir neferi olarak bizlere yaşatmış olduğunuz hayal kırıklığı ve üzüntü, tahmin edebileceğinizden çok daha  derindir sayın Akar..! Çünkü;

 - Türk Silahlı Kuvvetlerine emir – komuta etmekte olan Genelkurmay Başkanı, bulunmuş olduğu bu gaflet ve eylemleri ile  içinde yer aldığı o kutsal çatı altında  Askeri Ceza Kanunu 95/4üncü maddesinde zikredilen; Astlık - üstlük münasebetlerini zedeleyerek, amir veya komutanlara karşı güven hissini yok etme suçunu işlemiştir!!!"

Emekli Albay Yıldızhanın mektubunun özeti böyle.. Yorumu size kalmış..

Not: Askeri Ceza Kanununun 95inci maddesinin 4üncü fıkrası şöyle:
"Astlık-üstlük münasebetlerini zedelemeye, amir veya komutanlara karşı güven hissini yok etmeye muaf olarak, alenen tahkir ve tezyif edici fiil ve harekette bulunanlar altı aydan üç seneye kadar hapsolunuz"

Tezyif : "Bir şeyi değersiz, adi, bayağı, aşağılık göstermeye çalışma, küçültmek isteme. 2. Alay etme, eğlenme." anlamlarına geliyor.

Toplam 593 defa okunmuştur.

Nahit Duru diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.